Тунел за 2 млн. до метрото, а гражданите - по баира!

Тунелът към станция "Цариградско шосе" е готов, но забранен
Обновена: 11 дек 2015 15:00 | 11 дек 2015 14:52,
45
Тунел за 2 млн. до метрото, а гражданите - по баира!
Снимка: в. "Труд"

Напълно изграден пешеходен тунел за 2,1 млн. лева, който води към метростанция "Цариградско шосе", вече няколко месеца е заключен, докато жителите на столичния жк "Дружба" продължават да се катерят по стръмен хълм, за да стигнат до подземната железница.

Още през август тази година, когато тунелът бе изграден, стана ясно, че няма да бъде пуснат, тъй като излиза на кална поляна, вместо на ул. "Обиколна", която трябваше да бъде асфалтирана дотогава, разказва "Труд".

Според общината обжалване на отчуждителна процедура спира строителството на улицата. Пак през август Йорданка Фандъкова обеща да се изгради временна пътека, за да бъде пуснат тунелът.

Преди месец строители направиха такава, като насипаха чакъл до близките блокове, но охрана от пазачи и кучета продължава да връща дружбенци, които напират да ползват новата придобивка.

Засега не е ясно кога тунелът ще бъде пуснат.

Проблемът на жителите на "Дружба" е от години, по-точно от април 2012-а, когато метрото бе пуснато, а хората от квартала започнаха масово да го използват. Постепенно гражданите сами изградиха с дървени трупи трасе през хълма, който ги дели от метрото.

През лятото на 2012 г. от общината пуснаха линия на автобус №114 и изградиха тротоар до спирката. Транспортът обаче минава много рядко и хората се отказаха от тази възможност, а продължиха да катерят калната пътека. То и автобусът спря, промениха му трасето.

В края на 2013 г. главният архитект Петър Диков им обеща създаването на асансьор и пешеходен надлез до метростанцията. Идеята обаче замря с времето, дадоха се пари за тунел, но както стана ясно, той тъне в тъма и забвение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tapata fandakova da vi oprava Kakto i grosnata ustata partisanska vnu4ka pavlova tap bG narod eto vi resultatite ot isborite eto vi gerb nekadarnizite pescho schte Hodite no pavlova fandakova stanaha milionerk koli s schofiori gi vosat Pluskat skapa hrana nd slanina i rakia bB im e sabranil. Moskov nama da gi bara
30
8
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Но си избрахте Фандъчката, нали!Сега ревете колкото си искате.На Гробарската пасмина й дреме на шлифера.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Only in Bulgaria!
28
0
 
22
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
българска работа...
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бавария си има премиер, защото Германия е федерална държава и там всяка по-голяма област си има президент, премиер и т.н. Саксония също си има приемиер, нищо чудно няма в това.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поздрави от новата държава Бавария."Премиерът на Бавария: България и Бавария наистина са приятелски държава.П.С. Ей цър..вул, не трий че ти е..бавам ПМ!!!
25
0
 
18
 
! Отговори
Анчо преди 8 години
Какво като излиза на кална поляна?! Те хората са свикнали! :D
24
3
 
28
 
! Отговори
ало кметицата преди 8 години
Тепърва хората ще разберат колко "добре" е избрано трасето на метрото и уж подобрява връзките с не знам къде си .Тези които редовно го ползват и работят в промишлената зона на гара Искър редовно сменят по два автобуса след като слязат от метрото за да достигнат до местоработата си как ще го обяснят този факт "загрижените" общинари който на практика принуждава пътниците да си таксуват по няколко билета по-вече.
23
0
 
20
 
! Отговори
:флу преди 8 години
Ох ох, милионче в джобче! Нека им е лошо на някои, народа нека кучетата го лаят!
22
1
 
34
 
! Отговори
преди 8 години
Пешеходен тунел за 2 милиона - браво!
21
6
 
50
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
важно е било да се усвои парата, а пък за отчуждителната процедура ще го мислим кат му дойде времето, типично по герберски
20
5
 
12
 
! Отговори
____________________ преди 8 години
2 милиона лева?! WTF
19
2
 
27
 
! Отговори
До 24 www преди 8 години
Това е друга тема - тези паркинги до станциите на метрото, трябваше да са безплатни за всички, поне за първите 10 години, докато хората свикнат да ги използват. При това без значение ползват ли метрото или не.
18
3
 
35
 
! Отговори
www преди 8 години
А ако някой иска да пише за метространция "Цариградско шосе" и малоумията около нея, го съветвам да иде да провери след толкова години уплътнява ли се капацитетът на грандиозния подземен паркинг до метростанцията. Аз лично не съм заварвал повече от 80-90 коли долу, и то когато има изложение в Булгарреклама! И не забравяте, че работи само един етаж от този подземен паркинг - другите, подобно на тунела от долната страна на баира, тънат в тъма и забвение.А паркингът на Метро е доста ползван?!?!?!
17
4
 
42
 
! Отговори
БКП преди 8 години
Добре дошли в българия!В страната на чалгата всичко е възможно.
16
13
 
56
 
! Отговори
www преди 8 години
Така строи Боко, така строи ГЕРБ, така пилеят парите на данъкоплатците...
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станцията на Цариградско шосе беше пусната през април 2012, дедо гоше. Ти нещо друго ли знаеш.....
14
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната гербава работа.
13
2
 
4
 
! Отговори
мм преди 8 години
До чичо миткоЩо бе,чичо Митко да са неграмотни?Кое не ти харесва?
12
13
 
31
 
! Отговори
пена преди 8 години
Не разбрахте ли вече, че за Фандъка тия, които не ползват лично МПС не са "икономически активни" и съответно не са хора.