Кмете, а ти ползваш ли трамвай?

Столичани излязоха на протест, искат си трамвай №6
6 фев 2016 17:14,
16
Кмете, а ти ползваш ли трамвай?
Снимка: Булфото

На последната спирка на трамвай №6 до басейн "Спартак", сдружението "Спаси София", с подкрепата на други неправителствени организации и жителите на квартала, организираха протест за запазване на трамвайното трасе от Петте кьошета до квартал Лозенец.

Още в края на февруари Столична Общината планира закриване на поредния екологичен електротранспорт, за да осигури достъп на автомобили до новата сграда на Софийския районен съд, предаде Булфото. 

Още по темата

Това решение е взето без обществени обсъждания и в пълен разрез с претенциите София да се развива като зелен, устойчив и мобилен град. Гражданското недоволство е огромно и затова свидетелстват над 3000 подписа, които са събрани за по-малко от 2 седмици.

Протеста се състоя, въпреки че председателят на СОС Елен Герджиков заяви, че ще има само временна промяна на три от спирките, заради строежа на метрото. Той бе категоричен, че Трамвай № 6 няма да бъде спрян. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Marto преди 8 години
Едното дребно брадато *** с женския глас последния месец го даваха поне в два други протеста. За щората на разкопките пред президентството и за още нещо... не помня точно какво.Заработват нещо като уж протестиращи ама какво точно....?
12
0
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 8 години
До АнонименШестицата не минава под прозорците на хората и не съвпада с метрото, което е транзитен транспорт за разлика от трамвая, който е локален. Освен това при всяка линия колите са по-празни към крайните спирки. 6-цата свършва много близо до центъра, а трамвай 9, който вършеше страхотна работа в собствено трасе, беше премахнат неправомерно. Напълно подкрепям инициативата.
11
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Събрали се 10 човека с 15 плаката, уж събрали колосалните 3000 подписа и вече имаме гражданско недоволство? Стига вече с тези простотии! Тези на снимката са агресивни ментално болни социопати, готови да колят и бесят заради едно дърво, едно куче, а сега и заради трамвай.
10
4
 
1
 
! Отговори
boris преди 8 години
Това да не са онези,дето ревяха,че трамвая не трябвало да минава през борисовата градина?
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това са нахалници, а това че трамвая минава под прозорците на хората на бул. Скобелев те не мислят за тях как спят и си продадоха апартаментите.
8
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди малко гледах репортажа , събрали се 20 човека и 20 журналисти да се снимат , че даже и общинския съветник от БСП яхна протеста .Мила родна картинка.Дават се 800 мнл за метро , но трябвало и трамвай , защото не можели да се придвижат 400 метра до Хемус или да вземат рейс за 1 спирка
7
1
 
2
 
! Отговори
serious преди 8 години
Geto bus problem !
6
7
 
2
 
! Отговори
66031 преди 8 години
ей такиве клатят държавата. Озаптете ги!
5
2
 
6
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Фън-дък-оооо-ва!
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знаех, че *** на самоковската компирка работели и в събота? А може и тя самата да тролства, самотно й е в беемвето!
3
17
 
7
 
! Отговори
oeruio преди 8 години
тия не са ли същите, дето провокираха ББ в Лондон? (Агенти на ДС и КГБ ли бяха?)
2
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Метрото се ползва от стотици хиляди , а тука за трамвая виждам десетина души . Някак си ще ги прежалим , че няма да има трамвай точно до тях .
1
20
 
12
 
! Отговори
Лил Ша преди 8 години
Това да не са онези смешковци от Спаси София?