Фандъкова спря Луковмарш

Участниците в шествието - пияни и със забранени предмети
Обновена: 13 фев 2016 20:13 | 13 фев 2016 20:13, Веселина Йорданова
100
Фандъкова спря Луковмарш
Снимка: архив, БулФото

Кметът на София Йорданка Фандъкова е издала заповед за прекратяване на Луковмарш - възпоменателно факелно шествие в памет на ген. Христо Луков.

Още по темата

В резултат СДВР предприема действия за недопускане провеждане на шествието по бул. „Витоша“.

Създадена е организация за изтегляне на събралите се около 600 човека на малки групи до ул. „Тракия“, където те ще могат да поднесат цветя и венци пред къщата на ген. Луков.

Столични полицаи са извършили проверки на участници в траурното шествие, известно като Луковмарш. Те са носили забранени предмети, общоопасни средства и маски, а част от тях са били и под въздействието на алкохол, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В резултат на проверките са задържани трима мъже.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Как тъй бе, джанъм? Още от 10-ти ноември нашите пишман-демократи ни убеждават, че в България фашизъм не е имало, а сега излиза, че генерал Луков бил национал-социалист. Та чак Европейската мрежа срещу расизма да изпраща протестни писма до столичния кмет Йорданка Фандъкова.Чудни работи стават в политиката.
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Провежданото в памет на Христо Луков ежегодно шествие Луковмарш е сочено като събитие, насърчаващо неонацистки и расистки идеи и настроения. Някои правозащитни организации се противопоставят на провеждането на шествието през годините.През 2011 г. Европейската мрежа срещу расизма изпраща протестни писма до столичния кмет Йорданка Фандъкова, постоянното представителство на България в ЕС и Омбудсмана на Република България Константин Пенчев с искане събитието и други подобни на него да бъде забранено като проява на расистки и неонацистки идеи.
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от комунистите по големи извратеняци няма фашизмът е като детска игра пред болшевишките методи на прочистване на цели народи и то в мирно време
60
0
 
12
 
! Отговори
До безпартиен преди 8 години
Нито един български генерал от времето на соца не е вземал пари от военни сделки. Виж, някой са си поживяли добре - лов, пирове, незаслужени облаги. Но такива бяха малко. А пропо, ръкувал съм се с героя генерал Стойчев, единственият чужденец, участвал в знаменития Парад на Победата! Лично познавах ген. Захари Захариев, първият чужденец - Герой на СССР, ген. Иван Винаров - знаменит разузнавач, ген.Карл Винаров - създателят на българските ракетни войски ио др.
59
5
 
6
 
! Отговори
До безпартиен преди 8 години
Пак по времето, когато Луков е бил министър на войната са закупени демодирани чешки леки зенитни оръдия, ефективността на които лъсна по време на англо-американските бомбардировки. Корупцията се е вихрела със страшна сила. Най-смешната измислица за Луков е, че САМ, с няколко козари и овчари е стрелял с ЧЕТИРИ оръдия по настъпващите сърби и спасил Кюстендил! Тази ***.от.щина може да хрумне само в черепчето на някой, който не е ходил войник! Оръдията трябва да се пълнят, навеждат към целта, трябва
58
8
 
5
 
! Отговори
до 68 преди 8 години
Не виждам особена разлика между гейовете и фашетата. Ако ме питаш мен - все комплексари.
57
2
 
5
 
! Отговори
До безпартиен преди 8 години
генерал-майор от запаса на име Узунов получил от началника на Разузнавателната секция при Военното министерство дешифрирана телеграма от Главното командване на германската армия, която съобщава, че при разглеждането на тайните преписки на една от най-големите холандски банки между другите била открита и сметка на името на генерал Луков със сума от 75 милиона холандски флорина подарък от фирмите, които превъоръжавали българската армия по времето на ръководството на Луков във Военното министерство. Предаването на тези подкупи ставало чрез генерал Танинчев, представител на някои от фирмите
56
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фашизмът и ценностите му са забранени в Европа със закон още след Втората световна война.Единствено в България, претендираща да е европейска и то през ХХI век, все още се провеждат фашистки сборища, при това по централни улици на столицата. Крайно време беше да се сложи край на този цирк. Браво на Йорданка Фандъкова.
55
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ах, тази Фандъкова, как можа да се изгарври така с паметта на генерал БокЛУКОВ ?
54
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво толкова е направил тоя така наречен генерал за България. Освен, че е разстрелвал беззащитните деца в Ястребино.
53
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Фандъкова - не я обичам особено, но БРАВО за тази нейна постъпка.ФАШИЗМЪТ няма място в България !
52
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 70Гей парадите, проповядват любов, марша на луковите глави проповядва омраза. От какво имаме нужда повече - от любов или от омраза? От какво Вие имате нужда повече?
51
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, защо не спира и гей парадите?.
50
1
 
11
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
Защо само Мутрата? И овцата-кметица трябва да влезе в затвора!
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До безпартиен Ген Джуров бе и помисли ако имаш с какво ЗАЩО
48
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С НЯКАКВИ БУТАФОРНИ МАРШОВЕ НЕЩАТА ВЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ А САМО С ТОЯГА!
47
9
 
21
 
! Отговори
безпартиен преди 8 години
Пиша съвсем безпристрастно и моля нека подръжниците на червените да напишат дали има поне един червен генерал който да е направи толкова за България колкото генерал Христо Луков.Аз като безпартиен не се сещам за такъв.Те може би по добре познават техният генералитет-нека да напишат.Но героите трябва да се уважават.Не виждам причина да бъдат спирани уважаващите генерал Луков.
46
5
 
9
 
! Отговори
Яков Свредлов преди 8 години
Татяна Буруджиева дали е поднесла поне едно цвете?
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля да бъде дадено законово определение на термина "забранени предмети". Изчерпателно.Благодаря!
44
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статията кърти6000 души и 3- *** задържаниАми то от сутринта дойдоха вносни гейове и лесбийки да демонстрират омраза към българите.Фандъкова- комунистка!