Заключват общежитията на СУ от полунощ до 6 ч. сутринта

Студентите се чудят какво е наложило мярката
Обновена: 11 мар 2016 12:25 | 11 мар 2016 10:40,
5
Заключват общежитията на СУ от полунощ до 6 ч. сутринта
Снимка: архив, Bulphoto

Преди около десет дни студентите от най-елитното учебно заведения у нас - Софийския университет, разбират че ще стоят под ключ в общежитията през нощта. Никой няма право да влиза или излиза от полунощ до 6 часа сутринта, разказва BTV.

"Никой нищо не ти казва, никой не ти казва какво е наложило такива мерки", каза студентът Валентин Янков.

Студентите коментират, че техни приятели са се карали по 40 минути с портиерите, а те на свои ред също не приемали заповедта, но били длъжни да упражняват пропускателен контрол.

Младежите не могат да разберат какво е наложило тази мярка. Повечето от тях работят и в късните часове и нощна смяна, като не могат да се приберат у дома.

"Аз лично не подкрепям тази мярка за заключване и отключване и ще дам съвсем различни предложения. Студентски съвет в мое лице и в лицето на голяма част от колегите не подкрепят тази мярка и ще се опитат да я отменат", каза Васил Силяновски, председател на Студентски съвет на Софийски университет.

"Отменено беше решението поради относително високата степен на несългасие и редица медийни публикации против нея, затова решихме на този етап това мое решение се отменя", заяви Георги Георгиев, директор на Поделението по социално и битово обслужване.

Георги Георгиев допълни, че мнението на студентите ще бъде събрано чрез допитване, което ще се извърши чрез посещение на всяка една от стая в блоковете и чак тогава ще се търси друго решение, което да подсигурява безопасността на бъдещите висшисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
До Altego преди 8 години
Карти за достъп се ползват отдавна, но само в някой блокове, предимно в "семейните" общежития. Бл.57 например имаше такива още 2003 година.
3
0
 
5
 
! Отговори
хм преди 8 години
Снимката с "илюстративна цел" ли е или си е скрита реклама ;)
2
0
 
3
 
! Отговори
Altego преди 8 години
За ограничен достъп през нощта се говореше още преди повече от 10 години. За някои от блоковете на Софийски университет се планираше въвеждането на карта-пропуск, с която да се влиза, за други блокове - идеята беше ключове. Нямам информация някой да е отказвал достъп някога на живеещи легално в общежитието студенти. Тук също не пише, да е планирано, ако адресната ти регистрация е в осми блок, например, че няма да те пуснат да се прибереш след 12:00 часа и ще трябва да чакаш да стане 6 часа....?!
1
0
 
18
 
! Отговори
без преди 8 години
Чалготеките сега ще фалират - няма кой да метка салфетки.