Линейки минават 200 км, за да заредят! Далавера или да?

Всички коли от София, Пирдоп, Своге... зареждат от 1 колонка
Обновена: 18 мар 2016 14:17 | 18 мар 2016 14:14,
21
Линейки минават 200 км, за да заредят! Далавера или да?
Снимка: Булфото, архив

В края на миналата година правителството обедини "Центъра за спешна медицинска помощ" в София с този на областта за по-практично.

"Представете си катастрофа или нещо, което се е случило с вас в Етрополе и след това си представете, че линейката на Етрополе, която там е една и на адрес някъде другате или кара пациент към София", обясни тогава министърът на здравеопазването Петър Москов.

Сега си представете, че сте жертва на същата катастрофа, а по средата на пътя на линейката й свършва горивото.

Вече не си представяйте, защото след обединението всички линейки на София и основната част от областта зареждат задължително на една бензиноколонка в столицата. За по-икономично.

"Решението беше, че линейките като идват на курс до София, ще зареждат в София на бензиностанцията, която е спечелила", заяви пред Нова тв д-р Пламен Китанов – бивш зам.-директор на ЦСМП София– област.

Така, за да могат да работят, линейките от Пирдоп, Елин Пелин и Своге правят нарочни курсове за зареждане. Ако не изчислят километрите правилно, червената лампа за гориво може да ги свари в най-неподходящия момент и колите да спрат на средата на пътя.

Сега за по-евтино - при разход от около 10 на сто, линейките от Пирдоп изминават по близо 200 километра, тези от Своге - около 130, Елин Пелин – около 60, с една единствена цел – зареждане с гориво от една, конкретна бензиноколонка.

"Елин Пелин – да, Своге и Пирдоп идват, защото няма там в близост… може би бензиностанция. Това, обаче, по-друг начин се прави. Във всеки един такъв филиал има по три линейки, която е с 80-литров резервоар. Винаги трябва да бъде пълен резервоарът. Когато част от горивото е изразходвано, те карайки насам болен за хоспитализация, зареждат", обясни д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ – София.

От справки, описващи движението на курсовете на линейките обаче става ясно, че идват до София без друга работа – само, за да заредят.

Източници, пожелали анонимност, съобщават, че има случаи, когато се избира да се отиде на адрес на пациент, който предполага курс до София, за да може линейката да зареди или да се рискува друг адрес, с полупразен резервоар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е,нали има закон за обществените поръчки-който представи най евтината оферта печели.И така е не само за горивото.Вземат се най евтините линейки,лекарства,игли,спринцовки,абокати,апаратура.Плащат се и най ниските заплати.Е,тогава защо искате качество?А кой за дома си купува най евтините електроуреди например без да мисли за това колко ще преживеят?Аз не познавам такъв човек.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
корупция и неработеща съдебна система
17
1
 
3
 
! Отговори
Бат Гошо преди 8 години
Може да не ви се вярва,то не е за вярване,но е вярно,че комшията по вила си построи вилата с линейката,то не бяха чували с чакъл и пясък,торби цимент,после тухли и греди за покрива,на всичко отгоре на светофара пуска алармата за предимство.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напално нормално!Аз работиа в Френската армия и циалата армия използва тази практика!Тук трабва да се отвори вратичка в закона като допълнение -ако дадената линейка ниама възможност в момента да зареди на тази бензиностанция то да зареди на друга!Като причината се доказва -защо е заредила на друга !
15
1
 
1
 
! Отговори
Бат Гошо преди 8 години
Готов съм да им подаря няколко туби за да не закъсват на пътя момчетата.
14
1
 
12
 
! Отговори
До 10 преди 8 години
Ако зареждат на Круиз няма да се учудя ако зареждат дизел на 1.50. Круиз и САКСА (дистрибутор на горива) са на един собственик. Те са тези, които зареждат Марешки и бъркат сметките на Г-н Златев. Иначе горивото идва от рафинерията на Еко в Солун и е много по качествено от Нефтохимското. Журналистите да искат цената на договора и тогава да правят догадки. Иначе и за мен е малко малоумно да минеш 200км за едно зареждане.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле, колко пари са усвоили едни наши хора...А болните да си *** като мухи, защото линейката от родния им град първо трябва да мине през София за да зареди! Пък те я дочакат, я не! Важното е, че линейката е заредила от правилната колонка.
12
1
 
6
 
! Отговори
ОПРАСКВАНЕ БРЪЖЕ преди 8 години
министара да НАРЕДИ да са ЗАРЯДАТ сичко КОЛИ и МАКРОБУСИ в СОФИА полициа и ленеики да одат до МАРАШКИ ВАВ ВАРНА ДА ЗАРЯДАТ ДОГОРИ и да ПЕСТАТ ПАРИ а не НАРОДА ДА ПЛАШТА
11
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При тези еднакви цени на горивата по бензиностанциите, да разкарваш линейка на 200 км. за да зареди в конкретна бензиностация говори само едно. ЯКА ДАЛАВЕРА И ЯКО КОМИСИОННИ.
10
1
 
20
 
! Отговори
Край преди 8 години
линейките зареждат на Круиз. Те пък имат ТРИ бензиностанции в София. А сметнете ако трябва да се дигнеш от Дружба да заредиш в Люлин колко километра ще минеш и колко трябва да ти е по-евтино горивото и труда че да го правиш с някаква икономическа логика.
9
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава дивотия само ГЕРБ мога да измислят. Пак гласувайте за тях! И още по-големи дивотии да измислят.
8
1
 
10
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Че то тия от краи време крадат един такъв палат си направи от това икономисвал
7
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не , бе , не е далавера !Това е реформата на Тиквата и Менгеле в пълния и блясък !
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.КРАДЦИ!ОТ МЕНЕ И ОТ ТЕБЕ!НЯМАЛО ПАРИ ЗА ТУЙ И ОНУЙ !Е..КАК ДА ИМА КАТО ВСЕКИ КРАДЕ ОТ НАШИЯ ГРЪБ!ДА ЕА ЗАГУБЕНАТА ДЪРЖАВИЧКА ДА ЕА!25 години все реформи и накрая едно голямо НИЩО!
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали стачкувахте за Геле Кьоравото, сега го поемайте!
4
2
 
36
 
! Отговори
чоека преди 8 години
Всеки да си зареди една туба 20 литра с бензин, да си държи у тях в случай, че му дотрябва бърза помощ и вземе, че на линейката свърши горивото. *** не ми трии коментара, не виждаш ли какви небивалици се случват в нашата България. Няма как хората да коментират подобни идиотщини.
3
2
 
31
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Не бе не е далавера недоглеждане е вЕрва ли някой.
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки краде както може :)
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Икономията е майка на мизерията!