Внезапен протест блокира "Орлов мост" в София

Десетки таксиметрови коли са спрели на кръстовището
Обновена: 24 мар 2016 20:00 | 24 мар 2016 19:18, Александър Попов
70
Внезапен протест блокира "Орлов мост" в София
Кадър: Нова тв

Нерегламентиран протест на "Орлов мост" блокира движението на градския транспорт в столицата. Това съобщиха от Столична община.

От Центъра за градска мобилност пренасочват движението по обходни маршрути.

Протестът бе внезапен, като десетки таксиметрови коли са спрели на възловото кръстовище.

Шофьорите протестират срещу законови промени, според които от 1 април всеки водач трябва да е превозвач. Пропускат се само коли на Бърза помощ.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: протестОрлов мост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
4
 
! Отговори
вики преди 8 години
Нямят право на този протест.в софия никога не бих ползвал такси.невръщат ресто изключително нагли и те напредставляват цяла българия.новото положение е добро но те неискат да работят според закона.аз съм превозвач и трябва да има ред.
43
2
 
10
 
! Отговори
st.anger преди 8 години
какво се занимаваме с тези шофьорчета? като не им харесва, да започнат работа.
42
3
 
4
 
! Отговори
Бакшиш преди 8 години
До ***,Не! Плачем за да изчезнат *** фирми и да си плащаме патент. Според нас за нашия бранш патента е по-добро решение и за нас и за държавата. За нас е по добре защото ще бъде еднакъв за всички (за дадена община), а за държавата е по добре защото ще събира данъци от дейност, в която разходите за контрол на събираемостта би превишила пеиходите от въпросните данъци.
41
1
 
10
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
Плачат, защото ще трябва да изчезнат *** фирми и ще трябва да си плащат осигуровките всички бакшиши. Стига са получавали само пари и включвали помпичките. Време е да си плащата всичко както всички ние.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умните и красивите, ранобудните студентюги и протестна мрежа - къде сте бе, герберски хрантутници? Защо не подкрепите протестиращите?!Или вие ще правите контрапротест - в защита на ГЕРБ, Бойко и Мафията, която ви спонсорира?
39
3
 
15
 
! Отговори
Панталеев преди 8 години
Няма да подкрепя бакшиша щото лъже ,няма да подкрепя работодателя ми защото ми дава малка заплата ,няма да подкрепа Аптекаря защото ми продава скъпо лекарствата за детето ми,няма да подкрепя докторите защото ме искат за всичко пари а съм здравно осигурен ,няма да подкрепя полицая защото ми иска пари като говоря по телефона докато карам .Какъв е извода : че Всички сме *** и се прецакваме и мразим ,не сме единни и за това ни мачкат отвсякъде
38
2
 
11
 
! Отговори
Бакшиш преди 8 години
До Анти-бакшиш,Определено не се нуждая от съветите Ви. Какво умея не е нито тема на статията, нито има нужда да се коментира. Демонстрации на поведение, което осъждате, Ви прави прототип на поговорката "Не вижда гредата в своето око, но вижда сламката в чуждото". Поставянето на думи в устата на диспутиращ противник също не Ви прави чест. Къде точно прочетохте, че "не ми отърва"? Може би наричате "неотърване" изразеното от мен желание да си плащам данъците с чест? Не Ви ли е срам?
37
11
 
13
 
! Отговори
Анти-бакшиш преди 8 години
Като не ти отърва бакшиш, пускай кепенците и отивай на трудовата борса, да видим какво друго умееш освен да лъжеш клиентите.
36
8
 
14
 
! Отговори
Бакшиш преди 8 години
До Я.Г.Аз лично пропуснах 3 линейки. Толкова дойдоха, толкова пропуснахме. По осевата линия бяхме оставили коридор специално за линейки. Също пропуснахме и празни тролеи които няма как да заобиколят. Ама това няма значение, плюй бакшиша без значение каква е истината и за какво става дума. Заради хора като теб сме на този хал.
35
7
 
9
 
! Отговори
Бакшиш преди 8 години
Продължение:С приемането на днешния закон се върви към ситуация на задълбочаване на кризата с нормативната уредба в таксиметровия бранш. И стигаме до следната парадоксална ситуация: "Бакшишите" искаме нормативна уредба чрез която достойно да си плащаме данъците и бранша да излезе на светло, вън от сивия сектор. Правителството (с новия закон) определено пречи. "Гражданите" ни обиждат. Има нещо сбъркано в цялата работа. Уникална държава!
34
1
 
9
 
! Отговори
Бакшиш преди 8 години
Забелязвам коментари на хора които си коментират по принцип, без да вникват в ситуацията. Извън контекста. Ще поясня за какво става дума. Батака в нормативната база за таксиметрова дейност доведе до ситуация в която желаещите да спазят всички закони стават неконкурентноспособни. В резултат всички таксита в България а) спряха да плащат данъци. б) станаха закононарушители. Бидейки закононаруштел, "бакшиша" загубва възможностите да си търси правата на гражданин и данъкоплатец....(следва).
33
10
 
11
 
! Отговори
spasov преди 8 години
Много *** народ сме!!!Вярно ,че бакшишите не са най-приятните хора.Но как да стане ,как да се оправят нещата?Като всеки плюе останалите.Не са прави да протестират така,съгласен!Но докато хората в тая"държава"не се обединят,независимо от етнос,религия,социално положение и прочие,ще ни управляват Боко,Серго,Ахмед,Орешко и други олигарси и мутри.Пък ние нека се плюем по форуми и недоволстваме колко е зле,те ще си крадът!Или сме заедн или лапаме бахура,толкова е просто.
32
2
 
7
 
! Отговори
Я.Г преди 8 години
За линейките- нямаше как да ги пропуснат, всичко беше блокирано.
31
5
 
25
 
! Отговори
Неизвестен преди 8 години
Братя, не ползувайте таксита. Не ги ползувайте за бога!
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
шофери, и на вас ще ви дойде времето. много скоро. и ще боли много, но поне доста от вас ще се извисят.
29
8
 
25
 
! Отговори
ГОЛЯМ ПРАЗ!!! преди 8 години
НЕ ПОДКРЕПЯМ БАКШИШИТЕ-----ЯВНИ ИЗМАМНИЦИ...... И НАГЛИ КРАДЦИ!!НЕ МИ ПУКА ЗА ТЯХ!!!ЗА КАКВО ДА ГИ ПОДКРЕПЯМ....ЗА ДА МЕ ЛЪЖАТ ПО-ДОБРЕ И ДА МЕ ОГРАБВАТ ПО-ОРГАНИЗИРАНО ЛИ........??!!!
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов е пепи лаченото той е на здравето.виш Московски по става ***
27
4
 
5
 
! Отговори
до 4 к преди 8 години
До 4 к.явно си набор 1890.или си яко селфер.бакшишите имат радиостанции.виш във тълковния речник
26
6
 
19
 
! Отговори
77047 преди 8 години
О, неразумний юроде! Докога ще вярваш, че бакшишите ще те отърват от робство и тиранство?
25
3
 
17
 
! Отговори
62667 преди 8 години
всеки нормален знае, че Москов не работи на Орлов мост.Пита се, защо тия бакшиши не идат да блокират министерството му, щом искат среща с него, а тормозят обикновените хора?