"Аз чистя" парка и пред блока – до края на април

Акцентът на почистването ще е залесяването и пребоядисването
4 апр 2016 11:22,
24
"Аз чистя" парка и пред блока – до края на април
Снимка: Bulgaria ON AIR

Пролетното почистване на София започва от днес и ще продължи до края на април. Под мотото "Аз чистя и пазя моя квартал" Столичният инспекторат стартира кампанията.

В нея досега са заявили участие над 3000 души от различни организации. Включват се и много дарители.

Това обяви директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR. "Тази година повече се обръща внимание на залесяване, на боядисването на пейки, на катерушки, на облагородяването им, на почистване на нерегламентирани сметища", обясни Георгиева.

Тя допълни, че в София има много места, на които може да се свърши полезна работа.

"Надявам се всеки от нас да отдели по няколко часа от времето си и да почисти и облагодари около мястото, където живее", каза шефката на Столичния инспекторат.

Тя съобщи и че всеки, който има нужда от ръкавици, чували или посадъчен материал може да ги поиска на телефон  987 06 06 за София. Хората могат да звънят денонщно и на телефон 987 44 444 или в районните инспекторати.

Инж. Георгиева призова хората да се нетърпими към съседи, които замърсяват. Тя призна, че общината много трудно може да установи точно от кой апартамент се хвърлят боклуци. Когато все пак това се уточни, инспекторите налагат глоби.

"Все повече намаляват глобите за маловажни нарушения. Но някой смята, че и един изхвърлен фас е маловажно, но хвърлен в конетйнера за смет, го пали и всички дишаме", допълни още директорът на Столичния инспекторат.

Инж. Георгиева съобщи и че общината е определила редица терени, които ще бъдат затревени. "Нека шофьорите да внимават къде минават и спират", призова тя и припомни, че един от най-сериозните проблеми на столицата е завишеното количество на прахови частици във въздуха.

Цялото интервю гледайте в www.bgonair.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора в тази връзка, като видите, че някъде е мръсно има опасни дупки, липсващи шахти...не ги жалете, а им пишете към съответната община, колкото и учудващо да е, задействат се. Така започнаха да чистят, кварталната градинка, която години наред я чистих, докато детето ми беше по-малко, слагах кофи. Накрая им писах и започнаха да чистят, сложиха и кофи. Явно може, може би се и плаща на някой, докато нас ни агитират да чистим.
20
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 8 години
'Аз чистя', за да може *** да продължават да си изхвърлят *** през прозорците?! Не, благодаря! Вместо общините да се чудят как да пробутат на хората да им вършат работата, да започнат да глобяват. Аз лично се държа така, че да не се налага да чисти някой след мен. Нека просто пазим, вместо да правим ПР кампании веднъж в годината!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почистването и облагородяването на градове и села е задължение на държавните институции предназначени за тази дейност.Моето задължение като гражданин е да плащам данъци и да не замърсявам.Което и правя съвестно.
18
0
 
6
 
! Отговори
фондация Осем Пипала преди 8 години
Здравеопазването чрез дарения и смс-и, разкриването на престъпления чрез социалните мрежи и почистването чрез ленински съботници са характерни за територията. Институциите са заети с по-важни дела, като източване на фондове например.
17
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Мисля и дупките да асфалтирам?Безплатно,разбира се,не се стряскайте.Или трябва разрешение от общината?
16
1
 
4
 
! Отговори
Божил преди 8 години
Червените недоразумения не учеха хората да пазят чиста страната си,а да се отричат от Бога и да хулят родината си. Преди 80 години България е била една от най-чистите страни в цяла Европа- за съжаление не можем да се похвалим със същото сега.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шведите които получават помощи за лежане пушене,пиене и размножаване да почистят града за да си заслужат помощите.Пари само срещу труд.
14
2
 
9
 
! Отговори
Бира преди 8 години
Живея в центъра на София, 100кв апартамент , 80 лв данък имот, 160 данък смет ! Няма да им чистя . И да ви кажа ли нещо честно ? Научен от на много добри неща от "лошия комунизъм", но при тия цени си хвърлям фасовете по земята, бележките от магазините, ей така , нарочно, поне да знам защо давам по над 10 лева на месец :). Нека минусите започнат ...СЕГА !!
13
0
 
1
 
! Отговори
S преди 8 години
От 3 седмици се опитвам да изчистя една градинка пред блока в Студентски град. Всички комшии и студенти гледат от прозорците, но не искат да слязат да помогнат, само едно дете на 12 г. дойде да събира ***. Сложила съм клони, за да не паркират върху тревата и един нагъл от СТ, докато чистихме дойде и махна един от клоните, за да паркира върху тревата. Аз му се разкрещях и този се премести, а моят приятел ми каза - понеже си жена, не ти каза нищо, ако бях аз му казал - щеше да налети на бой.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка година плащам стотици левове такса смет на общината за повече от един имот, а живея в един. Сега тая наглата иска и безплатно да й работя. Е, няма да стане.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая да вземе да спре да приказва и да ни лъже и да свърши поне малко работа, която трябва да върши като кмет. За какво плащам толкова много за такса смет, за да крадат парите, а аз да чистя вместо тях ли?
10
0
 
8
 
! Отговори
Даника преди 8 години
Това много хубаво, но може би общините да упражняват някакъв контрол??? Аз например пазя, трета година засаждам дръвче, вярно елхичка, но хубава, здрава :) Питала съм в общината, как може да се упражнят мерки срещу изхвърляните *** и фасове по поляната, кой следи за пазенето на чистотата - смяха ми се, честно, просто ми се смяха...тръгнах си замислена :) Госпожата да ми обясни как аз - 52 кг да се справя със 170 килограмов *** който си изхвърля пепелника от колата на улицата!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що взимате работа на ромите, ще се оплача на БХК!!!
8
0
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
Аз няма да излезна да чистя около блока, защото вече няма какво да се чисти. Минаха бригада вандали от "Софийска вода", съспаха с един трактор и два микробуса зелените площи и детската площадка. На общинарите от община "Младост" в София не им пука...
7
1
 
14
 
! Отговори
Виготура преди 8 години
Работа на гражданите е да пазят чисто и да не рушат, работа на общината е да поддържа чисто, да озеленява и да санкционира нарушителите. Айде да не си мешаме капите, госпожо инспекторатка. Междублоковите пространства не са моя собственост, че да садя, чистя, боядисвам и оправям. Нали ви плащам данъци за това, къде са парите???
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди малко гледам пред блока спря една кола на стойност над 50 000 лв. с регистрация "СледОколовръстното". На 5 метра от контейнера за смет. Някакво пъпчиво гаменче си изхвърли пепелника, кенче от кола и салфетки на земята. Подадох сигнал на 112, чакам реакция. С кеф ще слезна за свидетел на акта.
5
1
 
14
 
! Отговори
Пионерче преди 8 години
Другарката прилича и говори като дружинната ми ръководителка от четвърти клас.
4
0
 
11
 
! Отговори
Младши преди 8 години
Може да не се включвам често в кампании по почистването,но пазя чистота- никога не хвърлям *** на случайни места,само в подходящ контейнер. Ако не мога да оставя местата след мен в подобрен вид,тогава ги оставям в същия вид,в който съм ги заварил.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите от герб им домъчня за ленинските съботници. Само това пропуснаха тиквите!А ще върнат ли пари от такса смет?
2
2
 
10
 
! Отговори
карате-нинджа преди 8 години
Аз пък си слагам кимоното, излизам на вън и започвам да ритам. Съседите, които си хвърлят *** през терасата, които си мият колите пред блока, кучелюбците, които си изсипват помията пред блока, които си водят домашните песове да се изходят на детската площадка. Клошарите, които разпиляват контейнерите за смет. Кибиците, които люпят семки и хвърлят фасове на пейката пред входа ...и т.н.т.