Служителите на "Булгартабак" пак на протест

Те искат да запазят работните си места
27 апр 2016 13:52,
10

Снимка: Bulphoto

Работниците от затворената софийска фабрика на Булгартабак се събраха днес и протестираха пред Министерството на икономиката.

Още по темата

Служителите протестираха срещу планираното съкращаване на 420 души, считано от 10 май. Те обаче посочват, че причините за предвидените съкращения са неясни. Условията предвиждат служителите да получат обезщетения, но те искат да запазят работното си място.

Те не приемат обясненията за фалит и липса на срества, т.к. досега производството във фабриката е вървяло на пълни обороти. Работниците поискаха държавата да се намеси, защото по думите ми вече една трета от оборудването на фабриката е разпродрадено. За тях е недопустимо фабриката да бъде затворена при интерес на чужд инвеститор.

Това е поредният протест на синдикатите заради спирането на дейността на "София БТ". До кризисната ситуация се стигна, след като в турски медии се появи информация, че "Булгартабак" е част от схема за незаконен внос на цигари в южната ни съседка.

Компанията обяви, че се отказва от основния си източник на приходи – износът в Близкия Изток, ще съкращава работници и ще затваря предприятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък синдикатите са такива мишки,само насъскват хората да отчетат дейност за пред олигарсите от които получават пари.
8
4
 
7
 
! Отговори
Б.Б. преди 7 години
За какво стачкуват? Може би за това че няма да могат да крадат цигари от фабриката и да ги реализират на черния пазар?! Или за това че за 15 работни дни взимат 1800 лв. чисти пари плюс 300 лв. за храна всеки месец?! На всичко отгоре ще получат по 15000лв. чисти пари минимум като обезщетение!!! Това е маже би единственото предприятие където цял месец крадеш и накрая ти дават министерска заплата!!! Така е всяко нещо си има край!!!
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕЗИ ТАКА И НЕ РАЗБРАХА ЧЕ ГИ ОПРАСКАХА!
6
4
 
1
 
! Отговори
Pardon преди 7 години
Boriano?
5
4
 
1
 
! Отговори
Dil i bg преди 7 години
Ha taka, chodjumlar :-):-):-) - na 1 mai vsichki na obstonarodna stachka s belite burki na belite sinori v bela Bulgaria protiv bulgarski zakon za minimalna pabotna zaplatka 200 evra...nikoi v eu nema takiv zakon i takiv zaplatka 200 evro....:-):-):-):-):-) taka li e ma Irino?!:-):-):-):-):-)
4
5
 
3
 
! Отговори
Марк Твен преди 7 години
Да кажеш в днешно време, че цигарена фабрика, ще фалира е все едно да кажеш, че снега на Еверест свършва. Няма да забравя как една жена каза: Взимат машините и ги карат някъде". Може би собствениците вече не искат да прозивеждат цигари за които да плащат акциз и данък и искат всички пари за тях. Може би ги карат в някой гараж. Не съм видял досега пушач да вземе цигари и да кажа: Аааа тези не са законни, няма да пуша. Докато има търсене на контрабандни цигари, ще има и предлагане.
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2За да затварят по причината, посочена по-горе " част от схема за незаконен внос на цигари в южната ни съседка.", значи съвсем не е било по закон. Работниците са прави, а управниците се правят на ощипани. КОЙ къде е?
2
4
 
15
 
! Отговори
Кукловодът преди 7 години
Абсолютно съм съгласен с поста преди мен . Това е частна фирма и никой няма право да се меси в нея и да и обяснява какво да прави с капитала си . Синдикатите в България са гола вода и не ги бива за нищо освен на използват хората и да прикриват глупостите на политиците . проблема на БТ не е сега , а беше като го купуваха . Защо тогава синдикатите не излезнаха и не изкараха хората ? Нима не знаеха , че ще затрият предприятието и ще го разграбят ? Това за сефте ли стана в България ?
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И цяла година да протестират все тая . Това е частна фабрика и собственика решава какво да прави при спазване на закона . За сега всичко по закон е спазено и им са платени обезщетения . Някакви си синдикати след дъжд качулка се правят на интересни , ама никой не ги бръсне .