Мръсотия, мизерия и автобуси-морги в гараж "Земляне"

Шофьори се оплакват от психоатаки и унижения от шефовете си
29 апр 2016 12:45,
92
 Мръсотия, мизерия и автобуси-морги в гараж "Земляне"
Кадър: YouTube

Шофьорът, който сигнализира за опасни автобуси в столичния автотранспорт, днес вече е уволнен. Въпреки че шофьорите от гараж "Земляне" сигнализират за проблем със сигурността на автобусите, от ръководството твърдят, че проблем няма.

Уволненият водач Невян Симеонов разказа, че веднага след като е направил клипа, са започнали психоатаки и унижения над него. Той е бил командирован да мие автобуси, тъй като по думите му е станал неудобен, защото е започнал да говори истината.

Зам.-директорът на столичния автотранспорт Владимир Коцев обаче отрече това да е така и каза пред bTV, че е бил пратен на пароструйката, поради "производствена необходимост" и това нямало общо с видеото, което е заснел.

Невян обаче твърди, че преди да направи клипа, пет пъти е пускал заявки и отказвал да тръгне с автобуса поради техническа неизправност, защото не иска да стане потенциален убиец на пътя и да решава съдбите на хората.

Друг шофьор - Ангел Стойчев, също потвърди, че има гонения в гараж "Земляне" и същото се е случило с него преди 3-4 години.

"Това е практика на управляващите в столичния автотранспорт, когато някой е неблагонадежден и неудобен, веднага бива командирован по производствена необходимост. Доста хора бяха принудени да напуснат така. Аз също бях командирован за 45 дни по производствена необходимост след срещата ми със зам.-кмета по транспорта. Имам колежка с две висши образования, която беше командирована за 45 дена и тя напусна", допълни мъжът.

Директорът на Столичен автотранспорт отрича всичко това и твърди, че автобусите се поддържат, както и че проблеми с тях няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на шофьора това е самата истина, а този който го е уволнил да лъска затвора.
58
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бъдат разследвани и изпълнителните директори на столичен автотранспорт и столичен електротранспорт, а не само бившия директор на ЦГМ- Симеон Арнаудов. Милиони левове потъват незнайно къде, а ние се возим на счупени и раздрънкани автобуси, тролеи и трамваи които са за брак. НАП да се задейства.
57
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До айде чаоДано всичките "провинциалисти" са като него!!!
56
0
 
14
 
! Отговори
Маруся преди 7 години
Крадливата учителка по руски език е Голям проблем не само за Град София, но и за другарят Прокурор (който също е комунист). Ако Юрднака започне да говори, Бай Тиква ще се моли да лежи в български затвор. Ако може в килията на Бай Тошо (по лична молба)........там е Шокаритетно...
55
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
случаино съвпадение на фамилиата КОЦЕВИ? навързали са се като свински черва
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Директорът на Столичен автотранспорт не се вози с автобуси. За съжаление.
53
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова кога ще си хвърлиш оставката????????
52
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бъде съден този който е уволнил шофьора.
51
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Синдикатите в градския транспорт не защитават работниците, а интересите на работодателя. Срам и позор
50
1
 
25
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Къде са профсъюзите в транспорта? Що дремят?
49
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако все още има честни хора в управата шофьора трябва да го върнат на работа и да разследват този който го е уволнил.
48
1
 
21
 
! Отговори
Dani преди 7 години
Ми за 1.60 толкова... :-) Просто нямам думи
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господина Коцев каза,водача намал задължителната компетентност за превоз на пътници.А този документ е задължително да го притежава всички водач и без него няма право да работи.А къде е контрола на управата на гаража.
46
2
 
13
 
! Отговори
шофьора преди 7 години
Всеки,който работи там може да ликвидира своя счупен автобус.Малко по-малко,ще ви обновят парка искат не искат лиз шефовете ви.Рецептата е следната:на всяко зареждане по1л бензин и 1л вода и готово.
45
2
 
28
 
! Отговори
Само така преди 7 години
Ако има държава,няма да е така.Започва се от шеф надолу и ритници,ама яката.По новините показват нови автобуси,а другите добре,че се намират хора като този ,да ги види цяла България.
44
1
 
33
 
! Отговори
заспали хора преди 7 години
Помнете, че от скоро ще плащате по 1.60 за тези миризливи каруци
43
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Пич!!!Не знам кой си, но се покланям пред доблестта и смелостта ти.Бъди и за напред такъв!!!
42
2
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Ха, че къде е изненадата! Мафията е на власт и прави каквото си ще! Правосъдието е поръчково и срещу заплащане! A парите са....... познайте къде.....
41
2
 
36
 
! Отговори
Е преди 7 години
Казаното и написано от водачите е самата истина за системата на градски транспорт. Коцев е стар номенклатурен кадър и е много удобен. В момента директора на "Дружба" изпълнява заканата си,че няма да остави на работа нито един служител над 40 години. Всички неудобни се пращат командировка "по производствена необходимост", след това биват наказвани в рамките на ден два за какво ли не, след което биват уволнени Там има само Синдикати на думи, като и Инспекция по труда.
40
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е нормално отражение на цялата държава.