Нямаме пари, а? Свършиха скъпите козунаци – 59 лв.

Столични пекарни масово продават козунаци на високи цени
Обновена: 29 апр 2016 10:05 | 29 апр 2016 07:45,
115
Нямаме пари, а? Свършиха скъпите козунаци – 59 лв.
Скъпите козунаци са с панделка. Снимка: "24 часа"

Hай-скъпите козунаци в София - италиански, луксозно опаковани и на цена 59 лв., свършиха два дни преди Великден. Разграбени бяха и тези от 29 лв., които са същите, но без опаковка.

Скандално скъпите великденски хлябове се продаваха до четвъртък на обяд в деликатесния магазин на улица "Аксаков". Поръчки не се приемали още от 27 април.

Цената е такава заради опаковката от ръчно изработена хартия с панделки, обяснява продавачка пред "24 часа" и допълва, че има три вида - с локум, стафиди или шоколад.

Проверка на изданието показва, че столични пекарни масово продават козунаци на доста високи цени.

В сладкарница "Хлебар" козунакът е със стафиди и е 18 лева. Холандската пекарна "Джо Ван" предлага козунак със стафиди за 13 лева, а с шоколад за 9,50 лева, но с по-малък грамаж.

Килограм козунак с орехи и локум в магазина Patisserie de Provence струва 12,99 лв. В сладкарница Dolce Amaro същото количество е 32 лева.

На този фон в "100 грама сладки" е направо евтино, тъй като килограм козунак с шоколад, стафиди или локум е 16,90 лв.

Иначе българските козунаци вървят между 4 и 10 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безсмислено скъпи неща се купуват само от първенюта.
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха! 59 лв. за козунак - може, ама за хартия и панделки - ами не, мерси! Хартия не ядем :)
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скъпи са, нормално. Щото дупето на Вирсачи ги е месило. Ама, пък си е друго после като пръцнеш, да юирише на пръснати 59 лева ;)
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заврете си козунаците - италиански, български, с кокоши екскременти, с нокти на невестулка и каквото там още бутате в помията, в алчните, ненаситни за кинти пърдули!!! Това се отнася за всички бг търговци!
81
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко трябва да си ***, че да дадеш за италиански козунак 60 лв.? От момента, в който е станал козунак, докато е купен, е минала цяла вечност, отделно ще се яде след 2 дни. Само смятайте с колко Е- та и консерванти е наблъскан, че да издържи. Всичко е търговски трик и с радост причакват еснафите- шарани:)
80
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То хубаво кило козунак да е 15лв. , ама да плащаш двойна цена заради хартията- това не мога да го разбера! Изкарвали били парите си със главата си- добре ама и при съвременния див капитализъм голяма рядкост хората, дето да са забогатели хората, дето са забогатели по напълно честен начин. Повечето са забогатели на гърба на някой друг или с "държавни пари"!
79
1
 
4
 
! Отговори
H преди 7 години
Kozunak za 69lv i shampansko Ruinart za 150
78
0
 
11
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Вкъщи козунакът излиза 9 лв за 1,5 кг с всички разходи, без труд разбира се. И, е по-добър от купешките, включително и италианските. Но не всеки може да си го направи - трябват редица умения.
77
11
 
5
 
! Отговори
от рецептата преди 7 години
Явно не ви е ясно, че има хора, които си ценят здравето и предпочитат малкото, но качествено, отколкото евтината имитация. Преди малко ви сметнах колко струват САМО продуктите за козунак около килограм - 11лв. Айде сега сметнете тока(2 втасвания по 2-4 часа втасване при темп. над 30 градуса и после печене), надника на работниците, печалбата, опаковката, данъците и т.н. Всичко, което е под 15лв за кило е МЕНТЕ и няма нищо общо с българския козунак. Не оправдавам цена 60лв, но 15-20 е нормално!
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха, тук само звезди излизат. Има цензура даже и на думата журнал.я
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието на статията е изключително глупаво и унизително! Дълбоко съм възмутен от поредния глуповат ***.
74
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога не съм ял италиански козунак ама съм сигурен че ще е пълен ***. Българската пица е по-добра от италианската, а за козунака изобщо няма да коментирам.
73
0
 
15
 
! Отговори
до 75 преди 7 години
Обикновено тези, които си купуват такива скъпи *** не си изкарват парите с акъл. Имам много познати с много пари и всеки от тях предпочита домашно приготвеното от чисти продукти. Някои дори вече се хранят само с месо, плодове и зеленчуци, които купуват от познати по селата. Миналата година ходихме с една приятелка (доста богата) в едно село да берем череши. Тази година пак ще ходя с нея. Аз пък й уредих домашна мускатова ракия без добавена захар, само от грозде.
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега да видим кой *** е купил козунак за 59лв. ?Надлъгване ще има яко, все пак Великден е.
71
1
 
6
 
! Отговори
Дж преди 7 години
Въпрос на избор е.Антиреклама ли правите?Всеки според чергата си
70
1
 
14
 
! Отговори
Djin преди 7 години
Тези козунаци сигурно са били със златна паричка вътре....или с портрет на другаря Б.Борисов със саморъчен подпис.
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До домакинsА, забравих- доста правописни грешки допускаш за жена и майка на лицевочелюстни хирурзи. Обикновено се женят за жени, владеещи поне граматиката, ама знаеш ли ги какви са тез хирурзи:)
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До домакиня Разсмя ме, наскоро тук се подвизаваше един от Уол Стрийд, сега твоите хирурзи от Хайделберг:) Жива и здрава:)
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я не се втелявайте, това е просто един сладкиш- и в него има захар, която е вредна, бяло брашно, което също трупа кила, също като обикновения козунак. И четете внимателно:..."Цената е такава заради опаковката от ръчно изработена хартия с панделки, обяснява продавачка пред "24 часа" ..." Аз пък ще ям сладолед, няма да ви кажа колко скъп!:)
66
2
 
15
 
! Отговори
Баба Василка преди 7 години
Аз нямам един познат, който да може да си позволи, такава скъпотия!!! София и софийските мекерета, масони и фирмаджии. Те имат пари.Народа няма!!! Недейте да лъжете, че народа е богат!!!! Народа мизерства!!!!