Посрещат чудотворна икона в "Св. Александър Невски"

"Света Богородица - Всецарица" помага на вярващите да се изцерят
30 апр 2016 09:33,
7
Посрещат чудотворна икона в "Св. Александър Невски"
Снимка: БПЦ

На Велика събота днес, за най-големия празник за всички православни християни - Възкресение Христово, в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" в 11.30 часа ще бъде посрещната иконата "Света Богородица - Всецарица". Това съобщи отделът "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.

Иконата е осветена в Светогорския манастир Ватопед, където се съхранява оригиналният й чудотворен образ. Чудотворната Светогорска икона помага на онкологично заболели хора, идващи при нея с вяра, пише БТА.

При посрещането на чудотворната икона пред катедралата тя ще бъде внесена в Светия олтар с литийни песнопения в нейна чест, а на 1 май - на Пасха Христова, ще бъде изнесена за поклонение от 11.00 часа за измолване от Света Богородица на нейния майчински покров, който да послужи за изцерение както на всички с онкологични проблеми, така и на всички, които търсят застъпничеството на Божията Майка пред нейния Син и наш Господ - Възкръсналият Исус Христос.

Светата икона ще остане в патриаршеската катедрала до 2 май - до втория ден на Възкресение Христово, когато Църквата чества паметта на Светия благоверен и равноапостолен цар Борис-Михаил - Покръстител Български. На него е посветен южният олтар в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

След празничната литургия на 2 май иконата ще бъде тържествено пренесена в Гигинския Църногорски манастир "Свети Козма и Дамян", където завинаги ще бъде обект на свето преклонение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
15
 
! Отговори
Веселинов преди 7 години
А какво ще кажете за кощунството на Разпети петък, при обикалянето на храм паметника Ал. Невски за погребалната церемония, вместо хорът да пее мертвеното "Святий Боже", гвардейски оркестър да свири, да не знае къде да спре и да ни кара да се чувстваме като на негърско погребение в Ню Орлинс, където това на погребение да свири духов оркестър е традиция... Боже, Боже Боже! Освен това във храма имаше въоръжени гвардейци с наложени , а не снети шапки, и гвардейците носиха плащаницата извън храма.
3
2
 
16
 
! Отговори
Лъчезар преди 7 години
За огромно наше щастие, тази Икона не може да помогне на фъндъкова, Тиквата, Иван Костов, Софиянски........и разни други руски сатанисти....А са такива, защото имат Идоли (зависимости)!!!! 2-ра Божия заповед!!!
2
4
 
17
 
! Отговори
бацила преди 7 години
хахахахахаха пак простотиии
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам обяснение, но определени икони и някои места наистина помагат нещата да се случват.