Храмът "Св. Александър Невски" ще бъде отворен цяла нощ

Голям е интересът към чудотворната икона "Св. Богородица-Всецарица"
Обновена: 1 май 2016 17:00 | 1 май 2016 16:58, Анисия Иванова
14
Храмът "Св. Александър Невски" ще бъде отворен цяла нощ
Снимка: Булфото

Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" ще бъде отворена цяла нощ поради големия интерес към иконата "Св. Богородица-Всецарица”. Това съобщи архимандрит Дионисий пред „Фокус”.

Ръководството на храма дава възможност на всички, които желаят, да й се поклонят. Към момента опашката от хора, които искат да видят иконата, стига до ул. „Г. С. Раковски”.

Още по темата

Светата икона ще остане в патриаршеската катедрала до утре - втория ден на Възкресение Христово, когато Църквата чества паметта на Светия благоверен и равноапостолен цар Борис-Михаил - Покръстител Български.

След празничната литургия, иконата ще бъде тържествено пренесена в Гигинския Църногорски манастир "Свети Козма и Дамян" край Брезник, където ще бъде обект на свето преклонение от страна на вярващите.

Иконата пристигна на 30 април - Велика събота, за най-големия празник за всички православни християни - Възкресение Христово.

Тя е осветена в Светогорския манастир Ватопед, където се съхранява оригиналният й чудотворен образ. Чудотворната Светогорска икона помага на онкологично заболели хора, идващи при нея с вяра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се явят вампири - с иконата по главите. Нема се плашите, попа ша ги стресне с топа!
8
3
 
2
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Затова изслушайте словото Господне, вие, всички иудеи, които живеете в Египетската земя: ето, Аз се заклех във великото Мое име, казва Господ, че в цяла Египетска земя не ще се вече произнася Моето име от устата на кой и да било иудеин, който да казва: "жив Господ Бог!"Ето, Аз ще бдя над вас за гибел, а не за добро; и всички в Египетската земя иудеи ще загиват от меч и глад, докле бъдат съвсем изтребени."
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и по заповедите Му, затова ви и постигна това нещастие, както виждате сега".Тогава Иеремия рече на целия народ и на всички жени: чуйте словото Господне, вие, всички иудеи, които сте в Египетската земя:тъй казва Господ Саваот, Бог Израилев: каквото с уста говорихте, това и с ръце вършихте вие и жените ви; вие казвате: "нека изпълняваме нашите обещания, що обещахме, да кадим на богинята на небето и да й правим възлияния", - дръжте се твърдо о вашите обети, изпълнявайте точно вашите обещания.
6
4
 
1
 
! Отговори
Джон преди 7 години
"нали това кадене, което извършвахте в иудейските градове и по иерусалимските улици, вие и бащите ви, царете ви, князете ви и народът на страната, си спомни Господ? И нали то възлезе в сърцето Му?Господ не можа вече да търпи вашите лоши дела и гнусотиите, що вършихте; затова и земята ви стана пустиня, ужас и проклятие, без жители, както виждате сега.Понеже вие, като извършвахте това кадене, грешехте пред Господа, не слушахте гласа на Господа и не ходехте по закона Му, по наредбите Му
5
4
 
1
 
! Отговори
Джон преди 7 години
и по иерусалимските улици, защото тогава бяхме сити и честити и беди не видяхме;а откак прекратихме да кадим на богинята на небето и да й правим възлияния, търпим във всичко оскъдия и гинем от меч и глад.И когато кадяхме на богинята на небето и правехме й възлияния, нима без знание на нашите мъже й правехме питки с нейния образ и правехме й възлияния?" Тогава Иеремия каза на целия народ, на мъже и жени, и на целия народ, който тъй му отговаряше:
4
4
 
1
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Йеремия 44:15-27 "И всички мъже, които знаеха, че жените им кадят на други богове, и всички жени, които стояха там в голямо множество, и целият народ, който живееше в Египетската земя, в Патрос, отговориха на Иеремия и казаха:"думата, що ни говори в име Господне, ние не слушаме от тебе;но бездруго ще вършим всичко, що е излязло из нашите уста: да кадим на богинята на небето и да й правим възлияния, както сме вършили, ние и бащите ни, царете ни и князете ни, в градовете на Иудея
3
3
 
1
 
! Отговори
Джон преди 7 години
да не би да се развратите и си направите дялан образ, лик на някой кумир, който да представя мъж или жена"Йеремия 7:18-19 "Децата събират дърва, а бащите кладат огън, и жените месят тесто, за да правят банички за богинята на небето и да извършват възлияние на други богове, за да Ме огорчават.Но Мене ли огорчават те? казва Господ; не себе си ли - за техен срам?" Преведеното като банички означава също и тестени изделия от хляб. Козунаци?
2
5
 
1
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Иконите са идоли.Изход 20:2-4 "Аз съм Господ, Бог твой, Който те изведох от Египетската земя, от дома на робството;да нямаш други богове, освен Мене.Не си прави кумир и НИКАКВО ИЗОБРАЖЕНИЕ на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята;"Кое на НИКАКВО ИЗОБРАЖЕНИЕ не му е ясно?Второзаконие 4:15-16 "Дръжте твърдо в душите си, че вие не видяхте никакъв образ в оня ден, когато Господ ви говори на (планина) Хорив изсред огъня,
1
6
 
2
 
! Отговори
вярващ в Тангра преди 7 години
Византийците са наложили насила в България Християнството. Дори "Свети Александър Невски" е църква положена над катакомбите на Византийците в които са затваряли вярващи в Тангра българи. Да ви напомням ли, че и Василии *** е бил Християнин и е ослепил българите.