Черпят с боб чорба във военния музей на Гергьовден

По традиция входът ще е свободен от 10 до 18 часа
4
Черпят с боб чорба във военния музей на Гергьовден
Снимка: Булфото, архив

Със специална празнична програма Националният военноисторически музей /НВИМ/ ще посрещне своите посетители на празника на Българската армия и Ден на храбростта, съобщиха от музея.

Традиционно на 6 май НВИМ обявява вход свободен от 10.00 до 18.00 часа за постоянната хронологична и външна експозиция, както и за временните изложби "Идоли или идеали", посветена на Априлското въстание, и "Войната, в която не можехме да не участваме", която проследява българското участие във Втората световна война на фона на международните събития.

В традиционната атракция "Експонатите оживяват" тази година посетителите ще имат възможност да разгледат отвътре пилотските кабини на изтребител-прехващач МиГ-21 бис, транспортен хеликоптер Ми-8 и ще имат достъп до отделението за управление на самоходна минохвъргачка "Тунджа".

Гостите на музея ще могат да опитат боб чорба, направена от истински военен готвач, при полеви условия.

За празничното настроение ще се погрижи и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски.

С Ден на отворените врати празникът ще бъде отбелязан и във филиалите на НВИМ - Военноморския музей и Парк-музея на бойната дружба - 1444 г. във Варна, и Музея на авиацията в Крумово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ГергьовденНВИМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми как да черпят с агнешка супа,като агнешкото скъпо? Бобът е 4-5 лева, заема повече пространство като се надуе от водата, после безплатни залпове, че и цели артилерийски подготовки. Т.е бобът е с двуяка функция, докато скъпото агнешко това го не може.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са го скрили този музей в София?
1
0
 
5
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Миналата година на Тунджата бяха отворили само задните люкове, наложи се да пропълзя през тунела покрай двигателя да отворя предните. Не е лошо да обезопасят люка на механик-водача, не му работи добре фиксатора и някой може да остане без пръсти. До боб не се доредихме, много гладни имаше :)