Областният застана зад скъпия билет. Столичани – на протест

Активисти ще раздават на пътуващите фалшиви билети с лика на кмета
Обновена: 4 май 2016 13:31 | 4 май 2016 12:37, Камелия Цветанова
71
Областният застана зад скъпия билет. Столичани – на протест
Снимка: Булфото, архив

Областният управител на София Веселин Пенев няма да върне за ново обсъждане поскъпването на билетите за градския транспорт в София с цели 60% и така софиянци ще се возят по-скъпо от 1 юни.

Още по темата

Според него решението на Столичния общински съвет не нарушава изискванията на релевантните законови текстове на национално и европейско ниво.

Областният управител може да върне незаконосъобразните актове за ново обсъждане в общински съвет, но не и нецелесъобразните, се посочва в становище на администрацията на Пенев в отговор на поисканата от граждански организации отмяна на новите цени на белетите.

Днес ще се проведе пореден протест срещу поскъпването на билета.

Активисти от "Движение Обществен натиск" ще раздават на пътуващите в градския транспорт фалшиви билети с лика на кмета Йорданка Фандъкова.

Решението на Столичния общински съвет за новите цени беше взето на 14 април на фона на силна обществена съпротива.

Въпреки недоволството на хората и на опозицията в местния парламент, мнозинството общинари решиха, че билетът за еднократно пътуване скача от 1 лв. на 1,60 лв., а талонът с десет билета от 8 на 12 лева от 1 юни.

В същото време цените на абонаментните карти не скачат, а годишната дори поевтинява със 135 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
ники преди 7 години
До пенсионерЕла да видиш Булевард Първа Българска армия -Дунавски вълни не е мит от 8 години , а сигурно пише ,че са го мили , без тротоари няма транспорт Фандъкова спи.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарван гарвану око на вади. Нима някой се е надявал на промяна?
51
13
 
2
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
1.60 е нормална цена...вижте София---прекрасна е благодарение на неуморната и лъчезарна Фандъкова. Всичко това става с пари. Бихме я избрали за президент с огромно мнозинство,но тука,в София ще бъде по-полезна още 2,3 мандата. Нека е жива и здрава жената и господ да и помага.
50
7
 
6
 
! Отговори
цезар преди 7 години
На софиянци и 16 лева да стане билета малко им е, те е докараха тази "демокрация", този див капитализъм. Те бяха разглезеното дете и при социализма сега пак са същите.
49
0
 
28
 
! Отговори
бушон преди 7 години
Областният се вози в служебна кола и делник и празник ние му плащаме разноските, какво му пука,че билета става 1,6лв.
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България с тези 1,60 лева, цената на билета ще стане относително* около 18% повече, отколкото да кажем в Амстердам, Холандия. --*Относително - спрямо минималната и средната работна заплата.
47
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 7 години
Shte dup4a na naisi
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до ИванчоКой ще плати тази система!?
45
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Билета не поскъпва, а поевтинява и става 60 стинки.Единият лев е за г-жа кметицата и сие.
44
0
 
14
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До Анонимен 51Ако тези автобуси бяха купени преди 10 години сега цената на билетчето щеше да е 0.80 лв, примерно казано. Автопаркът не трябва да се подновява ударно, а ежегодно, в момента се търкалят много автобуси на 30-40 години, че и нагоре. Транспортните разходи на всеки, живеещ в София са доста сериозни и този скок с 60% е направо жесток...
43
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да върнем икарусите и селяните по места и билета ще е пак по шест стотинки Селски остроумия на няколко провинциалисти ! Като не отърва ай у каруцата и обратно ! Като излезете в чужбина ви дерат кожите и си траете ! Я някой селски да каже колко струва билета в ЕС !
42
0
 
11
 
! Отговори
до Иванчо преди 7 години
Ай на бас, Иванчо, че картата ти до НГ ще поскъпне! Не може 1,60 лв за 1-2 спирки и същата цена за цялата линия. Мен, това ме дразни, че не е честно просто. Нека се отчита на брой спирки. Има електронна система, с която да се замерват и като разстояние и като време, нека се въведе и в Столицата!
41
6
 
1
 
! Отговори
gost преди 7 години
*** тия ореваха света бре ние като плащаме по 5 лева до селата и 15 за кабелна из малките градове докога щее това че и нагоре
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поскъпването на билета е необосновано. И продължавам да недоумявам защо не въведат билети, важещи за време? В Бургас ги има, така че проблемът е в СКГТ.
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От даскалица кмет не става, но от кмет даскал става! Тази е доказателството, няма народът да плаща за далаверите на ЦГМ. Ако разследващите журналисти се поразровят из конкурсите за метро много неща ще лъснат. Хората са го казали - пази боже *** да стъпи на паве!
38
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе столичани двулични!!!!Значи другите ги е...в трътата!!!Днес ви купуват 120 чисто нови автобуси за градския ви транспорт при положение че по принцип 1/2 от него се дотира!!А и не ви разбирам,картите не ги увеличават дори тази годишната я намаляват с много!Е какво искате мамка му!
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
у Амстердам нема билетчета, ако немаш' карта не пътуваш, ако немаш пари немаш карта. като се качиш в автобуса системата ти дърпа пари до крайната спирка на автобуса, там където слизаш отново влизаш в системата да ти въстановят разликата. нема роми, нема бутилки и дамаджани за минерална!
36
3
 
24
 
! Отговори
fred13 преди 7 години
Билета на БДЖ за разстоянието София - Мездра пътнически влак от преди 30/тридесет/ години беше - 1.70 лв., днес е 4.30 лв. увеличението е под три пъти.Билета за градски транспорт от 6 стотинки днес да стане 1.60 лв. е увеличение 27 пъти!!!Минимална заплата 120 лв. беше равна на 2000 бр. билетчета.Е когато минималната работна заплата днес стане 2000 бр. билете - 3200 лв. ще си купувам от 01 юни билет !!!А то заплатата на областният и кмета е над 3000 бр. билета, за тях е нормално ...?
35
1
 
35
 
! Отговори
прокто лог преди 7 години
Областният застана зад скъпия билет. Всички софиянци заставаме зад областния. За да го изритаме.
34
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
одете пеш бе, кой ви нкара да се возите. или станете контрольори. ако немате 5 лв. за транспорт къде сте тръгнали! за минерална от банята ли?