Ротвайлер нахапа мъж пред детска градина в София

Индицентът е станал пред 67-о ОДЗ "Мечо Пух"
4 май 2016 08:30,
118
Ротвайлер нахапа мъж пред детска градина в София
Снимка: flickr

Ротвайлер е захапал мъж пред 67-о ОДЗ "Мечо Пух" в столичния квартал "Гео Милев".

Индицентът е станал във вторник сутринта. Ротвайлерът се е движел без намордник и каишка.

"Нападна ни в гръб", обясни Мирослав пред Нова телевизия.

Мъжът си е извадил медицинско. Подал е и сигнал до полицията, но повече от 24 часа никой не му се е обадил. На инцидента обаче има свидетели, твърди Мирослав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ви трябва да идете в Германия, за да видите как е. Идете в Бургас. Няма кучешки *** както в София, в парковете и градинките играят деца, а собствениците си водят любимците на каишка. дори са пръв път видях в Бургас българин да си почиства след кучето. Някои столичани твърдят, че си чистят, но аз, за своите близо 40 години, такова нещо не видях.Може и в София да се направи, стига кметицата да поиска. А пък от НАП да подгонят малко търговците на кучета, предимно на скъпи породи.
71
0
 
4
 
! Отговори
ole преди 7 години
Едно е сигурно - такива асоциални "изпуснати" от обучение домашни кучета са на някой ***. Страшно е за хората, а кучетата са за съжаление. Кучето е задоволено и щастливо най-вече, когато работи и си изпълнява задълженията. В градски условия то най-често задълженията му са на компаньон и бодигард, но за целта трябва да се възпита. И да издържи тест пред профи комисия, каквато в България няма. Домашните кучета са най-често скучаещи и бавно линеещи, денонощно лежащи по дивани, а това ги убива.
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е изклщчено кучето да е било на някой милиционер!
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определени породи кучета са забранени в Дания. Просто потърсете Danish Legislation on Dogs
68
1
 
8
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
И съм се зарекъл, че ако такова нещо се случи някога пак, то ще има саморазправа и с кучето и със собственика му, още повече, че не ми пука какво е, ако ще да е като теле...с цената няколко рани, които ще понеса, ще го удуша такова куче с двете си ръце...
67
0
 
12
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Нищо против хората, които отговорно и по съответните правила отглеждат кучета. Но тези, които си позволяват да ги пускат без каишка в градска среда са абсолютни б.о.к.л.у.ц.и. Имам дете на 6 години и няколкократно ми се е случвало в паркове и на улицата големи кучета да го доближават, да се засилят към него с неясни за мен намерения. Какво преживява детето, когато изведнъж пред лицето му се появи зейнала кучешка уста? И никога не чух някой "стопанин" да каже поне "извинете".
66
0
 
2
 
! Отговори
таня преди 7 години
И избягала, нагла, но все ще я намерят. Имало е свидетели
65
2
 
8
 
! Отговори
Ева преди 7 години
За кола се изисква задължителен шофьорски курс и изпит. А за куче, което е много по-сложна структура, защото е хищник, воден от инстинкти - не. В България по-голяма част от собствениците на кучета си нямат и идея и основни познания от анатомия, физиология, социализация, реакции на домашните си любимци. Да не говорим за липсата им на гражданска отговорност към обществото и липсата им на етика към любимците им, които за съжаление компенсират комлексите им. Германия е добър пример за следване.
64
1
 
3
 
! Отговори
Стани преди 7 години
Често я засичам и в Северния парк дърпат я хъскитата ,а тя на колело...странна гледка,през 10 м.пада.
63
1
 
6
 
! Отговори
Стани преди 7 години
В Надежда живея -София.Има една особа с глутница хъскита-неконтролируеми кучета. Та въпросната лекозакръглена жена гледам какво прави. Навира се,или си пъска кучетата и сяда някъде необръщайки внимание какво правят.Много пъти са налитали на други кучета водени от собствениците им на каишка, гонат хора-да се радват ли не знам.Но от такива като тази страдат и отговорните собственици.
62
3
 
6
 
! Отговори
МИШО преди 7 години
В Берлин бил ли си ,че говориш глупости с тези забрани.Там има ротвайлери,питбули ,дого аржентино и още много "бойни" породи.Просто има контрол.Собствениците там не могат да си позволят да стане нещо такова-кучето минава необходимото обучение заедно със собственика.Пък и там може и в заведения да влезнеш с куче...само тук кучемразците пищят, и чакат да стане нещо такова за да искат да избият всички кучета...арее
61
4
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Брей точно в Германия Ротвайлера се тачи най-много!Считат го като национално богатство ,много ми е интересно как са го забранили точно,като миналата седмица бях там .Правят и изложби ,селектират най-добрите представители...Ареее не се изказвайне неподготвени.
60
4
 
8
 
! Отговори
zabrana преди 7 години
решението е просто, кучета от породи убийци да бъдат забранени да сеотглеждат в градовете, както е в Германия, в момента столицата е станала развъдник на кучета/бездомни и домашни/, окупирали са паркове, детски площадки, училища и са ограничили простанството на хората до минимум
59
2
 
12
 
! Отговори
Ева преди 7 години
Ако инспекторите от еко-отделите, които са по закон задължени да контролират собствениците на домашни кучета за нарушения, решат да си вършат работата, то всеки ден ще има рутинни проверки по кварталните градинки, паркове и улици. Защото ежедневно, навсякъде в жилищни райони има нарушения от собственците на домашни любимци, но няма превенция и воля на чиновниците, които да решават проблемите на гражданите. Така че, бой и принуда заслужават само чиновниците. Обединявайте се, не се делете!
58
2
 
12
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Абе нямам куче,обаче ми прави впечатление,че само когато става въпрос за питбули ,ротвайлери и овчарки давате гласност.А тук тези с кучетата и тези кучемразците ще се избият.Пък само да ви кажа случаите на нахапани хора от хъскита главно,кокери,далматинци вече и лабрадори са много повече,ама не им се дава гластногс. Друго звучи ротвайлер раскъса... , пит бул изяде.... Пишете за всички. Е ,все пак сензация търсим.
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 56Фобията от кучета може и да се лекува, но простотията на хора, които не знаят как се гледа куче, ама им се иска - няма лечение. И колкото по-комплексирани са те-толкова по-злобни породи кучета си вземат. Обяснимо, и с колите е така - мощни коли на немощни мозъци.
56
2
 
6
 
! Отговори
Найя преди 7 години
До коментар 38 кучето.Май и ти си от тези претенции съгласен да гази в собствените си л..на , хвърлящ *** си с плика от балкона ,мятащ фаса си през прозореца на колата ,изхождащ се където му падне. Аз може и да съм кучкарка и си събирам на кучето ми л....та,плащам си данъка,и зъм се постарала да мине необходимото обучение. А ти събираш ли си ла...та от храста пич??
55
3
 
6
 
! Отговори
Найя преди 7 години
До коментар 38 кучето. Не бери грижа за мен... имам дете.Покрай него разбрах водейки го на детската площадка що за хора са кучемразците с голямите претенции. Сутрин се почват майките от 8:30 с бирите,памперсите преливат от кошчетата,децата гацят и се мажат с тях.Около пейките има купища с обелки от семки,фасове с червилце,кенчета от бира.До вечерта си и спретнат някой бой на пияни глави пред децата-псувайки звучно.Видят ли куче карат децата да го замерват с камъни.Кучемразците-възпитаните и ник
54
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората изтезават животните и животните изтезават хората, не виждан къде е проблемът..До 41: то и с децата е така, ама тихо, че всички ще скочат......
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучето е животно! То хапе! Отговорност е на стопанина да го пази.