Том и Джери на прицел – сеели насилие

Египет се изправи срещу филмчето, заради бой и експлозиви
Обновена: 6 май 2016 19:26 | 6 май 2016 19:22,
37
Том и Джери на прицел – сеели насилие
Кадър: Youtube

Представител на египетските власти обвини анимационния сериал "Том и Джери", че разпространява култура на насилието, предаде АП.

Критиките бяха отправени от Салах Абдел Садек, директор на Държавната информационна служба, която е свързана с египетското президентство.

Той говори на форум в Кайро, на който се обсъждаше насилието в анимационните филми и във видеоигрите. В дискусията участваха учени, медийни експерти и представители на египетските учреждения.

Салах Абдел Садек заяви, че още от малки децата виждат как котаракът Том и мишокът Джери се бият, взривяват се с експлозиви и гледат на тези си действия като на нещо напълно естествено. Това, според него, само допринася за разпространяване на културата на насилието, информира БТА.

Тези критики към американското анимационно сериалче противоречат на политическата реалност в Египет.

Близкоизточната страна се бори с ислямисти на полуостров Синай, а често пъти срещу протестиращите се прилагат твърди мерки за сигурност. Хиляди политически дисиденти са зад решетките, коментира АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
До "леле" преди 7 години
Не обвинявай анимационните филмчета за скапаното възпитание, което си получил, а се сърди на майка си и баща си.
28
1
 
0
 
! Отговори
леле преди 7 години
Само погледнете няколко серии от класическите и ще видите..Аз лично ей сега след 20 години реших да ги погледам и аз...Потресен съм,такова подтикване към насилие е това..Само капани и гадости,не забравяйте,че тези идеи после се материализират..Аз лично съм метал по хората картофи и яйца от високо,удрял съм ги с бухалки...Трябва да се забранят и съдят тия!!!!
27
1
 
2
 
! Отговори
H преди 7 години
И аз много ги харесвах,но като се замисля,те наистина сеят семето още в децата..Подтиква към насилие и затова децата са много диви последните години,точно заради подобни "анимации"..Тия са за 500 годишни присъди..Трябва да се забранят,дават гениално зли идеи и после защо има такава висока смъртност и насилие!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Насилието никога не може да е хумор. Филмчета като тези са противоестествени и никой нормален човек няма да остави детето си да ги гледа. Точно от тях децата научават, че издеветелството над други хора или животни е приемливо и даже забавно.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха-ха! По тяхната логика до сега да съм станала най-голямата масова убийца в историята!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдаааа, определено То и Джери са виновни за самоубийствените атентати и за публичното пребиване на хора с камъни! И...ти!
23
2
 
7
 
! Отговори
Кикс преди 7 години
Боже, боже - що за болни мозъци търсещи под вола теле! Остава да кажат, че главорезите от ИД са гледали твърде много Том и Джери и затова колят и трепят безогледно!
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има основание в твърденията за агресивност в тези детски филмчета. По агресивност не им отстъпва и друга, аналогична серия "Ну, погоди".
21
4
 
3
 
! Отговори
Влади преди 7 години
По изключение са прави. Вижте всички американски анимционни сериалчета ( еврейска продукция), там противника се бие докрай, смачква се без милост, ако и да са филмчета за деца. Гадни са, уж смешни.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Египет...., тия манИаци?!?!?
19
4
 
1
 
! Отговори
не е непонятно преди 7 години
Ами не им е смешно на хората ,след такава арабска пролет и том и джери ги плаши.Дето се вика, в къща на обесен не се говори за въже. Но преди арабската пролет не се оплакваха от джихадисти и анимационни герои. На чичо Сам подаръците , пази боже !
18
0
 
17
 
! Отговори
gft преди 7 години
ейй колко хора без работа има по света.
17
0
 
4
 
! Отговори
Атанас преди 7 години
А мрачните приключения на Били и Манди трябва да го обявят за филм на ужасите сигурно срам!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори през Студената война Том и Джери се гледаше (както и Ну, погоди"... това са някакви безсмислици... детски филмчета не може, а свалени самолети може
15
27
 
5
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Том и Джери е много антипедагогичен аним филм - не го препоръчвам за деца, освен ако не искате децата ви да станат *** маймуни.
14
2
 
27
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Човек трябва да е ненормален ислямист,за да схване "Том и Джери" като насилие вместо като хумор.
13
1
 
32
 
! Отговори
ined преди 7 години
В Египет се дразнят не че Том и Джери използват експлозиви, ами че не викат "алах акбар" преди това.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а Корана , Библията и Тората сеят смирение и любов към ближния , резултатите се виждат през цялата история на човечеството
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай иванПо-скоро обратното.Том и Джери е филмче от 40-те години а Ну Погоди от 70-те.
10
0
 
19
 
! Отговори
? преди 7 години
Напълно съм съгласен. Задължителна забрана и на Флинтстоун. Тва малкото БАМ БАМ ли е кво е им почупи главите на всички. А *** куче преди всеки епизод изкарва Фред пред собственият му дом да спи навън :( не мога да ги трая!