София дава 200 000 лв. за ремонт и строеж на храмове

Пари се дават всяка година по големите празници, хвалят се от СО
Обновена: 16 май 2016 08:26 | 16 май 2016 08:24,
17
София дава 200 000 лв. за ремонт и строеж на храмове
Снимка: архив, Bulphoto

Близо 200 000 лева ще отдели Столичната община и тази година за ремонт, строителство и поддържа на църкви и манастири на територията на София, съобщава в. "Труд".

"Всяка година традиционно около големите християнски празници отделяме средства за ремонт на храмовете, които имат най-спешна нужда", обясни зам.-кметът Тодор Чобанов.

Столичната община предстои да отдели 80 000 лева за храм-паметника "Александър Невски" и 40 000 за ремонт и доизграждане на Ротондата - църквата "Свети Георги". Средства ще бъдат отпуснати и за арменската църква, и за тези в гробищния парк "Бакърена фабрика". Те ще получат съответно 30 000 и 40 000 лева. За ремонт на стена в друг столичен храм се предвижда да се отпуснат още 3000 лева.

Предстои общинските съветници да прегледат днес доклада в ресорната комисия и да го гласуват. Миналата година по същата програма беше построена църквата в район "Младост" - "Св. Рождество Христово". Тогава общината даде 160 000 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 7 години
НЕ = ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ДАВА ПАРИ ЗА ХРАМОВЕТЕ , А ТЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ И РЕМОНТИРАТ ОТ ИЗЦЯЛО.. СТИГА СА ИЗПОЛЗВАЛИ СВЕЩЕННИЦИТЕ И ОЛИГАРХИТЯ В СВЕТИЯ СИ СИНОД ЗА СОБСТВЕНИ ОБЛАГИ!!!..ИМА ДОСТА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОВА...
13
0
 
1
 
! Отговори
до 14 от 13 преди 7 години
Мислех, че говориш за патриотите в форума, че на никой не сме интересни и не мислим за България.
12
1
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Под "патриоти" (да отбележа че е в кавички) имам предвид партийките търсещи евтин пи-ар за сметка на цели групи от обществото. Ако говорим за истински патриотизъм, така както го е разбирал например Левски, аз също се смятам за патриот и все още се надявам че можем да живеем по неговите идеали, независимо от различията си.
11
0
 
2
 
! Отговори
ПАТРИОТ до 12 преди 7 години
" "патриотите" вече не са интересни за никого."ПАТРИОТИТЕ НЕ СЕ СТРЕМИМ ДА СМЕ ИНТЕРЕСНИ НА НЯКОГО, ОСОБЕННО НА ТОЛЕРАСТЧЕТА КАТО ТЕБ. МИСЛИМ ЗА БЪЛГАРИЯ, А НЕ КАК ДА СЕ ХАРЕСАМЕ НА НЯКОЙ ТОЛЕРАСТ. ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО НИ ПУКА, ЧЕ НЕ СМЕ ТИ ИНТЕРЕСНИ??????? ХИЧ НЕ.
10
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В София джамията е една с капацитет 500 души, а молещите се ежеседмично са поне 1500, може и повече. Това са фактите, а заучените фрази които си повтаряте постоянно, спуснати ви от "патриотите" вече не са интересни за никого.
9
1
 
4
 
! Отговори
Кой мрънка.... преди 7 години
За джамии? Пак ли се чувствате репресирани? Те джамиите за 27 години толерантен преход от 200 станаха 1200. Станаха повече от църквите. Ко недоволствате? И без туй жените си не ги пускате да влизат в тях
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Огромниииии пари за измислените попове,а истината е че са гейове,поздрави,лесбийки......и народа с чест и достойнство влиза в храмовете.....нема такава измислена държава
7
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 7 години
200 бона за да хрантутим алчните попове? Сега попчетата нека да покажат колко са смирени и да дарят парите примерно за лечение на болни деца. Щото някак не става да проповядваш как духовното е над материалнот и в същото време делата ти да показват точно обратното.
6
0
 
5
 
! Отговори
Guest преди 7 години
Колко са 200 хиляди,едва ли ще стигнат за поддръжката на една църква.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При 1,5 млрд бюджет е срамно да се хвалиш с похарчаването на 0.013%.
4
1
 
4
 
! Отговори
gio преди 7 години
200 000лв за Община София са смешни пари. Могат да отделят пари за хиляди глупости, но за нещо, което ни е съхранило като като народ през вековете религията ни се отделят смепни средства. Да не говорим, че с реновирани и добре поддържани могат да се привлекат туристи, които да донесат повече приходи на същата тази община.До 4 - отивай в Мека и се моли колкото искаш, нали всеки ден по пъти натам се обръщаш
3
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За джамия на пари не се и надяваме, искаме само едно разрешение за строеж, но и това не получаваме. А уж всички български граждани били с еднакви права.
2
2
 
6
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Редно е свещениците да се молят по-усърдно и Бог да отпуска средства за ремонт и строеж на храмове. Това са все пак негови имоти.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина ли ще дават пари за строеж на църкви, само да не излезе на края, че са построени джамии.