Цяло лято из цяла София: Ремонт, тапа, ремонт…

Багери, а не коли ще има по "Витоша", "Черни връх"...
27 май 2016 16:38,
28
Цяло лято из цяла София: Ремонт, тапа, ремонт…
Снимка: архив Булфото

Софийските булеварди и улици и това лято ще са запазена територия за багери, валяци и камиони.

Столична община планира поредните мащабни ремонти. Тази година те ще затворят както основни отсечки, така и квартални улици. В центъра пък ще продължи строителната блокада заради третия лъч на метрото.
Това стана ясно от думите на кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Още по темата
В момента тече рехабилитация на бул. "Монтевидео" в квартал "Овча купел". До есента той трябва да стане четирилентов. От следващия месец започва и ремонтът на бул. "Владимир Вазов". В началото на юли ще започне разширението на бул. "Черни връх", които ще стига до Южната дъга. Тогава ще стартира и реконструкцията на бул. "Витоша" от НДК до Южния парк.

И това лято Столична община планира ремонтни дейности, но този път във вътрешно кварталните участъци. Началото на строителния сезон постави бул. "Монтевидео", обясни Фандъкова, цитирана от "Дарик".

Тя съобщи, че първият етап включва ремонт на около 600 м, изграждането на тротоарите, подмяната на мрежите и подмяната на осветлението. Вторият етап включва и разширението на бул. "Монтевидео" и целия булевард ще стане четирилентов.

В другия край на София също ще посрещнат лятото с пътна блокада. Там предстои ремонт на бул. "Владимир Вазов", който ще бъде изцяло обновен. Ремонти ще има и по "Ботевградско шосе". ”Там има 10 мостови съоръжения, които са в много лошо състояние", заяви Фандъкова.

Отново ще има проблеми в движението по бул. "Черни връх", тъй като от общината планират от юли да започне цялостното му разширение.

"Ще приключим с целия този обект, който започна от Телевизионната кула, след това Семинарията. Ще изведем движението до Южната дъга", каза още кметът.

Близо 70 квартални улици също ще бъдат ремонтирани през летния сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 7 години
като затворят черни връх как ще се стига до драгалевци примерно...,за гр. транспорт питам
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 22.Алоооооо София НЕ Е БЪЛГАРИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ....
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вулканът на Витоша ще се събуди скоро и ще накаже тези измислените и корумпираните Софиянци.....Долу кръвопийците на народа,истинския,честния,трудолюбив народ е извън София.....не се накрадоха и не се наядоха тези хиенииии от София....бедната провинция от беднотия и мизерия с единия си крак е в гроба.....
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Prostotiata na pavlova i vrlikata fandskova ot selska u4itelka kmetiza sifia measna a te milioneri stsnaha
18
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
нали трябват пари за президенските избори
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-обичам като почнат да плюят по София - и.мажат с *** и хвърлят и мирише... Абе половината ви родословно дърво е тука, ако можехте всички щяхте да дойдете... Ама после - що наловате пари предимно в София - 'ми щото то София изхранва 2/3 от Българие!
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ремонт на ремонта на ремонта.ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ.*** (материала) така пожелаха.Сега да се оплакват на Арменския поп.
15
2
 
7
 
! Отговори
черен връх преди 7 години
До симпатяга фондовете от които се краде са различни ..... затова не може наведнъж !
14
4
 
8
 
! Отговори
мадам Фънди преди 7 години
"Столична община планира поредните мащабни ремонти" - разбирай поредното мащабно крадене!
13
2
 
14
 
! Отговори
симпатяга преди 7 години
И да не казват тъпчовците от гроб, че нямало пари. Последните 10 години, в които управляват мутрите и София, и страната, през бюджета на София са минали към 15 млрд.лева, а през държавния над 300 мрлд.лева. Оправданието няма пари е смешно (ако бяха намалили администрацията наполовина, реформи в МВР и Съд.система, плюс електронно правителство, и крадяха малко по-скромно, сега щеше да има излишъци). Масовия бай *** обаче си харесва Герб (и в Дупница си харесват братя Галеви по същата логика).
12
3
 
16
 
! Отговори
симпатяга преди 7 години
Тази тъпотия с Черни връх е същата като Цариградско шосе - това е четвъртото (да,четвъртото!) затваряне на Черни връх - първо беше за канализацията, после беше покрай метрото, след това за доп. отсечка от метрото и сега за продължение на булеварда. Цариградско също беше затваряно 3 поредни години. Толкова ли е сложно да се направи на един път?
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с този крадлив,корумпиран катун София.....провинциалните градчета и села също имат нужда от живот.....има ли управници ида кажат докога корумпираните Софиянци ще живуркаха на гърба на бедната,изчезващата провинция.....тока,водата,парното и сега и билета за градския транспорт са на гърба на изчезващата провинция......ДОЛУ катуна София,СВОБОДА за провинцията
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради тези задръствания създадени от кмета по бул. Малинов в Младост, се преместих да живея на друго място. Не издържах, всеки ден да пътувам по час и нещо сутрин и още толкова вечер, главно заради задръстванията по Малинов, а понякога и доста повече, над два часа - когато затварят бул. Брюксел (към летището), заради някой си. Преди 1991-ва, пътувах средно 20-22 минути по същия маршрут.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Булевард Малинов в Младост - не разбрахте ли че задръстванията там са от грижа за хората. Вместо да стоят в автобуса, слизат от градския транспорт и маат два километра до Цариградското шосе, където пак се качват на автобус, но така спестяват доста минути, а и физическата форма се подобрява.
8
2
 
10
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Браво. Километър-два за 10 минути. Това за хвалба ли е? Е, имаше време, когато от Москов до Цариградското (около 2 км) се пътуваше повече от час, понякога и над два часа, но това е заслуга на кметове и общинари. Сега не знам как е, но едва ли е много по-различно. Същото това разстояние се взимаше преди 25-30 години за около 3-4 минути с кола и за около 10 минути с автобус и не че колите бяха по-малко, организацията на движението беше по-добра.
7
5
 
4
 
! Отговори
до vlady преди 7 години
На Малинов има сериозно подобрение, да. Само дето се канят да сложат бус лента лятото и ще се върне положението от преди разширението, че и по-зле ще е сигурно
6
0
 
3
 
! Отговори
ха ХА преди 7 години
До Анонимен (No 3)да се запознаеш с имената на улиците и булевардите, пък тогава мнение (явно нещо друго гледаш)
5
9
 
8
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До АнонименТочно на Малинов има сериозно подобрение - преди имаше епични задръствания от Москов до Сахаров пътувал съм над половин час в участъка, след ремонтите се минава спокойно за под 10 минути.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе те магистралите им се скапват та камо ли кварталните улици!Това е най-голямата далавера за крадене на пари-вместо изцяло да ги отремонтират-те кърпят за да крадат!Фандъкова е една кукла на конци обслужваща интересите на строителната мафия.
3
6
 
24
 
! Отговори
И аз, и аз преди 7 години
Лошото е, че ремонтите се правят по модела Мафиянски, възприет и от ГЕРБ, т.е. пътя издържа от ден до пладне и на другата година се нуждае от още по-голям ремонт. Просто ГЕРБ налива много пари в джобовете на мафията. Иначе да, трябват ремонти, но по-добре да не ги правят ГЕРБ и гербоподобни, защото повече развалят, отколкото правят.