Гратисчия скочи със спрей на контрольори, после ги нарита

Случайно пострадала е и жена, която пътувала в трамвай №22
165
Гратисчия скочи със спрей на контрольори, после ги нарита
Снимка: Булфото, архив

Пътник без билет нападна трима контрольори в трамвай. Служителите на Центъра за градска мобилност поискали да проверят мъжа, при което той извадил лютив спрей и ги напръскал по очите.

Още по темата

Според свидетели, след това мъжът започнал да ги рита. Инцидентът е станал около 12.00 часа в трамвай по линия №22 на спирката на бул. "Дондуков",  близо до английската гимназия, съобщи "Дарик".

Освен тримата контрольори е пострадала и жена, пътувала в трамвая. На мястото има полицейски екип.

Заради инцидента е спряно трамвайното движение. Колите обаче минават свободно.

Именно заради гратисчиите Столичният общински съвет промени наредбата за пътуванията, с което качи цената на билета от 1 на 1, 60 лв. от 1 юни, но пък остави цените на картите същите.

Основният мотив на общинарите беше, че по този начин столичани ще бъдат мотивирани да си купуват абонаменти карти, защото пътуването с тях ще излиза доста по-евтино.

Решението на местната управа обаче не срещна общественото одобрение и последваха серия протести срещу него.

Софиянци ще покажат недоволството и днес от 18 ч. на протест пред Столична община.

Според организаторите увеличаването на цената на билетите ще означава война срещу трудещите се, срещу бедните и слабите, война срещу "крайните квартали".

От сборния си пункт пред СО недоволните ще потеглят на шествие из столичните улици и ще завземат автобуси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Тик Так преди 7 години
Ха смях.. На мен колата ми харчи 15-16 градско газ въпреки това ми излиза по-евтино да пътувам с кола от колкото с градския транспорт та дори и след като си прибавя и застраховки и прочие като разход пак цената ми е по-ниска от колкото със вмерисан рейс.
99
1
 
15
 
! Отговори
iss преди 7 години
В градски транспорт се пътува с три неща:1. Метален бокс2. Лютив спрей - Антиконтрольор3. Електрошокова палка
98
2
 
12
 
! Отговори
Народ преди 7 години
Да, народът има само един начин да наложи вето на законите приети от богаташките недоразумения и умствено недоразвити джуджета.
97
21
 
3
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Андрешковците все искате някой друг да ви плаща масрафа!Ако не бяхте такива контрольорите нямаше да са груби.А тоя спейяджия заслужава бой и е..не докато се научи че или плаща, или ходи пеша.
96
2
 
15
 
! Отговори
очевидаец преди 7 години
ОТ ГОДИНИ НЕ СЪМ ВИДЯЛ КОНТРОЛЪОР В ТРАМВАЙ 22 ОТ КР. ПОЛЯНА ДО ЦЕНТР. БАНЯ. ЗАЩОЛИ? ДАНЕБИ ЗАРАДИ РИМЛЯНИТЕ?
95
1
 
12
 
! Отговори
дебел дупутат преди 7 години
Изборите идват трябва да се събират пари за купуване на ромски гласове,затова цените скачат.
94
3
 
17
 
! Отговори
По-добрия репортер преди 7 години
Гражданин, свидетел на грубостта на контрольорите. Използвал методи и техники за превъзпитание, с положителен край.Самозабравили се котрольори упражнили психически тормоз на гражданин около 12.00 часа в трамвай по линия 22. За тяхно съжаление попаднали на грешен човек и си получили заслуженото. Спреец в мизерните очички. Веднага обаче им се притекли на помощ политическите защитници, за съжаление.Гражданина е героят на деня!
93
1
 
20
 
! Отговори
777 преди 7 години
Аз почти цяла година /без зимата/ съм с колело...Когато не съм ползвам градския транспорт, с билет разбира се, но от 1 юни мисля да пътувам без билет...малко се оляха герберите..
92
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези, които не са си плащали билетчетата от 1 лев е изключено да платят по 1,60.Качете се в автобус 111 около Филиповци. Там никой не проверява, защото не могат да накарат никой да плати нито билет, нито глоба. В центъра глобяват някоя баба, дето е забравила билета.Просто разпределят на тези, които плащат, загубите от тези, които пак няма да плащат.Просто е...
91
0
 
6
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Идеята за по-скъпи билети е правилна , но половинчата .. при нас еднократния биилет купен от шофьора /имат време , не като софииските/ е 1.24Е ,а с предплатена карта 0.66Е и с правото да правиш прекачвания в рамките на час - по някога с един билет отиваш ,вършиш си работата и със същия се прибираш . Същото е положението и с крайградските автобуси
90
1
 
12
 
! Отговори
до 136 преди 7 години
И на любимата на Б.Б-Ц.Бориславова,с нейната Сибанк ,която я продаде за не знам колко си милиарда.Интересно как от нищото през 1989г.стана собственик на банка.
89
0
 
3
 
! Отговори
шофьорка преди 7 години
Да дигнат цената на нас.места.които са далече.напр.Пасарел,а не в града.
88
0
 
17
 
! Отговори
+++ преди 7 години
Излязоха данни за кражби в ЦГМ! И толкова. Нашата прокуратура и нашият съд са толкова подчинени на Тиквата, че не смеят да направят крачка без да го питат. Едните крадат - другите ще им плащаме кражбите. Помните ли кражбите на усмихнатия Софиянски, а на Вальо Топлото, а на Черепа, а на Мекревския - нищо-всички са невинни, последният плаща сметката. Така е и с билетчето. Така е и с винетката. С добро тези не разбират. Те са мутри свикнали са всички спорове да се решават силово-с бой. Така, че....
87
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това със спрея е добра идея. Май се връзва на цената на новите талони, а ще изкара доста повече.
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаахах, фейл с червен конец съм
85
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1.60 ще дам за билет но при положение че като се кача има къде да седна.С 2.60процента вдигат мизерните пенсии ,а билета с колко процента се вдига.
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такова нещо може да се случи единствено в ***.
83
2
 
9
 
! Отговори
Митака преди 7 години
Не разбирам за какво в метрото има контрольори, при положение, че е трудно да минеш, има камери, и за един средно нормален човек е трудно да се премине ако няма билет или карта?
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, Батка, само че и за контрольор не ставаш :)
81
1
 
27
 
! Отговори
Надя Маринова преди 7 години
Помните ли пияната зам. министърка на Туризма Надя Маринова, която беше уволнена за пиянство в бар и показана на снимки мъртво пияна? Май не е за това уволнена, а за хотели и далавери, собственичка на хотели в Приморско.Е!Тази същата е член на Борда на Софийска мобилност и носител на акциите на Софийска община във фирмата? Които са взели решението за билетчето от 1,60.Приятелка на Фанкъковата....