"Пирогов" без подписан договор с НЗОК

Служителите в стачна готовност заради неполучени заплати за април
Обновена: 30 май 2016 20:07 | 30 май 2016 18:19, Красимир Ангелов
13
"Пирогов" без подписан договор с НЗОК
Снимка: Пирогов

Болница "Пирогов" не е подписала договор с районната здравна каса, съобщават от лечебното заведение.

Ръководството на клиниката смята условията в договора за обидни за институцията.

Работещите в "Пирогов" още не са получили заплатите си за месец април, което е свързано с непревеждането на средствата, заработени от служителите на лечебното заведение за месец април 2016 година, посочват оттам. Заради неизплатените заплати служителите са в стачна готовност.

Както е известно, управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Глинка Комитов заяви, че за първите три месеца на годината болниците са получавали средно по 106 млн. лв. месечно. Но спрямо заложеното в бюджета на НЗОК до края на годината лечебните заведения биха могли да разполагат с не повече от 97 млн. лева месечно. Това става ясно от стенограмата на едно от последните заседания на Надзорния съвет на Здравната каса през май.

По думите му очакваният дефицит в края на годината по перото за болниците е 70 млн. лева. Затова надзорът прие да се намалят бюджетите на болниците с 3% спрямо сумите, получавани през първите три месеца от годината.

По-късно днес стана ясно, че вероятно Столичната здравна каса ще бъде санкционирана заради неподписани договори. Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването и член на Надзорния съвет на НЗОК Ваньо Шарков след края на заседанието на Надзорния съвет.

Той уточни, че на среща между НЗОК и ръководството на Столичната здравноосигурителна каса, която приключи по-рано днес, е изяснено, че само 15 от 80 софийски болници са подписали договорите си. Срещата беше предизвикана заради отказа на болницата "Пирогов" да подпише договора си със Здравната каса.

Обсъждането на евентуална санкция ще бъде на 10 юни, посочи Шарков. Той потвърди, че утре болниците ще получат финансовите си средства за април.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: пироговНЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Тцтц--------------------И кой те кара насила да наемаш сестра и да избираш екип!
10
3
 
0
 
! Отговори
аз преди 7 години
До man------Кой иска да подкрепяш,бе ***.От теб се иска да плащаш и като си на зор ще плащаш като поп!
9
0
 
4
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Държавата не им платила за април, а вече е почти юни!?На какво основание не им плаща държавата, по кой закон?Изобщо какъв пример дава държавата на "честния бизнес" с подобни ц.и.г.а.нски номера?
8
3
 
7
 
! Отговори
nurse преди 7 години
Страхотни коментари,евала. Само че заради вас мизерници една сестра се грижи за 40 болни наведнъж, зарадивас вместо да почива събота и неделя работи,защото видиш ли в събота сме решили да отидеме на лекар след като сме се нагнетили с кюфтета и изведнъж е станало нетърпимо.Заради вас тази жена е забравила за семейството не си вижда децата за да ви обгрижва или да гледа мама докато ти нещастнико си празнуваш коледа или велик ден в гърция.Заради теб *** след 2 години няма да остане и една .
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цяла България е един голям Пирогов.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До manКогато се свие инфаркта да не си отишъл на доктор, българския пациент заслужава да си мре в мизерията
5
9
 
1
 
! Отговори
man преди 7 години
Никой не ви подкрепя бе докторчета! Протести, стачки, викове, музика, скандиране и си сядате на четирибуквието. Гаргите плашите! Къде са парите, които държавата плаща за болницата? А парите от пациентите? Или тези пари отиват в отделни джобчета а не в болницата? А защо използвате консумативите на държавните болниците да си въртите частния бизнес и пищите че са ви малко парите? Знаете вие защо работите в държавна болница. Само паркинга пред Пирогов да се погледне и всичко става ясно.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на Москов и Борисов, българите *** като мухи ... тъжно ...
3
5
 
5
 
! Отговори
3232 преди 7 години
Как ме изнудиха тези нещастници за да вземат 600лв. за операция на синът ми от апандисит. Не го изписваха въпреки, че представихме документите за платени на касата средства. Чакаме на стълбите пред отделението и след известно време излезе бяла престилка да ни съобщи сумата срещу която ще го изпишат. Та те така!
2
4
 
4
 
! Отговори
ес преди 7 години
Това е демокрациятИскахте си я.
1
5
 
9
 
! Отговори
Тцтц преди 7 години
Знаете ли, колко е да си наемеш медицинска сестра за 24 часа в прословутата болница?!? 140 лв. А знаете ли, колко струва само да си изберете екип за операция (не дай си боже) - 900 лв. Сами си направете сметката за какво идва реч в тази пропаднала държава....И тези ми стачкуват?!? А какво да прави болната баба, на която трябва да и се направи операция с 200 лв. пенсия на месец в джоба?!? БЕЗОЧИЕ!