Протест: Скъпият билет – война срещу трудещите се!

Организаторите се канят да "завземат" автобуси из София
30 май 2016 13:00,
177
Протест: Скъпият билет – война срещу трудещите се!
Снимка: архив Булфото

"Увеличаването на цената на билетите ще означава война срещу трудещите се, срещу бедните и слабите, война срещу "крайните квартали"!

Това смятат организаторите на поредния протест срещу поскъпването на билета за градския транспорт в столицата. Той е насрочен днес за 18 часа пред Столична община. След това протестиращите ще потеглят на шествие из столичните улици.

Още по темата

"Ще минем по улица "Раковски" до бул. "Сливница, където за една спирка, ще бъдат завзети автобуси от градския транспорт, за да се придвижим до централата на т.нар. "Център за градска мобилност" на бул."Мария Луиза", пишат организаторите.

Един от общинарите, които подкрепят протеста е Борис Цветков от БСП. Той е категоричен, че поскъпването ще има голям ефект върху финансовото състояние на пътуващите.

"В страна с голяма бедност и силно икономическо неравенство не са много хората, които биха могли да дадат 300 лв. за годишна карта", каза той пред bTV.

Софиянци ще могат да сменят старите билети за нови на 4 пункта до края на септември.

Пътниците в градския транспорт ще трябва да доплатят по 0,60 лв. на парче за всяка еднократна карта, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

При талоните ще трябва да доплатят разликата до 12 лв. каквато ще е новата цена (от сегашните 8 лв.) Започнатите "десетки" ще се сменят с чисто нови, но отново ще трябва да се доплати до новата цена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общинарите не трябва да получават безплатни карти за градския транспорт!!! Общинарите не трябва да паркират безплатно на "служебен абонамент" пред Общината и на площада пред "Св. Александър Невски"! Нека да си плащат от своите пари, а не да плащаме и на тях. Толкова са нагли. Защо нито една телевизия не снима как общинските съветници паркират на забранени места пред Общината, а полицаите стоят спокойно и люпят семки!!!
126
0
 
0
 
! Отговори
Де по-полека, де преди 7 години
До Анонимен 168Кой ти каза, че не може?Мокавейката нали дойде да ни съветва официално да се разреши точно такова безплатно пътуване, ама не за всички, а само за шведите от пакистански произход. Всички ревнахме възмутено, но зададат ли се избори, някой точно по този начин ще си осигури още един мандат - като им разреши такова нещо!
125
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващото увеличение ще е на картите!
124
10
 
4
 
! Отговори
до 167 преди 7 години
Събрали се 10 комундера и 20 прошляка и на това му викат масов протест. Голям цирк.ГЕРБ ще управлява още 20 мандата, колкото и да не ви се иска.
123
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на г-жа Фандъкова. Така се прави - действа се смело.Иначе всички се гордеем, че София е един от най-добрите градове за живеене в Европа, но искаме ако можем да си се возим без пари.Е, не става !
122
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗа кого да гласуваме на изборите професоре
121
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gandakova se podigra s bg beden narod koito ja usbra pak milionerkata fandakova s kola javidat po frisiori hodi drehi skapi neja da se vosi sa 1.60 s transporta a ne s dkapa darj. Lola schofior selsksta u4itelka kojato se pravi na sveta voda nenapita ne vi li e stsm pri 160 lv 1.60 bilet a ima hora i s 135 lv
120
0
 
15
 
! Отговори
А как преди 7 години
ще си купя билет за две спирки за 20 стотинки? по 10 ст. на спирка? Питах на гишето колко струва билет за 3 спирки и ми казаха, че няма такъв. Ами аз нямам нужда да пътувам например със 102 от Овча купел до Студентски град за 1.60, а само от Стрелбище до Семинарията.
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШопНе знам какво целят. Но неколкократно попадам на такива, които през цялото време или ти обясняват, че с колеги се сговарят да правят точно това, или пък го чувам как по радиото говори с някой друг на същата тема.
118
0
 
24
 
! Отговори
КОР преди 7 години
Аз не разбирам какъв *** трябва да си, че при положение че сме най-бедната държава в ЕС, че пенсионерите ни нямат пари за ядене, камо ли за билет, че цените на горивата падат (или поне са стабилни) да вдигнеш цената на билета... това видиш ли щяло магически да накара хората които смятат че и 1 левче е много за билет да дават 1,60... това трябва да си бавноразвиващ се шизофреничен аутист с сериозен мозъчен кръвоизлив за да говориш такива безсмислици... ама нали сме си рая тука, ще търпиме...
117
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕГРАМОТНИЦИТЕ ГЕРБ! НАЛИ НЕ ВИЖДАТЕ ДРУГА АЛТЕРНАТИВА!!
116
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1,60 лева ли? Как пък не. То с такси ще ми е по-евтино. Обикновено пътуваме двама, значи в едната посока ни е 3,20 лева, и още толкова наобратно. С такси е горе-долу пак толкова до местата, където редовно ходим. Вторият вариант е с личната кола, с която излиза най-евтино.
115
0
 
13
 
! Отговори
Азъ преди 7 години
Или е по-правилно да се казва фандък?!? А талоните с фандъците верно ли ще са само 12 лева?Баси примоцията!
114
0
 
8
 
! Отговори
Азъ преди 7 години
Някой да знае от къде да си купя днес фандъчка???
113
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой каквото си е избрал, неговата попара да си му сърба! На следващите кметски избори пак ще си я изберете, сигурен съм!
112
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФАНДЪКОВА ОБЯВИ ВОЙНА И НА РОДИТЕЛИТЕ НИ ! БОЛНИТЕ НИ И ГЛАДНИ РОДИТЕЛИ ДЕТО СИ ПОЗВОЛЯВАХА ДА ХОДЯТ САМО ПО ЛЕКАРИ ДВА-ТРИ ПЪТИ В МЕСЕЦА И ДЕТО СЕ ЧУДЯТ НА КОЛКО КУПЧЕТА ДА СИ РАЗДЕЛЯТ СТОТИНКИТЕ СЕГА ТРЯБВА ДА НАГЛАСЯТ И ОЩЕ ПАРИ ЗА БИЛЕТЧЕ ,ЗАЩОТО ТЕ АКО ИЗЛИЗАХА ВСЕКИ ДЕН ИЛИ АКО ИМАХА ПАРИ ЩЯХА ДА СИ КУПЯТ КАРТИ .
111
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това на снимката говори само едно -наслаждавайте се на евроатлантическата демократия народе! Това е само начало! Бай Тошо од кал ше го правите ,но умрял е той и със него златните времена.
110
1
 
17
 
! Отговори
До 148 преди 7 години
Не разбра ли защо?Ще обясня още веднъж:защото е от Самоков,защото е от ГЕРБ,защото е семейна приятелка на зам.кмета по транспорта в столична община,който също подаде оставка покрай далаверата със спирките и защото са навързани като свински черва,ето защо.
109
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се гаврят с нас докато им позволяваме това.Изпробваха ни с винетките и като видяха слабата ни реакция,сега повториха с билетите.И така ще бъде докато не кажем СТИГА!!!
108
3
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До Шофьорска завера имашофьорите от таксиметровите фирми се сговарят след 1 юни да не качват в колите повече от двама пътници. Пресметнали са, че ако четирима човека, живеещи в един квартал и работещи в една и съща посока, вземат едно такси, пътуването ще им е по-евтино, отколкото с градския транспорт.---------------Тоест?Като качват само по двама, на таксиметраджиите каква им е далаверата, това от Централата обясниха ли ви го? Нали така връщат хората обратно към Градския транспорт :))))