Ден преди скъпото билетче: Полицейско насилие в рейса

Двама униформени свалиха редовна пътничка от автобус №49
Обновена: 31 май 2016 21:04 | 31 май 2016 19:30, Александър Попов
170
Ден преди скъпото билетче: Полицейско насилие в рейса

В последния ден на евтини билетчета в столицата отново се стигна до стълкновение между пътуващи и контрольори. Софиянка алармира за насилие на полицаи над пътничка, независимо, че тя е била редовна. Към случката тя прибавя и видео, от което е видно как двама униформени насила свалят жената от автобус на градски транспорт сякаш става въпрос за особено опасен престъпник.

"Ето на какво станах свидетел днес в автобус 49, на спирката на завод "Нестле" полицай би жена, защото отказа да слезе от автобуса и да си даде личната карта при положение, че не беше нередовна. Две минути след като потеглихме от началната спирка контрола се качи на първата за проверка. Жената тъкмо ми подаде билета си да го перфорирам, защото го търсеше по време на тези две минути, откакто се е качила. Дойде контрольор, започна да вика, че е нередовна, дойде още един, крещяха като луди. Хората я защитихме, защото жената си беше в правото. Ако беше циганка никой нямаше и да я проверява. След това се намесиха двама крупни полицаи от Столична полиция, които не се представиха, и започнаха да крещят (най-вече единият, този, биячът). След като жената отказа да слезе, полицаят, крещейки жестоко, я задърпа грубо и я свлече от рейса. А на нас свидетелите ни беше наредено да не даваме мнения, защото не сме компетентни. Егати полицейския произвол. В каква държава живеем и какви хора сме?!", разказва очевидката.

Тя е категорична, че няма да подаде сигнал в полицията, защото никой нищо няма да направи.

"Не снимах от началото, не се вижда лицето на побойника, току виж и мен ме набият...", завършва разка си тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
1
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До дедо ЙовВ София има около 700 превозни средства това означава, че ще трябват минимум 1500 кондуктори дори повече като се имат предвид съчленените превозни средства и двувагонните трамваи. Ще трябват и 150-200 души контрольори на кондукторите за да не се присвояват средства. Общите разходи за заплати и осигуровки се получават поне 2.5-3 милиона на месец може би и повече и такова решения няма как да е рентабилно дори при минимум гратисчии. Правилният подход е солени глоби и ефективно събиране
119
1
 
4
 
! Отговори
дедо Йов преди 7 години
Абе назначете по един "кондуктор" в градския, ама пътувало се гратис ами г-жа Фъндък пробвай да пътуваш гратис в Пловдив, както беше писал по долу колега, качваш се в автобуса и веднага идва човека и вика плащай - ето ти и билетче! тогава цената ще стане не 1,60 ами 0,60
118
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия мутромилиционери пребориха престъпността по селата, сега са се заели с трамваите...Дали ще ги видим по началните спирки на 72? Не няма, щото там целият рейс е без билети.!
117
1
 
0
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Фандъчкова да става президент и това е. Там поне ще е безопасна за обществото.
116
16
 
1
 
! Отговори
поредната кухановина преди 7 години
къде видяхте бой бе, аз виждам жена, която не изпълнява полицейско разпореждане!!!!!!как си представяте ситуацияте без дърпане? "слез" "няма" "слез" "няма" ... и така се бавят другите пътници и ПАК ЩЕ СТЕ НЕДОВОЛНИ, нали?
115
10
 
1
 
! Отговори
muncho преди 7 години
Извън казуса с цената на билета. Ако в САЩ полицай ви иска документ за самоличност и нареди да слезете от автомобил или автобус и вие не изпълните нито едното, едва ли ще има полицейски произвол, а законът ще защити действията му. Много малка част от нашите полицаи имат елементарна култура, затова избягвам да се разправям с тях. Към авторката, ако ви спре полиция на улицата и потърси лична карта, какво ще й кажете? Аз съм редовна и си имам билет за градския транспорт?!
114
1
 
2
 
! Отговори
Polis преди 7 години
До бай иванНе идваме по покани. Когато дойдем обаче, лазиш ти, гражданинооо, ахаххаха
113
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно нямаше мъже в тоя рейс! Само пyтки!
112
0
 
13
 
! Отговори
boby преди 7 години
Добре дошли в софийския градски транспорт. А после се чудят тия от общината защо всеки, който може да кара колело или да си позволи кола никога не би им се качил в превозните средства. Ми да се чудят...
111
0
 
16
 
! Отговори
от Пловдив преди 7 години
Явно, вие в София сериозно изоставате с обслужването в градския транспорт, по- скоро таксуването! Ако вътре в трамвая или рейса има по един продавач на билети и.той отива при всеки качил се, за да го таксува, (т.е да му даде възможност да си купи билет ), както е НАВСЯКЪДЕ В ПЛОВДИВ, ще се избегнат много такива унизителни ситуации с пътници - човекът може да е бързал и да не си е купил билет или както в случая жената е търсила билета дълго време и те използват повода, че не го е дупчила, за да я санкционират и саморазправят като мутри с нея! В Пловдив не се губи време в предварително за
110
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Браво - Абе като сме тръгнали да бием, ще не хванем да бутнем и шибаното правителство? аре ве ербап, бутни го! само се силиш! пръцкаш ли от това?
109
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В друг сайт пише, че двамата униформени са от Общинска полиция, която е на пряко подчинение на Фъндъкова.
108
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се качваме по 10-20 от махалата:) Да не би наистина Чък Норис да се е напуснал Пернишкия транспорт и да дошъл в София. Тия 10-20 човека толкова ли нямата с нещо полезно да се занимавате? Може да почнете, като почистите градинката пред блока. Ама е по лесно да надигате бирата и да пишете без да мислите.
107
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо да не му покажеш ако имаш билет? Защо трябва да селегитимира? Просто му го показваш и готово?
106
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Униформен е длъжен да се легитимира, защото всеки може да облече униформа. Аз не съм длъжен да си представям документите на човек, който не ми се е легитимирал с документи. Разбираемо защо. Ако смяташ, че можеш да тупаш елегантно такива умници като мене, първо, ще осъдя районното, в което работиш. После ще осъдя полицията, после министерството на вътрешните работи и накрая и България. И през цялото време ще съм кротък и благ докато ти трещя тръбата в главата. Или ти паля колата. По избор.
105
24
 
1
 
! Отговори
Тия дето реват преди 7 години
Возили ли сте се в други държави и то на нас съседни? А по другите държави колко е билетче? Електронните карти не са поскъпнали много, Какво толкова?
104
14
 
2
 
! Отговори
Тия дето реват преди 7 години
Возили ли сте се в други държави и то на нас съседни? А по другите държави колко е билетче? Електронните карти не са поскъпнали много, Какво толкова?
103
35
 
5
 
! Отговори
Полис преди 7 години
До 123Униформен не е длужен да се легитимира с "документи", моето момче. Такива умници като тебе много обичаме да ги тупаме елегантно в 1-во. После ставате кротки, благи, дават лична карта, че и на молба го удрят да не ги разнасяме в районен съд...
102
0
 
5
 
! Отговори
Николай преди 7 години
До КонПонеже много знаеш, прочети си чл. 61 от ЗМВР и чл. 6 от ЗБЛД
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да ви е честита новата придобивка