Опашка за карти: 266 си купиха за по 365 лв. Засега...

И протестите продължават – пред Народната библиотека
31 май 2016 16:30,
94
Опашка за карти: 266 си купиха за по 365 лв. Засега...
Снимка: Кадър bTV

266 годишни абонаментни карти за градския транспорт в София са продадени до вчера. Цената на всяка е 365 лева, съобщи шефът на сектор "Продажби" в Центъра за градска мобилност Илияна Кисьова.

70 броя са продадени от новата карта "Метро" плюс, която е за метро плюс наземен транспорт.

Още по темата

Днес е последният ден, в който софиянци могат да пътуват с евтиното билетче от 1 лев. От утре цената му вече ще е 1.60 лв. Заради поскъпването от Столична община решиха да намалят цената на годишната карта, която от 500 лева падна на 365 лева.

В последния ден преди поскъпването в пунктовете за продаване на карти и билети се извиха опашки. Хората масово си изкарват нови карти и негодуват, че им се налага да чакат дълго, съобщи bTV.

Опашките за нови карти се извиват на фона на все по-масови протести срещу поскъпването. Вчера пред общината се събраха над 100 души, недоволни от новите цени. Днес се очаква нов протест с други организатори – пред Народната библиотека в 18.30 часа.

Ако имате останали талони от хартиена карта за 10 еднократни пътувания, можете да ги замените срещу доплащане във всеки един от пунктовете на Центъра за градска мобилност, обясни Илияна Кисьова.

Хората с електронни карти, заредени за определен брой пътувания, могат да отидат в четири от пунктовете, за да извършат доплащане – на площад "Възраждане”, бул. "Мария Луиза" 86, метростанция НДК и площад "Бански". За всяко едно нереализирано пътуване в електронна карта ще трябва да доплатят 40 ст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
bike преди 7 години
Ами вземете си един велосипед за тези пари и пътувайте с него.БълХарина е геврегчия от класа.
76
0
 
1
 
! Отговори
данчето преди 7 години
...евтиното билетче от 1 лев ... ахахаха
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Половината година почти изтече. Годишна карта за половин година... златна излиза.
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия гадове искат да махнат и електронното гласуване от референдума на Слави. Искат да ходите до урните и с пера от времето на Паисий да гласувате. Защото така ще контролират циг-анския вот лесно, а образованите да не могат да гласуват от смартфона си, защото със сигурност няма да гласуват за обирджиите.
73
0
 
1
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
всичко е мафия , във Варна и Велико Търново имаш няколко превозвача , но все на една цена е билета !? Единствено ти остава неудобството че нямаш карта за всички линии
72
1
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 7 години
Пак гласувайте за тези ...и ривете после...
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със покачването на винетките , а и сега със скъпия градски транспорт, печели Таксиметровата мафия.
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минималната месечна заплата в Чехия е 10 000 крони или около 700 лева.
69
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такава държава. като БГ, в Прага годишната карта струва 1/2 от средната пенсия за месец или 5600 крони можеш да ползваш 3 лини на метрото, всички възможни трамвай и автобуси, градския транспорт и като качество и услуги е на свтлини години от софииския.
68
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, докато в нормалните държави в такива случаи хиляди са на протести, у нас се редят на опашки, за да плащат. Бедният български народ си заслужава съдбата!
67
0
 
20
 
! Отговори
Да гласуваме за ГРОБ преди 7 години
Няма милост за бедния народ, дето не се вози с коли, а пътува с градския транспорт!
66
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протестират няколко души добре платени от ............. Който иска да пътува всеки ден си купува карта , а другите с билетчето като мен ще издържат от време на време да купуват .
65
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо компирската селенжърката да намали цените и да поощри ползването на градският транспорт от повече хора тя прави обратното. Затова от утре пълня сярната нафта в турбо ланчията и започвам да опушвам и без това опушената селенжърска столица. Като натисна на първа газта и като влезна в обороти на турбота зад мен става димна завеса. Ето така ще опазвам околната среда. С повече газ на първа и втора скорост.
64
30
 
13
 
! Отговори
пена преди 7 години
Ще мрънкате за билетчето, ще мрънкате и след това ще почнете да си купувате карти като в Европа. Вдигането на билетчето беше много добро стратегическо решение на общината.
63
4
 
11
 
! Отговори
dp преди 7 години
Да бяха направили неперсонализираните карти 365 лева можеше и да купя. Сега ще чакат да ми потрябват за да им платя нещо.На опашка разбира се няма да стоя.
62
2
 
52
 
! Отговори
до кмета преди 7 години
Проблемът не е в 60-те ст., а в това, че няма електронна система за таксуване. Не може да предлагаш само увеличение на цената на услуга, без да предложиш нищо насреща. Толкова ли е трудно да се въведе интервал на валидност на билета и той да важи за всички видове транспорт, както е навсякъде в Европа?! Цената от 1.60 би била напълно нормална за пътуване в рамките на 90мин. А сега ако сменя 3 превозни средства за по 2-3 спирки - 4.80.. Това е идиотщината, КМЕТЕ...
61
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо изненадващо.По-овче племе от днешните българи(нарочно с малка буква) няма.Само мрънкане полугласно, но никакво реално противопоставяне.Е, управниците си го знаят и затова ще си правят с нас каквото си поискат.Ще ни мачкат още де, не нещо хубаво.Ами хак ни е, овце проЗДти!
60
1
 
10
 
! Отговори
бай брадър преди 7 години
До 41/53 Добре де, аз имам адресна регистрация извън София а имот в София - какво не му плащам - и данък плащам, и такса смет плащам. И билетчетата в градския си плащам. Нещо не се сещам как точно ощетявам Софийска община? Дай ясен пример...
59
1
 
3
 
! Отговори
До бг преди 7 години
много добре знаеш за какво говоря.и както казах Збогом
58
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 7 години
До До пукниКаквото повикало такова се обадило,от милички и културни вижте до къде е докарахме.....