Режат бюджета на "Пирогов", интензивните легла - 32

Договорът на Здравната каса бил изпъстрен с дивотии и абсурди
Обновена: 31 май 2016 11:05 | 31 май 2016 10:44, Камелия Цветанова
8
Режат бюджета на "Пирогов", интензивните легла - 32
Снимка: Булфото, архив

Договорът, предложен от Столичната здравноосигурителна каса на "Пирогов", е пълен с абсурди, отсече директорът на лечебното заведение проф. Стоян Миланов, цитиран от БТА.

Още по темата

По думите му това не е договор, а протокол с орязан бюджет за болницата. "Каня ръководството на Здравната каса, за да обсъдим документа, защото "вътре е изпъстрено с дивотии", допълни проф. Миланов.

Той добави, че в предлагания договор е намален броят на интензивните легла в лечебното заведение, които досега не са били лимитирани, а се предвижда да бъдат 32.

Проф. Миланов каза още, че върху него е оказван натиск да подпише договора. Той допълни, че ще настоява част от парите за спешните клинични пътеки да бъдат превеждани авансово.

"Четвърт милион болни на година минават през болницата, а 45 хиляди остават за лечение, но при тези условия не можем да си вършим работата", каза той.

Подозирам политическо задкулисие, защото някой използва в момента "Пирогов", за да поддържа напрежение, заяви проф. Миланов.

"Над 2000 човека си чакат заплатите, аз не съм фокусник, за да извадя парите от джоба си, посочи той и добави, че му е било казано, че няма да си получат парите, ако не подпишат договора. Каня ръководството на Здравната каса, за да обсъдим всяка точка от този документ. Дори и да си получим заплатите, параметрите на договора са такива, че няма да можем да работим както досега, тъй като има недомислици. За всеки ден забавяне на плащанията към "Пирогов" НАП начислява лихви за неплатени осигуровки, това е срамно за държавата", подчерта той.

Работещите в лечебното заведение обявиха вчера, че са в стачна готовност поради неполучени заплати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не порежат парите на правителствена болница(лозенец) или на мвр болница?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко за България. Цялата държава се лекува в София при по сериозни проблеми/понеже всичката техника се купува само за столицата/, сега и там, ако изгонят специалистите значи жълтите павета ще бъдат заринати с камъни и скалпове. Аз лично ще положа първите.Да му мислят, ако няма къде да лекувам малкия ми син.Българи, събуждайте се.Ситуацията взе да става критична.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАДВА СЕ САМО НЕВМЕНЯЕМИЯ И ИНТЕРЕСЧИЙСКИ ЕЛЕКТОРАТ НА ГРАБ!ПО-МАЛКО ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ ЗНАЧИ ПОВЕЧЕ ПЛАТЕНИ ОТ ДЖОБА НА БЪЛГАРИНА КАТО ОТИДЕ НА БОЛНИЦА!!! ЕЛЕМЕНТАРНО БУДАЛИСОВ БЕШЕ ИЗБРАН ЗА ДА УБИЕ КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КАКТО ГО СТОРИ ПРЕЗ ПРЕДИШНИЯ СИ МАНДАТ КАТО СМЕНИ ЛЕКАРСТВАТА НА ОНКОБОЛНИТЕ 2010-ТА СЪС ЕВТИНИ ЗАМЕСТИТЕЛИ ОТ КОЕТО ПУКНАХА 2-ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОНКОБОЛНИ ПРЕЗ 2011-ТА ГОДИНА!!!НЯМА ПО-*** ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НА СВЕТА!!!! СРАМ МЕ Е ОТ ТОЛКОВА ПРОСТОТИЯ!!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължавайте да гласувате за Герб!Края на държавата се вижда!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗБРАХТЕ СИ ГРОБ ТО Е ЯСНО, ЧЕ ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ ЩЕ СИ ОТИВАТ ВЪВ БЮДЖЕТА И САМО МАЛКА ЧАСТ ОТ ТЯХ ЩЕ ОТИВА ЗА ЗДРАВЕ!!!ТАКА БЕШЕ ПРЕЗ ПРЕДИШНИЯ МАНДАТ ТАКА ЩЕ Е И СЕГА!!!НЯМА ПО-*** ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВЪВ ЕВРОПА А МОЖЕ И ВЪВ СВЕТА ЩОМ ДОКАЗАНИЯ ФИНАНСОВ СЪСИПВАЧ НА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА И Е ПАК НА ВЛАСТ И ИЗБРАН СЪС НАД 1 МИЛИОН ГЛАСА!!!*** *** *** НЕВМЕНЯЕМ НАРОД ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯ!!!!
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо закривай и без това от години Пирогов е известен, като Токуда на шведите. Жалко за добрите специалисти, но кадърните едва ли ще останат без работа. Важното е онези да останат без здравеопазване, за което не са дали една стотинка.