Протестираш, подписваш, пътуваш... безплатно

Движение "Обществен натиск" с нестандартна подписка
22 юни 2016 10:00,
26
Протестираш, подписваш, пътуваш... безплатно
Снимка: Dnes.bg

Движение "Обществен натиск" организира подписка в подлеза на Софийския университет. Там недоволните граждани от увеличението на цената на билета ще получават удостоверение за протест, с което да се возят безплатно като протестиращи.

"Кампанията продължава вече втори месец", каза съпредседателят на движението Кирил Чуканов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че с тези удостоверения, които получават хората, показват, че отхвърлят решението на общината и няма да се съобразяват с него.

"В знак на протест ще пътуват неплатено, докато не се ревизира решението на Столичната община и докато няма адекватно разследване на ситуацията в Центъра за градска мобилност", обясни Чуканов.

Той посочи, че към момента има около 800 събрани подписа на недоволни граждани, като се очаква до края на седмицата да бъдат над хиляда.

"Всеки ден се изпращат тези списъци до ЦГМ и Столична община. Институциите са наясно, че тези хора пътуват с този документ напълно съзнателно и безплатно", обясни Чуканов.

Хората могат да разчитат на правната помощ на движението, в случай, че контрольори решат да им напишат акт.

По думите на недоволни, протестът трябва да бъде подкрепен, защото той е за всички.

Подробностите и видеорепортажът вижте в Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
3
 
! Отговори
Камен преди 7 години
Може ли аз да се разпиша някъде за някой протест за цените на горивата и да си сипвам от бензиностанциите за без пари с някакво удостоверение. И за тока и водата ако направите такава подписка и раздавате удостоверения също ще се запиша. А, за малко да забравя и хипермаркетите - дайте и за тях удостоверения, че какви са тия цени на бирата :).
20
6
 
1
 
! Отговори
пуц преди 7 години
До анонимен"Скъпи столичани , преди да хулите който и да е , замислете се вашите майки и бащи от къде са дошли..."Искам да знам твоята пра баба от на кой турски ч** се наденала, иначе не те признавам за "истински" българин! Има разлика между българин и човек с българско гражданство... Е те тва ти е логиката на тебе :D муахаха
19
3
 
7
 
! Отговори
mdaa преди 7 години
Уж са против увеличението от 0.60лв, а не плащат целия билет. Хмм, интересно. Нека си плащат 1 лв и да протестират с неплащане на добавъка ? Иначе малко по тъча отива цялата работа.В този ред на мисли, къде да се подпиша, да не плащам данък за колата?
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До : номер 19 В градски не се качвам , а в малкото случаи когато го ползвам си плащам , а от такива дет са продали майка му и баща му кравите на село и дошли и са го исрали в СОФЕТО веднага софиянец хахахаха ше ви е..... и лавандулите .
17
0
 
7
 
! Отговори
da преди 7 години
Предлагам държавата да плаща по 50стотинки на всички пътуващи :)
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези, които идват от провинцията не могат да си позволят да работят за 600 лв, защото тази заплата няма да им стигне само за наем, режийни и транспорт. Столичанин, който живее при мама и тате, може да работи и за 500 лв, стигат му за кафенета и някой *** от време на време.
15
0
 
2
 
! Отговори
До 12 анонимен преди 7 години
В Германия за нормалните работни места има колективни трудови договори, които не позволяват да се заплаща по-ниска от определена сума. За другите работи като чистачи, миячи и т.н. тия дето са готови да работят за малко пари със сигурност не се конкурират с германците.
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По коментарите виждам че българите вече сме истински европейци.В Европа и билетите са по-скъпи, па и гейовете са много повече. Отивайте натам да се радвате на скъпия билет и на широкия си г.з
13
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Скъпи столичани , преди да хулите който и да е , замислете се вашите майки и бащи от къде са дошли за да се биете в псевдософийските гърди и да се правите на столичани. Защото разликата между Софиянец и Столичанин разликата е огромна.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Митко ПалаурковИ без да протестираш за нещо, никой не ти забранява да се движиш безплатно! Просто понякога ще бъдеш глобяван.. Така че вземай пример от ***
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нищо личноАаааа,,, ето къде бил ключа за бараката!... А интересно защо пък в Германиям където прииждат много повече хора отколкото в София и са съгласни да работят за много по-ниски заплати от тези на германците.. интересно защо пък там икономиката върви нагоре.. Малко противоречиво, а?.. :) И не само в Германия... :) Само на София "идващите" пречат на високия стандарт :)))
10
10
 
6
 
! Отговори
Митко Палаурков преди 7 години
АЗ ПРОТЕСТИРАМ ПРОТИВ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА БКП / БСП ОТ 1944Г. ДО ДНЕС ... ТОВА ОЗНАЧАВА ЛИ , ЧЕ МОГА ДА СЕ ДВИЖА БЕЗПЛАТНО В ВСИЧКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА ???
9
10
 
15
 
! Отговори
Нищо лично преди 7 години
Благодарности към всички, които дойдоха в София през последните 10 години, благодарение на вас заплатите паднаха, понеже и за 600 лева сте съгласни да работите на длъжност, за която до 2010 година се взимаха по 1000. ПС; До 2010 година в София с 20 лева на ден ( на работен ден се изкарваха 50 лева минимум ) с 20 кинта ядеш, пиеш и си правиш квото искаш. Дойдохте ни на гости, останахте, а сега мрънкате. Заради вас драги гости, ние плащаме.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До невероятноВ столицата на Естония градския транспорт е БЕЗПЛАТЕН! В Румъния - Букурещ обмислят БЕЗПЛАТЕН градски транспорт. *** да живееш в Европа и да миеш чинии и да си плащаш! :) А там където ще идеш да миеш чинии се плаща за градски транспорт, но хората могат да си го позволят! Ще ти кажа с какви пари ще се купят новите автобиси - с парите от издръжката на лимузините на държавната администрация. Една служебна кола за президент, премиер и председател на НС. Толкоз!
7
21
 
9
 
! Отговори
невероятно преди 7 години
Това може да се случи само в България. В цяла Европа хората си плащат. И не им е евтино, нито пътуването с транспорта, нито пътните такси. Хората разбират , че от пр..я боя не става и ако искаш трябва да си плащаш. С какво да се купят нови автобуси господа протестиращи? И ако ви е скъп билета, защо не си купите карта. БЕЗУМИЕ!
6
2
 
24
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
До АнонименПо-важното е, че правят нещо! Не си чешат топките на работното място и не философстват докато чакат дас тане време да си напълнят търбуха! :)
5
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия не са нормални, честно :( Удостоверение за протест. Такава глупост и на децата от детската градина няма да им хрумне.
4
4
 
11
 
! Отговори
ЧУкан Кирев преди 7 години
Хаха, дегенератът Чуканов с ново умотворение. Къде ли не се буташе това нещо докато открие нишата на лесните парички. Изживяваше се като учЕн, правеше революции по ректоратите, раздаваше го православен,даже и с националистите беше по едно време. Пълна пародия на всичко това, дори на човек. Сега косматата му главица родила ново 20-да издават удостоверения "Аз протестирам и се возя безплатно". Издайте поне такива и за другите общински и държавни Пример:"Не плащам данъци и такси`щото съм протестър"
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето един спонтанен протест, колко е ефективен. Но ако е организиран нещата са по друг начин.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добре,но като ми съставят акт за ...стотин лв. кой ще ми го плати?.............прецакани сме от всякъде!~