Само за 21 дни – 5 млн. в общината от карти

Продадени са 22 822 документи за пътуване
22 юни 2016 15:44,
37
Само за 21 дни – 5 млн. в общината от карти
Снимка: Dnes.bg

Малко над 5 млн. лв. са приходите от продадени 22 822 от документи за пътуване в градския транспорт на новите цени за 21 дни. Това каза по време на пресконференция Зафир Зарков, който пряко наблюдава работата на транспортните дружества.

Общинският съветник засегна темата и за цената на билета за градския транспорт. "От промяната на цената на билетчето - от 1 юни досега, новоиздадените карти са 22 822 броя до вчера. Това е обичайното количество за повече от 4 месеца", заяви той, цитиран от "Фокус".

"От картата за 1 година са продадени 4 230 срещу 258 от януари до май, издадени такива. Тези за "Метро+" са 1 017 броя и зарежданията за 3 дни са 1 786 броя. Това осигурява малко над 5 милиона приходи в системата", обясни Зарков.

"Не можем да очакваме, че този процес ще е безкраен, от друга страна това показва колко добро решение е била тарифната политика", уточни той.

По думите му тези нови карти до голяма степен влияят и гратисът намалява: "За последните дни издадените актове по ЗАМ от началото на юни до вчера са 1 084 броя, наложените санкции на място са - 2 491 броя".

По думите му разпространението от медиите, че ще има засилен контрол в градския транспорт, което не се е случило, е довело до ползването на дългосрочни документи.

"Надяваме се тази негативна тенденция по отношение на гратисчиите, да затихне", допълни общинският съветник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При комунистите билет 6 ст., във всеки трамвай кондуктор те задължава да го купиш - иначе долу пеша. При капиталистите голема далавера, която скоро ще завърши в Белене. Фандъкова, освен лагер, Народният съд налагаше конфискация на имуществото и глоба пет-шест милиона. Помисли си, макар че вече е късно.
28
7
 
0
 
! Отговори
Чичо Тони преди 7 години
ТАКА СА НИ НАУЧИЛИ ДРУГАРИТЕ ... ПОСТОЯННО ДА ПЛАЧЕМ ЗА КАКВО ЛИ НЕ , БЕЗ ДА МИСЛИМ ПРЕДИ ТОВА КАК ДА ПРОМЕНИМ НЕЩАТА ... ФАНДЪКОВА СТАНАЛА МИЛИОНЕРКА , ПОНЕЖЕ ВДИГНАЛА ЦЕНАТА НА БИЛЕТА И СИ СЛОЖИЛА ПАРИТЕ В ДЖОБА ???? ТОВА САМО КРАДЛИВ КОМУНИСТ МОЖЕ ДА ГО ИЗМИСЛИ ...
27
0
 
5
 
! Отговори
От 29 и 30 преди 7 години
По-малко от 5 лева на човек за 21 дни или по 23-24 ст. на човек на ден.
26
0
 
3
 
! Отговори
От 29 преди 7 години
Поправка - по 5 лева на човек.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 милиона при над 1 милион жители на София. Това прави по по-малко от 5 ст. на човек. До това ли води прескъпият билет на фандъкова?!
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21 дена са 3 седмици, т.е. 1/17 от годината, ако продават по толкова постоянно, излиза, че собствените приходи на градски транспорт са 85 млн. лв. и като добавим 15-те процента пътуващи с карти, то стават общо 100 мил. лв. приходи по новата схема. А колко бяха по старата - всеки може да се порови в интернет!
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега крадене и разпределяне на воля на сумата от тия дето наистина работят
22
1
 
19
 
! Отговори
Tonygl преди 7 години
Абсурдното е, че трябва да си плащаш транспорта за да ходиш на работа за да плащаш данъци. И нека доенето започне СЕГА..
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази статия трябва да ви разплаква господа управляващи-ОГРАБИХТЕ бедния си народ с 5 милиона...5 милиона,колко от тия пари са щели да отидат за ЛЕКАРСТВА,хляб,някое измислено сирене..за ток и вода..като роби живеем,мизерници..всеки ден хиляди хора няма какво да ядат,нямат ток,гърмящи газови бутилки-ЗАЩОТО Е ПО ЕВТИНО..БЕДНОТИЯ..ТАКЪВ ЖИВОТ ЛИ ЗАСЛУЖАВА ЧОВЕК,РОДЕН НА ТАЯ ЗЕМЯ?...а вие ми се хвалите..ЗА КАКВО?....нямам думи..
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повече приходи сега, означават по-малко приходи после. Сега като накупят едногодишните карти, няма да си купуват досегашните месечни карти. Хората с билети, които пътуват по принцип рядко, като си ги подменят с новите, дълго време няма да купуват скъпите билети на Фандъкова.
19
2
 
11
 
! Отговори
123 преди 7 години
до стършел:дано да е платена публикация, щото иначе ще е вярно "не народ, а *** ..."
18
1
 
12
 
! Отговори
ох дааааа преди 7 години
Пак ще гласуваме за ГЕРБ нали?ни я сме садо мазохисти обичаме да ни еб.ът и бият....
17
0
 
18
 
! Отговори
Стършел преди 7 години
Това платена публикация на Столична Община ли е? ....или жалък опит да убедят сами себе си.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да продава билети с отстъпка че искам да си купяКартата много ме обива а и звукът от перфоратора ме възбужда
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а колко *** гратисчии са си купили карти? за един преател питам
14
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Многи ми е любопитно колко мургавели са си купили карти
13
0
 
13
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Нормално е да има първоначален скок в приходите - хората си подменят старите с нови документи за пътуване и доплащат за тях. Аз лично подмених два комплекта от талоните за по 10 пътувания и доплатих около 20 лева за това удоволствие. Сега тези талони ще ги ползвам няколко месеца - рядко пътувам с градския транспорт. Над милион и половина лева идват от едногодишните карти плюс картите, които си се купуват по това време и горе-долу това е основното в тези 5 милиона приходи.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май такситата са на печалба от тези измислициЩото карта за месец няма да си взема когато колата ми е на ремонт
11
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плащат като попове. Можеше да направим билета направо 2 лева - казала Фандъкова.
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на изборите с билети или с карти ще се гласува