Откриват нова екопътека на Витоша с водосвет

Преходът по нея ще е за около един час
7
Откриват нова екопътека на Витоша с водосвет
Снимка: Dnes.bg

Нова екопътека в природния парк "Витоша" ще бъде открита с водосвет на Петровден.

Откриването е на 29 юни от 11.00 ч. при кметството на с. Мърчаево. Оттам ще започне първият преход по екопътеката, съобщиха от Столичния инспекторат.

Преходът от ул. "Черешова градина" 1 (при кметството на Мърчаево, район "Витоша") до местността "Церова поляна" е около час.

По маршрута са монтирани указателни табели, пейки за почивка и маси. Новата екопътека пресича един от вече съществуващите веломаршрути в парка.

На откриването ще присъства най-младият кмет в Столичната община - кметът на с. Мърчаево Гергин Георгиев. Проектът е осъществен с неговата подкрепа и със съдействието на Столичния инспекторат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Витошаекопътека
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Водосвет? Това за какво? За да не се свлече или за да не обрасне с бурени?*** история....
6
0
 
1
 
! Отговори
Галя преди 7 години
СУпер. Ако може на нея да няма и нито един еколог, че ми се повдига от тях вече. Не разборам, защо не протестират да бъдат създадени повече екопътеки, а постоянно си измислят някакви причини, с които да спъват достъпа на обикновените хора до планината. Ако изобщо се появи някой еколог, то ще е само при откриването, за да се снима там и после да шерва във фейсбук. Това им е голямата загриженост за природата на тези хора.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По толкова дискутираните "онези времена" из цяла Витоша си имаше пътеки с табели, с пейки и си бяха "еко"...Че се и поддържаха на всичкото отгоре. Не знам колко пари се отделяха за целта, но си беше хубаво и приятно. Въпреки, че паркът не беше образец за чистота, не беше и това, което е сега! На повечето места е заприличало на джунгла, а болшинството от пътеките и алеите са си терени за трошене на крака...Е, някой е решил да си пише точки и плюсове и повод за рязане на поредната лентичка...
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия екопътеки дето ги откриват (не говоря за тая конкретно) си ги има от години. Това което правят е "усвояване на европейски средства": Насипват малко чакъл, слагат 1-2 пейки и 2-3 табели.. Понякога дори съсипват съществуващите пътеки с разни *** стълби и мостчета. Всичко това струва 2-4 млн. лева - поредната източваща схема!А иначе превъзходни хижи пустеят и се разрушават, стари чешми, и извори се запушват, на места където има нужда от табели такива няма и прочее..
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кое и е екото?
2
0
 
4
 
! Отговори
за България преди 7 години
хубава идея и реализация. Не ме интересува колко,кой и защо.Важното е ,че я има тази пътека .Но водосвета е ритуал на невежеството т.е църквата.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно е била направена за без пари - само 10 млн лева - най - евтината оферта?