"Слончето" в Борисовата с нови атракции

Ремонтът на столичния Западен парк също започва
27 юни 2016 15:52, Петя Славова
5
"Слончето" в Борисовата с нови атракции
Снимка: Булфото

Зона за приключения с мостчета ще се обособи около известната за хлапетата площадка "Слончето" в Борисовата градина в София. Малките ще се сдобият с нови атракции като въжени мостове, лабиринти и влакчета, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Тя каза още, че се предвижда строителството и на нови люлки, пързалки, катерушки  и беседки с къщички. Всички те ще са обезопасени с нова настилка на 13 560 кв. м алеи, а по над 3 000 кв. м ще е гранитен паваж.

До края на годината трябва да започне ремонт и на Западен парк, обеща кметът. Той ще струва около 400 000 лв. Според нея именно този парк е останал на заден план до този момент, докато други паркове в столицата са били реконструирани.

Фандъкова посочи още, че ремонтът в парка ще започне с поставянето на осветление.

"В нашите задачи влизат не само големите познати паркове, но и малките паркове в различните райони на София. В инвестиционната програма за 2016 за ремонт на паркове в Столична община се предвижда още да започне реконструкцията и преасфалтирането на алеите от входа на парка откъм площад "Орлов мост" до площадката.

Предвиждаме ремонт на две междублокови пространства в район "Овча купел". Работата там ще започне следващата седмица. Ремонтът започва с детски съоръжения, настилки и озеленяване. Ще има и осветление, а кметът на района ще получи 270 000 лв. за ремонта", каза още кметът на София.

Тя отбеляза, че в бюджета за тази година са заложени 5,5 млн. лв. за ремонти на паркове и градини, като голяма част от парите са били предвидени за следващата част на ремонта парка пред НДК.

"Беше установено, че на територията на целия парк нямаше хидроизолация и за това се наводняваше подлеза", каза Фандъкова и обясни, че проектът за ремонт на парка е изваден от общия проект и са започнати процедури за ремонта му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
4левабатут преди 7 години
Новината накратко- слагат катерушки в парк.Защо сте изписали 30000 думи за толкова глупава новина.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Борисовата градина трябват три неща които не се правят от десетина години:(1) достъпа за автомобили в парка да бъде само от един час от 5 до 6 часа, за зареждане на обекти и изхвръляне на ***(2) всички терени на харизани ВИС, СИК, Софиянски и други подобни да бъдат върнати на Борисовата градина(3) Борисовата градина трябва да остане градина, като да се назначат градинари които да се обгрижват редките видове които има там
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
западен парк е доста западнал наистина, алеите са като кратери
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а колко от това ще е нова мелачка за пари, ще се плащат ли тези атракции, не стига, че 4 лв е батут на дете - обирджии
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви са тези глупости?! Още колко от територията на парка предстои да стане неизползваема заради простотии от този тип в идните десетилетия?!? Аман!!!