В СДВР знаели, че Полицая и Човката готвят удар

Бърза реакция на паник бутон помогнала на полицията след обира
Обновена: 30 юни 2016 07:18 | 30 юни 2016 07:17, Веселина Йорданова
22
В СДВР знаели, че Полицая и Човката готвят удар
Снимка: БулФото

Бърза реакция на сигнал от паник бутон помогнала на полицията да влезе в дирите на двамата бандити, ограбили заложна къща в столичния квартал „Надежда“, пише "Труд".

Още по темата
Във вторник към 14,30 ч въоръжените Христо Георгиев - Ицо Полицая и Росен Рангелов-Човката нападнаха заложна къща на столичния бул. „Ломско шосе“.

Двамата задигнаха 4000 лева и златни накити за около 37 000 лева. После избягаха с краден „Фолксваген Голф“. В кв. „Разсадника“ Ицо Полицая бе застрелян, а Човката заловен, след като откриха огън по ченгетата.

Обирът продължил около една минута, а минувачите отвън не разбрали почти нищо. Когато останал сам, уплашеният служител задействал паник бутон.

„Нашият патрул е пристигнал на сигнала за 2 минути и 26 секунди“, съобщи инж. Павел Виденов, управител на фирма „СОТ 161“. „Благодарение на информацията, която подадохме за номера на автомобила и описанието на извършителите, полицията организира своевременно издирването им“, добави той.

Криминалистите от СДВР имали предварителна информация, че Ицо Полицая и Човката готвят удар, но без да знаят кога и къде. Описанието на външността на двамата грабители, получено от сотаджиите, ги насочили към двамата стари познайници.

„В началото на юни получихме оперативна информация, че две лица, едно от които се намира все още в затвора, имат намерение да извършат престъпление. Нямахме конкретни данни къде и кога ще бъде извършен ударът“, каза шефът на СДВР Младен Маринов.

Вчера стана ясно, че Човката излязъл от затвора на 10 юни, а Ицо Полицая на 10 март т.г. По неофициална информация сигналът за готвения грабеж бил подаден от затворник.

На 17 юни бил изготвен план за реакция на служителите на МВР при евентуален грабеж. Спецполицаи и цивилни ченгета били разположени на възлови места в София, за да могат да реагират бързо при нападение. Затова и бързо била организирана засадата в квартал „Разсадника“.

При огледа в джипа на бандитите били открити парите и накитите от заложната къща, както и два пистолета и боеприпаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добри са Кобричките, евала на момчетата!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До "Цивилен&quoМай на теб ти се удава трудно мисленето. И не, за твое сведение (и съжаление) не съм ченге.
16
3
 
4
 
! Отговори
az преди 7 години
В СДВР знаели ама апашите не се отчели където трябва, че да ги пазят, а се наложило да ги гонят и стрелят. Имайте го за урок и си плащайте пък после крадете на воля........
15
3
 
4
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Почти ювелирна операция от типа на тия от Белите брези и случая с Чакъра. Толкова си можем де.
14
5
 
1
 
! Отговори
До "Цивилен&quo преди 7 години
Не си цивилен, а ченге. Слушай Радио Ереван (по-долу) и по-малко разсъждавай, защото ти е трудно!
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В този сайт малцина журналисти са грамотни.Списващата тази статия не е от тях, обаче.Пише "двамата задигнаХА"еди-какво си.Т.е, тя е свидетел на стореното.Веднага след това-"обирът епродължиЛ"1 минута.Т.е, някой и е казал за това.А граматика се учи до 8-и клас.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще замоля Итар ТАСС, Кремъл, Президиума и прочие Много Молим, научете товарищите на граматика - Къде се слага буквата З, къде У, къде Щ и прочие ...Иначе добре списват, още малко и ще научат и граматичко БГ ... То не за друго, ами и тийнове четат онлайн сайтовете и ще си кажат, че така и те трябва да пишат ... Не, не трябва
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПостът ми с граматическото упражнение не беше до юзер Цивилен, а до юзер Учуден
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦивиленВерно думаш всичко, но има едно НО - граматиката, граматиката (тя свърза двама млади) - не се пише Отрепвам, а Утрепвам с У - произхожда от Убивам УУУУУ - давам таг с тъловен речник: прилагателно е - Утрепан, Утрепана, Утрепано, мн число Утрепани - Правя се на Утрепан - Преструвам се, че не зная или не разбирам ...
9
3
 
7
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Глупости къщата сигурно си е плащала за "охрана". Я да беше обира в апартамента на някой нормален или протсто магазин.
8
2
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Сигурно са ги пазели по време на "акцията по приватизация на заложна къща".Така е по-правилно май?
7
9
 
18
 
! Отговори
Цивилен преди 7 години
Много разбирате всички от спец опирации и само знаете да плюете. Поне малко уважение трябва да има към тези хора, които се излагат на опасност в името на това ние да живеем малко по-спокойно. Щото ако ги няма тях, по-зле. А че има и много *** и неуредици в МВР, има..
6
6
 
23
 
! Отговори
радио Ереван преди 7 години
Радио Ереван: "Онзи ден полицаи, преоблечени като бандити, са обрали Заложна къща. И са били подгонени от бандити, преоблечени като полицаи.
5
4
 
8
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Знаят в Мвр ,много работи! То престъпник ,да се прави на нормален,не е лесно! То тая дрога требе д се продава нормално в Слънчака,ако стане нещо е за паркинг место! Инак КТБ фалира с Държавните пари,демек с нащи ама Боко тиквуна пак не е разбрал в Банкя! Браво на мвр и на майк му!
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не преписвайте глупостите на Борисов. Знаехме...Следим ги от 2-3 месеца...Ако знаеха щяха да ги причакат плед магазина, а те ги гонят из цяла София и се гърмят пред хората. Смешна и жалка акция, в която с малко късмет нямаше невинни жертви е това
3
6
 
33
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Знаели....и ако това е "успешната" им акция,след като са знаели, представям си какво щеше да стане иначе! Трагедия са.
2
8
 
32
 
! Отговори
засада преди 7 години
Отново лъжат. Ако знаеха, щяха да направят засада. А не да рискуват живота на персонала на Заложната къща!
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жив късмет за полицаите и малшанс за престъпниците!