Площадки, градинки... всичко под ножа в столичния "Младост"

Хората от квартала се вдигат на протест, общината увърта
15 авг 2016 11:00,
54
Площадки, градинки... всичко под ножа в столичния "Младост"
Карти, показващи в кои зелени площи в столичния квартал "Младост" е предвидено застрояване (маркираното с червено). Снимка: Facebook

Жители на столичния квартал "Младост", които се обявиха против застрояването на зелените площи между блок 21 и блок 19, продължават и днес с протестните си действия, въпреки проведениете срещи между тях и кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Днес в 19:00 часа пред общината в района ще се проведе поредния протест, като към него ще се присъединят абсолютно всички части на "Младост", тъй като всички те са притеснени от общото застрояване на квартала.

"Трябва да има въздух в града, да се запазят отстоянията. Появяват се много лоши практики, затова ние решихме да се обединим спонтанно и да защитаваме интересите не само на един блок парче по парче, а на целия квартал", каза представител на "Младост 1" пред Bulgaria ON AIR.

"Застрояването е предвидено от миналата година на общински терен, за изграждането на спортна зала. Никакво обсъждане, никакво отстояние. Зала с 2000 места със 100 паркоместа за коли. Вече е свръхзастроен районът около 326 блок в "Младост 3", каза жител от района.

"Ние протестирахме и миналата година два пъти. Какво става с инициативата "Зелена София" на Столичната община? Ние виждаме една кафява Сфоия - все по-замърсена, все по-застроена, без места за игра на децата", категоричен бе той.

Живеещи в "Младост 4" споделиха в ефир, че и там обстановката е същата.

Заместникът на главния архитект на район "Младост" архитект Росица Семова каза, че се работи в посока увеличаване на зелените площи, а до края на годината се предвижда реновиране на част от парк "Въртопа".

"Евентуално изменение на подробния устройствен план (ПУП) може да стане само по инициатива на главния архитект на София", каза Семова.

Кметът Йорданка Фандъкова и главният архитект на София са обещали, че ще намерят решение за запазване на зелените площи. Дали? Ще видим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се жителите на Редута и Гео Милев защо не излизат на протест, положението е по-з ле!!!
48
1
 
2
 
! Отговори
сега преди 7 години
Единственото интересуващо отговорните *** в цялата страна е... личните им спестявания.
47
1
 
2
 
! Отговори
Спортист преди 7 години
5-години Фандакова отлага строежа на АКВАПАРК-(ул Резбарска)!!!!!
46
1
 
8
 
! Отговори
Дебел депутат преди 7 години
Кмета на Младост е гушнал кинти и няма как ще трябва да се строи.
45
1
 
8
 
! Отговори
Student преди 7 години
вижте какво става в студентски град, как спи спокойно данчето
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Щатите, след като всичко е било застроено и не е останала и една педя земя единствено е могло да се строи нагоре ,към небесата.Тка са започнали да строят небостъргачите.
43
1
 
4
 
! Отговори
iadosan преди 7 години
Fandakova uni6toji kv.gradinka-(ul.Pet mogili-ul.Vodnianka)
42
1
 
3
 
! Отговори
Oleee преди 7 години
Кучето е заровено в ЗУТ !!! И презастрояването не е проблем само на София! Така в в почти всички градове в БГ! И докато не се промени ЗУТ в полза на обществото, постоянно ще има такива скандали.
41
2
 
20
 
! Отговори
Край преди 7 години
Меркел даваше последните 5-7г. пари на Борисов и Борисов правеше .... Истината обаче е че Борисов и протежетата му не стават за нищо. Фандъкова е бутон на Борисов за раздаване на обществени поръчки на който той и каже. Тази безволева женица реално не управлява София.
40
2
 
9
 
! Отговори
ххх преди 7 години
До туземец"Аз например се преместих от Младост в Дружба."Бравос, ъпгрейднал си се. Като качиш летвата пак давай в Банишора или Левски.
39
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Когато забранят автомобилите и издадат закон, че всички са длъжни да пътуват с метрото, може и така да стане, както на теб ти се иска. А до метрото ми е половин час ...
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РеалистПътувай с метрото.
37
4
 
10
 
! Отговори
34 преди 7 години
Нямам нищо против панелките, но е факт, че са занемарени и останали в 70- те, което не трябва да се допуска за каквато и да е сграда. И още нещо по темата: зелен град не значи само да има полянки и дръвчета, а цялостното състояние на въздуха да е " зелено" и тук се бърка в раната на средния българин, няма как въздуха да е чист, като всяко семейство има по три автомобила, паркирани пред блока.
36
1
 
23
 
! Отговори
Минало-заминало преди 7 години
Алчни общинари, алчни архитекти и алчни кметове докара София до там да е най-мръсният и най-презастроеният град в цяла Европа.Само преди 20 години Младост беше един страхотен квартал. Да, панелени блокове, но с хубави градинки между блоковете и с големи паркинги. А сега Младост е едно презастроено гето. Зелените площи значително намаляха. В междублоковите пространства започнаха да никнат нови блокове, които отнемат от жизнетото пространство на живущите. Толкова пренаселено стана, че е ужас.
35
20
 
4
 
! Отговори
Стига еко-рекет преди 7 години
Браво., Фандъкова, ти най-великият кмет на Софето. Само така, кмете, не ги слушай тези се*ляни, които искат да живеят сред храсти, кал и локви. Не живеем на село все пак, нека има цивилизация, нека има строежи, нека се откриват нови работни места. Тези "софиянци" са просто едни изнудвачи, които искат пари, за млъкнат и да престанат да приказват глупости.
34
7
 
9
 
! Отговори
До 34 преди 7 години
Мухлясалата според теб панелка, строена през 70-те, защо сега е с по-добро качество от новата лъскава сграда поостроена на зелената площ на квартала?
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тарамбуките,*** и проститутките са се настанили удобно на пъпа на София,та за това ще трябва малко да се сгъстим и попритесним! Няма начин просто!
32
9
 
6
 
! Отговори
демокрация преди 7 години
Човешката лакомия за апартаменти няма граници. Собствениците завиждат на новодомците и искат само те да имат жилища, а от провинцията идват нови хора и искат и те да закупят апартаменти върху полянките.
31
1
 
12
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Те зелените площи са за мафията, за да ги застрои. Защо си мислите, че зелените площи са за вас?! От вас никой не се интересува. Единсвено на избори гледат да ви прелъжат да гласувате за тях и вие послушно го правите вече 26 години.
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манастирски ливади също е презастроен, но там поне сградите са наборчета и не е чак такава грозотия като в Младост: до мухлясалата панелка да се мъдри лъскава сграда. Съгласна съм, че не трябва да се строи така безразборно, първо да се оправят вече съществуващите и занемарени блокове, пък и колкото по- малко предлагане, толкова по- високи цени.