"Библиотека в планината" на пет места на Витоша

Отбелязват 121 г. туристическо движение с планински четения
0
"Библиотека в планината" на пет места на Витоша
Снимка: Столична библиотека

Продължава инициативата "Библиотека в планината", съобщиха от Столичната библиотека.

На пет места на Витоша са разположени мобилни библиотеки на открито в планината (Дендрариума, Детски еко стационар "Бели брези", Момина скала, хижа "Алеко" и Черни връх).

Проектът, подкрепен от ДПП Витоша, започна през юни.

На читателите са предоставени за свободен достъп едни от най-новите заглавия във фонда на библиотеката и всички желаещи са получили безплатни едногодишни читателски карти.

Всеки ще може да вземе напълно безплатно книга от мобилните планински къщички. Заетите книги могат да се връщат в удобно за потребителите място - в планината, в централната сграда на библиотеката или в някой от филиалите й, срещу връщането на книги ще бъде издадена и безплатна читателска карта.

Всеки желаещ да обогати тези планински библиотеки може да го направи, като постави в тях книги. Вече са направени първите дарения от посетителите в планината в къщичката на "Момина скала".

На 28 август, когато е отбелязването на 121 години от началото на организираното туристическо движение в България и традиционният поход за изкачване на Черни връх, на хижа "Алеко" от 10:00 ч. Столична библиотека ще проведе планински четения.

Участие в тях ще вземат поетите Илиана Илиева, Петър Чухов и Анжела Димчева - лауреати на Националния конкурс за поезия "В полите на Витоша", организиран от Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Столична библиотека
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари