Експериментът в Dnes.bg: Кое е това тъмно място?

За проблемите с осветлението в центъра на София и тъмните кътчета
Обновена: 26 авг 2016 10:20 | 26 авг 2016 10:07,
25
Експериментът в Dnes.bg: Кое е това тъмно място?
Снимка: Читател

Страшно ли е човек да се разхожда в центъра на София късно вечер? За това ни разказва наша читателка, която ни изпрати нощни кадри от столицата, където осветленето или е прекалено слабо, или на места го няма.

Момичето живее в центъра и се налага често да се прибира по тъмно по преките на "Витошка". Разказва, че понякога я е страх.

Тя ни изпрати кадри през нощта на ъгъла на ул. "Иван Денкоглу" и ул. "Цар Самуил", от които всъщност нищо не се вижда, защото е тъмно като в рог. Единствените светлини се виждат в далечината към ул. "Алабин", която е по-осветена от няколко витрини.

Тези малки централни улици са съвсем близо до оживените "Алабин" и "Витошка", но разходката нощем си е приключение. Нашата читателка алармира, че по тъмните кътчета се спотайват и клошари.

В "Експериментът в Dnes.bg" проверихме осветлението в района. През деня се вижда, че има много лампи по улиците, но през нощта не винаги работят всички. Някои от тях са скрити от клоните на дърветата и осветлението на места е съвсем оскъдно.

Читателката ни разказва, че до скоро по ул. "Княз Борис I" лампите не са работели, но сега са оправени и е светло вечер. Изглежда, че общината работи по осветлението в района.

Но все пак има много други места в центъра на столицата, където тъмнината е превзела улиците, а светлините идват само от фаровете на колите и някоя и друга витрина.

Можете да ни сигнализирате за всякакви нередности или пък добри практики на info@dnes.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Няма значение преди 7 години
Решението е един телефонен разговор и за няколко часа проблемът бива решен. Може да се наложи повторно позвъняване след няколко дена.Решението се казва "Улично осветление" ЕАД гр. София. Телефон за връзка и сигнали: 0700 11 233. ulichnoosvetlenie/bg/
16
0
 
3
 
! Отговори
тъмното място в Бг преди 7 години
Това е Бг-Народното събрание ,....26г. тъмнина .За това давам 1-во място на Бг-Нар. събрание ,....следва и Бг-СЪД. СИСТЕМА , също на 1-во място...ЗАРАДИ ТЯХ , БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ ПОТЪВА С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ЧАС!
15
0
 
2
 
! Отговори
ръц преди 7 години
Пещерата на баба Меркел с няколко загубили се в нея "бежанци"!псМъ много дълбока бе......... Ехооо, ехо бееее....
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не зная за София центъра,но идете в Пазарджик ...,цялата градска част,градска градина,шадраваните,"осветление( такова няма )...тъмнотия,никакво озеленяване,чешми дайте е срам да се докоснеш.....цялата община е мошенници и неграмотници....и това е град по големина в топ десет ,град в ЕС....Питам се къде ли са всички за отговорност и изгледа на центъра на Пазарджик...Отидете,Вижте,Снимайте,Публикувайте....Интересно ще е за повечетопарковете и улиците - същинска ***
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова е тъмно, че мястото най-вероятно е в *** *** :D
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фъндъкова и фирмата герб знаеш ли колко им дреме къде свети,къде не.
11
1
 
14
 
! Отговори
чишшшшш преди 7 години
Айде бе, к,во искате кметицата ви е само Картофка, не е Слънце да огрява на всякъде!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бат СашиЪ? Ти Бат Сашо за сънчо си си в леглото а? .. я им сложи един вечерен час на всички и направо спри уличното осветление ..
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мръчова и в Мръчовата гласПено дай хартия;)
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Темата наистина е вълнуващаБраво на редакторите от Днес.бг
7
0
 
17
 
! Отговори
Истина преди 7 години
Същото е навсякъде в България , *** кметове само се хвалят какво са направили, но ако влезеш в която и да е съседна уличка на главните, и се чудиш къде се намираш. Митьо *** от Бургасс е същия некадърник
6
1
 
16
 
! Отговори
:) :) :) преди 7 години
Няма страшно! Сега като направите Фандъка Прецедент, може да дойде и нормален човек за кмет (ама е малко вероятно) и да разпореди да се смени осветлението и да се орежат клоните, който пречат. Спокойно! ГЕРБ мисли за вас :)
5
0
 
14
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Аз ходя вечерно време само с фенерче!
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам за момичето, но доста свестни хора се прибират от работа по нощите, лекари например. А дърветата пречат не защото ги има, а защото не се поддържат, това е някакво криво разбиране , даже е полезно за тях да се окастрят от време на време.
3
1
 
23
 
! Отговори
wtf преди 7 години
Моля!? Сега пък дърветата ви пречат. В София не останаха дървета. И малкото останали ли искате да изсечете? Има си начини за осветление, въпросът е дали общината има желанието и средствата да го направи. За крайните квартали - Младостите са доста добре осветени...
2
23
 
6
 
! Отговори
Бат Саши преди 7 години
Момичето е снимало с камерата на телефона си, вечер панорамна снимка! Освен това, какво момиче се прибира около 24.00ч., само, преминавайки пеша през центъра ?
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом в центъра е така може да си представите как е по крайните квартали. Дърветата не пречат само на лампите, често засенчват и прозорците на жилищните сгради, пречат на преминаването по тротоари и т.н Но естествено на никой не му пука.