Разказ от 84: Всичко беше на сол, бяхме десетина души!

Нямаш време да се уплашиш, разказа пътничка от катастрофиралия автобус
Обновена: 26 авг 2016 10:50 | 26 авг 2016 10:35, Екип на Dnes.bg
46

Снимка: Dnes.bg

Просто нямаш време да се уплашиш. Не видях как стана, но всичко вътре беше на сол, разказа пред Dnes.bg пострадала при инцидента с автобус №84.

Още по темата
Както вече знаете, катастрофата стана малко преди 10 часа на Терминал 2 на Летище София.

Шофьорът твърди, че жена го е засякла. Той спрял внезапно с автобуса, за да предотврати удара, но в крайна сметка изпочупени стъкла раниха пътници.

"В полицията не съм се обаждал, позвъних в диспечерския център, за да съобщя за инцидента", сподели пред Dnes.bg уплашеният водач, който стоеше извън автобуса и наблюдаваше пострадалите хора.

Голяма част от ранените бяха взети от автомобили на близки.

"Не можеш да резбереш откъде летят тези стъкла, в този момент, когато се разлетяха стъклата, имаше една жена, която падна по очи в автобуса. Вътре имаше десетина човека", разказа още пострадалата пътничка.

Часът не е пиков за линията. Част от пътниците работят в района, други пътуваха за близкия Терминал 1.

"За мен нямаше удар, просто счупването на вътрешните прегради в автобуса беше провокирано по-скоро от спирачките и недобре закрепените стъклени прегради", каза тя.

По-голяма част от пътниците са с порезни рани от стъклата - по ръцете, по лицето, и попиваха кръвта със салфетки и мокри кърпи. Веднага след пътния инцидент те започнали да звънят на близки и колеги за случилото се.

Най-пострадалата от стъклата жена каза, че работи в района, но ще отиде на лекар. Близък на друга, отзовал се веднага, й предложи да я откара до Окръжна болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
!? преди 7 години
Така и не разбрах ,дали е катастрофирал ---- удар в нещо .или от рязкото спиране двете жени са разбили стъклата .ВАЖНО е за да се знае от кого ще си търсят обезщетенията.
26
1
 
11
 
! Отговори
Чибо преди 7 години
До Анонимен 35Точно така, градският транспорт трябва да е с предимство като в нормалните държави, а не да чака благоволението на Сулю и Пулю да го пуснат от спирката! Даде ли мигач, тръгва веднага и ако не спреш си виновен, точка.
25
1
 
5
 
! Отговори
До 36 преди 7 години
Изискваш твърде много мисъл от хората тук :). Всеки знае, че при по-модерните превозни средства, включително и автомобилте, при удар стъклата се пръскат на "сол", както се е изразила жената, за да се избегне възможносттада се счупят на няколко големи парчета, които да прережат гърлото на полетял към тях пътник. А иначе какво е станало в самата ситуация - един Бог знае, или евентуално камера ако е имало някъде наблизо....
24
7
 
12
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
Да не би "чавдарките" да са по- добри?Тези автобуси са на светлинни години пред допотопната соц.техника!
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГЕРБ ЕВРОНАДЕЖДА :)Важното е, че билетчетата са по 1.6 :)абе, с твоето билетче за 1,60лв не можеш само заплатата да платиш на шофьора.
22
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора спрете се и се замислете. Това са ново поколение, интелигентни автопуси. При рязко натискане на спирачка се очаква да има сблъсък и по тази причина стъклата падат сами за осигуряване на възможност за бърза евакуация на пътниците.
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За това кой кого е засякъл -пътниците в автобуса никога не са обективни свидетели. Даже и ако автобуса наруши правилата, те в един глас твърдят, че другото превозно средство ги е засекло или блъснало. В този смисъл не е ясно кой е виновния в този случай. Аз лично смятам, че шофьора на автобуса по навик е ползвал "предимството" на по-големия.Иначе е ясно за лев и шейсет автобуса се пазпада от едно рязко спиране.
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудо голямо, автобуса се разпада в движение. Е какво искате за лев и шейсе?
19
2
 
13
 
! Отговори
Гошко от 3-ти клас преди 7 години
Нютон е виновен!
18
8
 
36
 
! Отговори
ГЕРБ ЕВРОНАДЕЖДА :) преди 7 години
Важното е, че билетчетата са по 1.6 :) Безопасността на пътниците и качеството на таралясниците 10-та употреба, който купува Фандъчето срещу солидна комисионна не са важни. Плащайте, роби! Герберите до един искат да станат милионери.
17
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"БНР допълва, че инцидентът е станал, след като автобусът е бил засечен от лек автомобил. При рязкото спиране, две жени са паднали върху стъклата, които са се счупили." - нормално е като паднеш върху такова стъкло, то да се натроши.
16
2
 
17
 
! Отговори
яя преди 7 години
Тия стъкла няма ли най-накрая да ги направят от триплекс,40 годишни кошници,сменили им само седалките ...дано поне имат застраховка ...
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стъклото, ако е като автомобилните, както казаха по-долу, нямаше да се натроши така. Новите стъкла са армирани и освен, че се трошат на малки парчета, тази "сол" от стъклени парчета стои цяла, с много на брой, фини пуснатини. А не да стане на сол, обаче тоя сол да хвърчи в лицата на хората - от това полза няма. Дори старите стъкла на автомобилите бяха армирани.
14
3
 
18
 
! Отговори
не преди 7 години
Спрете да купувате билети.Просто и ясно.
13
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми то затова сме в Европейския съюз, за да им купуваме *** от автобус до свинска шунка и криви краставици.
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да бяха използвали плексиглас - в пъти по-здрав и търпи на усукващи напрежения!
11
0
 
35
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До мдааЕ глупости! То даже стъклото не би трябвало да се разпада. А и на снимките се виждат "малките" стъкълца. Някой някъде е уср..а..л много яко работата. Да се върнат всички автобуси от тоя тип в завода за ремонт и подмяна. И да се поискат обезщетения за нанесените вреди и пропуснатите ползи. Да видим Столичната община дали ще има топк..и да го направи.
10
7
 
22
 
! Отговори
съгласен с 21 преди 7 години
наистина най-вероятно някой човек се е ударил в стъклото и затова се е счупило.Журналистите (както винаги) изопачавате и преувеличавате нещата.Само и само хората да псуват и негодуват.А журналистиката трябва да е обективна - намерихте ли 3 източника, че стъклото само се е счупило а не го е ударил някой пътник?
9
2
 
20
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Технологията на тези стъкла е същата като на задните стъкла на леките коли -при удар се трошат на малки стъкълца ,за да не предизвикат големи порязвания.Стълкото е нормално ,но вероятно не е било закрепено добре или е ударено от някой пътник
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
затова вдигнаха билетите, за до осигуряват клетите пътници!