Хотелиер заграби незаконно плаж, скъпа му била концесията

Има шезлонги и чадъри, но само за гостите на хотела
Обновена: 27 авг 2016 14:22 | 27 авг 2016 14:15,
58
Хотелиер заграби незаконно плаж, скъпа му била концесията
Снимка: Министерски съвет

Хотелиер заграби част от плажа в местността Фичоза край Варна. На ивицата са разположени десетки чадъри и шезлонги, без да е платен наем или концесия.

Поставени са шезлонги и чадъри с уговорката, че са само за гостите за гостите на хотела.

Обяснението на управата на хотела е, че...концесията е безбожно скъпа. Била 50 000 лв., а те не могли да си го позволят. "С удоволствие ще си платим концесията, ако цената е разумна", коментира Мария Каймаканова, управител на хотела пред Нова тв.

Плажът на Фичоза по документи е неохраняем, няма концесионер или наемател. Спасителят е осигурен от областна управа.

"Не е редно да има такива табели, че шезлонги и чадъри са запазени за гостите на някакъв хотел. Абсурдно е това – плажът трябва да бъде свободен за всеки", коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

Заради нарушението в хотела веднага започна проверка. А гостите нямат представа, че плажуват на заграбена територия.

"Санкцията за юридически лица е от 10 до 50 000 лева. Имаме 24 часа мобилна група по цялото Черноморие, северното и южното са разпределени и тази мобилна група работи извън останалите проверяващи, които по график проверяват", добави министърът на туризма Николина Ангелкова.

За другото лято ще се обмислят специални санкции за нарушения на неохраняемите плажове. Има ли и колко още такива нарушения са констатирани по нашето Черноморие, от министерството предстои да обявят официално. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: хотелиерХОТЕЛФичоза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
математик преди 7 години
Някой държавен чиновник не разбира от математика. Ако искаш плажа на концесия 50000 лв. Ако не го вземеш а незаконно го ползваш глоба от 10000 до 50000лв. И какво излиза заграбваш незаконно и плащаш по малко да не говорим че има и вариант да не те глобят, а и дори да те глобят никога първия път глобата не е максимума. Е как някой по нагъл да не се възползва.
39
1
 
4
 
! Отговори
h преди 7 години
Хотелът е Албиция,даже и името е мега тъпо.
38
0
 
6
 
! Отговори
Bach преди 7 години
Бачкам в чузбина като луд, за никакви пари ! Да взема да му дам на този ДИОТ някой лев????
37
0
 
11
 
! Отговори
Mopcku_ преди 7 години
До 45И какво като не са безстопанствени? Значи утре и аз мога да ида да метна 50 чадъра и шезлонга, а ти като дойдеш на плаж да се чудиш къде да си хвърлиш хавлията. Така ли ? Дори в сайта на хотела ги има тия шезлонги и чадъри и излиза, че рекламират едва ли не собствената си плажна ивица, която всъщност нямат ! Скъпа била концесията ... Нощувките им да не са евтини? 106 лв./човек. А недей пита къде се намира хотела им ...
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До мнениеМоже и да не са мутри, ама са нагли! Законите и правилата са за да се спазват! Ако отида там на онзи плаж и той незаконно иска да му плащам пари, това си е мутренско поведение, без значение дали са мутри или не са.
35
2
 
0
 
! Отговори
vilenita преди 7 години
До anonimen номер 40и аз смятам така
34
17
 
2
 
! Отговори
мнение преди 7 години
работил съм за хората и определено не са мутри.
33
1
 
20
 
! Отговори
край преди 7 години
Не може министър, кмет или друг властник да ми казва че нещо е "абсурдно". Ние му плащаме заплата за да няма абсурди. Какво ще прави той си знае но абсурдите да си ги носи в къщи.
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aко му обрулят законния таван на глобата (50 000 лв) колкото му е струвала и концесията, ще се научи.
31
0
 
24
 
! Отговори
Някаф Никаф преди 7 години
пари за концесия нямате,ама за хотелче имате....
30
1
 
22
 
! Отговори
Mimi преди 7 години
Хотелът, към който се водят тези чадъри се казва Албиция. И мястото, което е заето не е голямо. Има табела,че е само за гости на хотела, а хотелът е един. Никой страничен човек не ходеше да ляга на тези чадъри. А и за какво - целия плаж е свободна зона без едни 20х10 метра. И все пак е погазване на правилата да не се плати концесията - *** да се не мине.
29
1
 
11
 
! Отговори
Тодор преди 7 години
Айде сега Ангеларката да ги глоби тия хайлази, а не само да се хвали колко руски туристи са пр ъднали и колко са се на *** ли
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой няма шезлонг и чадър и му е необходим, да си вземе под наем и да си го постави там където иска! Или да плати на мангaла, да му го постави където иска!Не трябва да се позволява, да се поставят шезлонги и да заемат местата по целия плаж, хората да нямат избор, за да ги изнудват!
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а бе главно редакторче, човекът много добре ти обясни, че концесия не е равносилно на частна собственост. Концесията е дългосрочен наем. Никъде в конституцията няма забрана държавна собственост, включително и такава която е изключителна държавна собственост, да бъде отдавана на концесия. Не е проблемът в концесионерството., а в начина по който е организирано и реализирано.
26
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плажовете са на всички българи, не на мутри, концесионери или както там ги наричате!Плажовете са свободни! Дайте им възможност да отворят плажни заведения, но заеманата площ, да не е по-голяма от тази, която могат заемат 5-10 маси, в замяна нека почистват целия плаж, сутрин, обед и вечер! Никой не ви иска yсраните чадъри и шезлонги!
25
6
 
14
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
До Анонимен28Ти капиш. Няма такова нещо като концесия за плажовете. Те са неприкосновена зона и собственост на гражданите. В конституцията го пише, умник такъв. И никой, ама никой няма право да ги дава на концесия, друг да ги взима за да печелят пари на гърба на хората. Все едно аз сега да дойда у вас и да дам на концесия твоята земя на съседа ти и ти да му плащаш за това че я ползваш. Ама че си умен...Моя месечен доход, възлиза на поне два пъти твоя, така че недей да ми говориш за доходи.
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гладен редактор, нека ти обясня някои работи. Плажовете са си държавни, да. Има една думичка концесия. Относно Масларова и 5те милиона, които и ти би откраднал за 50к глоба. Драги ми, ти 10лв. не можеш да откраднеш и ще ги лежиш, камо ли 5 милиона. Защо ли?! Ами, като ти гледам разсъжденията, месечният ти доход не достига дори 1500лв.. Просто толкова ти е капацитетът, капиш? Един вид не си много умен. Просто си лаеш някакви тотални глупости.
23
2
 
25
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Типично в мутренски стил! Те имат само да взимат и никога да дават ! Като *** са, и на тях обществото им е длъжно ! Чухте ли го само този женски *** ! То щото и било скъпо ,та тя решила без пари да ползва ,ама пари от това да изкарва ! Сами преценете кои са по вредни за обществото ни тези или *** им събратя -термитите ?!?
22
5
 
11
 
! Отговори
123 преди 7 години
Капитализмът убива!
21
8
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
След като глобата е на половината на концесията, не е нужно да са мутри или хора на някого, за да се сетят кое е за предпочитане.