Улиците в "Лагера" – еднопосочни! Хората недоумяват защо

Новата наредба е от дни, жителите му излизат на протест
30 авг 2016 15:52, Анисия Иванова
25
Улиците в "Лагера" – еднопосочни! Хората недоумяват защо
Снимка: Bulgaria On Air

Нова наредба за движение по улиците в столичния квартал "Лагера" е в сила от няколко дни.

Шофьори разказват, че от близо седмица преминаването през квартала става изключително трудно, тъй като не са били информирани предварително за смяната на движението, а именно - голяма част от улиците вече са еднопосочни.

След влизане в сила на новата наредба достъпът на жителите и гостите на квартала до бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" става почти затворен.

"Мисля, че малко повече трябва да се помисли по въпроса с еднопосочните улици нагоре, особено за ул. "Мъглен", която е единственият вход за "Лагера" и в момента е твърде пренатоварена", споделя водач.

Не липсват и такива обаче, които приветстват новите промени и смятат, че те ще доведат до по-добра организация на движението в района.

Днес от 19:30 жителите на квартала излизат на протест. По темата вижте репортажа на Bulgaria ON AIR


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
манастирски ливади преди 7 години
До (-_-):терените са частни,т.е трябва живеежите да Откупят парцел от собственика и да си направят паркинг.
22
2
 
6
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
Кметът фъндъкова Не е от Град София и нищо не разбира от нуждите му. Същество с доста Семпъл интелект, но за сметка на това, Много, ама Много Крадливо. При комунистите никога не се получава така както са го замислили..........
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ул. Мъглен трябва да е двупосочна и да не се паркира на нея.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в Изток зад Плиска ги направиха еднпосочни още преди няколко години, но ние се продължаваме да си ги ползваме, като двупосочни.
19
3
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
То нали затова е лагер, трябва да има контрол и да не може да се влиза и излиза как да е.
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само провинциалисти в Столичен общински съвет и общинските администрации... Не може хора живеещи от 3 години в София да взимат решения и да променят устройствения план. Редно е решенията касаещи столицата е да се взимат от хора родени, израснали и живеещи тук.
17
3
 
8
 
! Отговори
Бай *ОЙ преди 7 години
До от Красно селоНе е временно, ами далавера - 1000 знака по 100лв, колко пара са (примерно)?Въпреки че са доста по-логично подредени в сравнение с други квартали, не са съобразени доста затворени улици, до които се стига след солидно въртене, както и изходите към локалното, Борис и Гешов.п.п. а къде я има тая "наредба", щото я търсих, и никъде я няма?
16
7
 
13
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Като станат еднопосочни, улиците ще станат на паркинги и ще станат още по-тесни. Вместо по-добре, очевидно ще стане по-зле. Какво стана когато направиха бул. Патриарх Евтимии и бул. Левски в София еднпосочни - ами стесниха се, заради паркиращите коли отстрани. Кметицата дали й стига акъла да схване, че без смислена политика от страна на общината по отношение на парирането, движението в София все повече ще се затлачва. Засега няма признаци в кметицата и общинарите да има нещо в главата.
15
4
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Всички улици трябва да са двупосочни. Това е проява на безсилие от към общината. Не могат да направят паркинги - това е проблема..
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има някаква далавера . В Пазарджик например от центъра на града посока Пловдив всички десни завои са забранени и улиците са еднопосочни . Такава простотия няма никъде по света . Целта е да се насочи автомобилния поток към сини зони и платени паркинги . Някои другари бъркат дълбоко в общинската хазна и тя трябва да се пълни .Днес затварят улица утре вдигат неоснователно данъците на колите . Спи народе .
13
12
 
16
 
! Отговори
от Красно село преди 7 години
Напрежението в Лагера е ЗАЩОТО СТРОЯТ МЕТРОТО! Няма по-добро решение от еднопосочни улици НАВСЯКЪДЕ. Недоумявам защо хората ги кефи хаоса и искат да се бутат като добичета, шопска му работа. Дори когато има еднопосочни, все ще се намери някое теле, дето решава да мине в насрещното. Има си правила, наслагали са знаци. И най-важното организацията е до голяма степен временна, заради блокираното кръстовище Гоце Делчев-Борис.
12
1
 
7
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До И не само тамЗа Мъглен може би наистина не е удачно да е еднопосочна, но има случаи с две тесни близко разположени улици, при които е удачно да са еднопосочни с противоположни посоки. Най-яркият пример е в Хаджи Димитър.
11
1
 
13
 
! Отговори
vlady преди 7 години
В конкретния случай Мъглен е най-голямата улица и единствената с връзка с Цар Борис III и Софийски Герой от другата страна на булеварда. Решението да е еднопосочна е спорно, но има други по-малки улици като Смолянска, Троянски Проход, Боговец и т.н., за които е удачно да са еднопосочни.
10
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като не ви харесва се махайте от бг. Народа подкрепя решенията на кмета и правителството.
9
4
 
15
 
! Отговори
И не само там преди 7 години
Еднопосочните улици в жилищните квартали са поредната криворазбрана цивилизация. Единственият резултат е, че преди колите бяха като овни на мост, сега този дето е в затворената посока услужливо дава път.Но идеята и най-вече реализацията е пълно беумие и некадърност!И не става дума само за този квартал. Същото положение е и в "Красно Село","М.Ливади","Стрелбище","ЮженПарк"и т.н.Безумните идей на "гениите",сменят посоката на улиците през пресечка и карат примерните да се въртят като мухи без...
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз карам такси и да ви кажа тоя квартал се превърна в кошмар, единствената улица от която можеш излезнеш от него е ул.мъглен и това във пикови часове отнема 10-15 мин преди можеше да излезнеш на бул.гешов и да зоабиколиш кръстовището на мъглен и цар борис но сега не може с новите еднопосочни улици и вместо да се измъкнеш за 4-5 минути висиш на мъглен 15- 20 да живеят хитреците от столична община
7
4
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Това е имитация на дейност за замазване на очите, че Фандъкова ставала за кмет. Нещата не се правят така, ни на ГЕРБ толкова им е акъла и толкова си могат.
6
1
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
dnes.bg/sofia/2016/08/18/razshiriavane-na-zelena-zona-zaradi-problema-s-parkiraneto.312873м даааа
5
1
 
13
 
! Отговори
do 2 преди 7 години
Наскоро подхвърлиха тази идея че може да се разшири синята и зелената зона, пък и след поскъпването на билета нормално хората да ползват повече автомобилите си, така че... може би си прав.
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и при нас стана така преди няколко години за една нощв началото имаше напрежение, имаеш изкъртени знаци, къде поради навик, къде просто така, повечето си караха по старому, сега обаче вече всички спазваме знаците. Вярно обикаляме малко повече, но пък никъде не стават особено тежки засечки. Времето ще покаже дали е по-добре така или не