За некадърния ремонт на "Витошка" – 300 хил. глоба

Фандъкова не прие обекта – няма подходи за колички, шахти хлопат...
31 авг 2016 15:00,
17
За некадърния ремонт на "Витошка" – 300 хил. глоба
Снимка: архив Bulphoto

Столичната община налага санкция от 336 хиляди лева на изпълнителя на ремонта на бул. "Витоша" - обединение "Витоша 2014", съобщават от "Московска" 33.

Още по темата

Обектът беше върнат заради забележки по подходите за майки с колички, по тротоарите, както и заради няколко капаци на шахти, които не са били добре нивелирани. Освен това имаше и забавянето в завършването на обекта.

"Имахме редица забележки по отношение на качеството, връщахме на някои места по няколко пъти изпълнителите да отстранят забележките и така или иначе те забавиха изпълнението на обекта. По договор имаме санкция и за забавяне и за изпълнение, така че със сигурност тази санкция трябва да послужи като урок на изпълнителите на този обект, а и на всички останали, защото сме безкомпромисни наистина, когато става въпрос за ремонти в София", заяви вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова пред БНР.

Столичната община ще задържи и гаранцията за добро изпълнение, внесена от изпълнителя в размер на 170 хиляди лева.

Още от миналата година жителите и посетителите на София сигнализираха, че ремонтът на бул. "Витоша" е изпълнен доста зле.

Месеци след откриването на ремонтирания отсек, паветата вече бяха хлътнали, а на места дори липсваха, капаците на шахтите хлопаха. Отделно от това пейки, поставени за отдих, бяха отмъкнати от заведения и обособени като места към тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се радвайте.Никой нищо няма да върне. А дори ще се изхарчат още пари от данъците ни, под формата на анекси за довършване и тн.А няма да върнат нищо, защото:За да спечелят/като спечелят, задължително 30% за партийната каса на гроб. Та възложителя му е много ясно, че щом е взел кеша, после не може да му предяви претенции.А изпълнителя просто няма как да го направи с най-ниска оферта-30%, и затова се строи после така.Едно време поне комисионите бяха 10%, и оставаше за всички, и за материали
11
1
 
2
 
! Отговори
Б Б преди 7 години
Матрялааааа , матряла не става. Която и фирма да вземе строежите , в крайна сметка работниците са все същите - налепили плочки в банята на село и се прекръстили на баш майстор
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Освен това имаше и забавянето в завършването на обекта."Забавянето не е болка за умиране, все пак при такива мащабни обекти винаги изниква нещо непредвидено, което забавя нещата. Основният проблем е, че са си оставили ръцете.
9
1
 
19
 
! Отговори
неграмотен журналист преди 7 години
Ремонта на бул. Витоша за който е глобен изпълнителя е в кв. Иван Вазов и беше правен тази година. Оплакванията от миналата година са за участъка в Центъра, като и снимката, но там изпълнителя не е глобен. Въобще манджа с грозде е тая статия. Как може да няма елементарна обща култура тоя журналист за нещата които пише?
8
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе пълни глупости...глобили себе си. Но разрухата става все по-голяма, ако не бяха пипали нищо по-добре щеше да е и старото да издържи още 30 години а сега всяка година милиони за ремонт.
7
3
 
5
 
! Отговори
брато преди 7 години
витошка умре,идвайте в люлин на булеварду, имаме нещо хепи за вас на тънки цени ;)
6
10
 
48
 
! Отговори
ФИРМАТА ИЗПЪЛНИТЕЛ преди 7 години
Споко, в калкулацията на обекта влизат няколко милиона печалба, милион за кмета и половин милион за неустойки (прах в очите на тъпия софианец). Това сме го договорили предварително.
5
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поръчка за милиони, глоба за хиляди. Да не говорим, че въпросната е включена още в самата оферта...
4
2
 
55
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
"Отделно от това пейки, поставени за отдих, бяха отмъкнати от заведения и обособени като места към тях".каквото и да ви направят в България - ще е напразно -докато има хора ,дето си отвиват крушката на асансьора за вкъщи.
3
23
 
20
 
! Отговори
Адмирации преди 7 години
...Госпожо Фандъкова! По-добър управник от Вас не сме имали. Наистина виждам промяна в града ни всеки ден. За разлика от преди, когато бандитите крадяха в несвяст. На знам защо не са в затвора апропо.
2
9
 
50
 
! Отговори
общински служител преди 7 години
Колегите от фирмата реално няма да платят нищо, защото са вече са се раплатили, с когото трябва.
1
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доживяхме да глобят някоя фирма изпълнител. Не че е кой знае какво, но все пак е нещо.