Фандъкова не иска бежански центрове в София

Кметицата призова политиците да не се заиграват със страховете
16 сеп 2016 16:52,
62
Фандъкова не иска бежански центрове в София
Снимка: архив БТА

Столицата не е подходящо място за бежански центрове, смята кметът на София Йорданка Фандъкова.

"В София не трябва да се съсредоточават такива центрове", каза тя в коментар на напрежението около лагера за мигранти в "Овча купел". Според нея обаче не било редно и политиците да се заиграват предизборно със ситуацията в квартала.

Още по темата

"Така или иначе този център съществува от много години, този въпрос е към Агенцията за бежанци, Министерския съвет и аз съм сигурна, че колегите от ВМРО и другите партии, както и гражданите, могат да водят диалог с Агенцията и правителството, така че да се намерят най-добрите работещи решения, а не просто да се спекулира с тази много чувствителна за всички нас тема", каза Фандъкова, цитирана от "Дарик".

Кметът припомни, че е поискала допълнително полицейско присъствие в района на бежанския лагер в "Овча купел". Органи на реда ще наблюдават и за мирното провеждане на протеста в квартала тази вечер.

"Протестът е съгласуван да се състои недалеч от центъра, във времето до 20:00 часа. Предприети са от СДВР необходимите мерки, за да не се стига до излишно напрежение и се обръщам към политическите сили да не се заиграват със страховете на хората", каза още Фандъкова.

Тя призова политиците да предприемат адекватни мерки, които да гарантират сигурността на хората, а не да провокират излишно напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви "бежански центрове" ще се строят в България?! Не си го и помисляйте, че в България ще допуснете да нахлуят още мързеливи, крими, неграмотни и ... осеменители. Тук не разплодникът-мечта на Сталина. Какво могат да работят хора, направили десетки деца. Двойка родители в днешно време може да отгледа до 3 деца - нахранени, образовани, нормални. Че 15 деца с какво се хранят? А гладът удря първо мозъка. Мислете управници, мислете! Нищо че сте се осигурили с нашите пари до 9-та рода
43
1
 
3
 
! Отговори
франко фере преди 7 години
Какъв голям Нос УУУУ ххх ааа.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НИЕА кои сте ВИЕ? С едни жълтооки брачеди не можете да се преборите, през ден ви обиpат, npебиват, изнacилват бабите ви, вие ли сте за дума?! А от 20 години напълнихте София с най-"екстремната" си част. Тъкмо се повъзпита комунистическата текезесарска вълна за софийско жителство, поне вече не се бутат като oвни в транспорта, сега дойдоха най-apoгантни, безпардонни, диви, криминета. Преди ден 40-45 годишна тpътла в опнати дънки демонстративно мъдрееше: "На тоа ли дрътак шму праа мясту"!...
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧУДЕСНО! НО НИЕ ИЗОБЩО НЕ ИСКАМЕ ЛАГЕРИ В БЪЛГАРИЯ! НЕКА НЯКОЙ/И НЕ СИ ПРАВИ/ЯТ ИЛЮЗИИ, ЧЕ ЩЕ ЗАСЕЛИ/ЯТ СТРАНАТА НИ С МЕКО КАЗАНО НЕПОДХОДЯЩИ ЖИВОТИНСКИ ВИДОВЕ! КОЛКОТО И ДА МУ/ИМ ЗАВИСИ КАРИЕРАТА И БОГАТСТВОТО ОТ ТОВА! БЪЛГАРИНЪТ МНОГО ТЪРПИ ДА ГО Е.ВАТ НО НАСТЪПВА МОМЕНТ, КОГАТО МУ ПАДА ПЕРДЕТО И ТОГАВА Е НЕПРЕОДОЛИМ. НЯКОЛКО ВОЙНИ СА ДОКАЗАЛИ ТОВА. НИЩО, ЧЕ СЕГАШНИТЕ МЛАДЕЖИ НЕ ЗНАЯТ ОТ КОЯ СТРАНА СЕ ДЪРЖИ ПУШКАТА...ИМАМЕ ЯРЪК ПРИМЕР В ИСТОРИЯТА: "СТАВАЙТЕ БРАКЯ, ДЕЦА НИ ЦАРСТВО ИЗПУЩИШЕ!"
40
1
 
6
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Тая не беше ли крала пари от строежа на метрото!!!
39
0
 
15
 
! Отговори
Himenita преди 7 години
Иска неиска София ще се превръща в все по голямо бежанско гето Проблемите ще се задълбочават и е само въпрос на време това,което прави в Турция тоя сбирщайн от Афгано-Иракско Йеменски терористи и Африкано говорящи милиции да започне да взривява ,граби,изнасилва и убива безнаказано.Те и сега го правят ,просто информационното затъмнение е пълно.
38
6
 
12
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Ние от "провинцията" да не сме сметище за мигранти?Да не сме втора ръка?Да не сме ***?И кои сте вие "софиянци"-всички комплексари от селата и колибите!?Нали вие "столичани" избирате ББ,ЦЦ,ЙФ и прочее ***-сърбайте им попарата!
37
1
 
13
 
! Отговори
66 преди 7 години
Предизборен трик!Къде беше досега?
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова да каже кога ще маха паметника 1300 години България.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък не искам в България
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Tака говори, сякаш не е разрешила бежанските центрове и сякаш цял живот са си били там. "Наистина в Овча купел от 25 години има център за бежанци.Не са създавали проблеми.Явно сега контингента създава усложнения
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В Банкя? Там добре ли е?"Засега е добре, въпреки че от 5-6 години има доста сирийци и афганистанци. Живеят на квартири и всъщност са много заможни. Живеят семейно в своя чужд за нас свят.
32
3
 
14
 
! Отговори
дий преди 7 години
Данчето е послушница на Борисов, ама сега заради изборите се прави на народен човек. Ако влезе на изборите като кандидат президент няма да гласувам за нея.
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Банкя? Там добре ли е?
30
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме членка на ЕС.Така че няма не искам,защото Баба Меркел ще ни накаже.
29
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Само да си посмяла да ни ги натътрузиш на нас-няма да ти се размине.Нямаш право да прехвърляш проблемите си на други,ясно?
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я мислим дека нема да е зле тие малко да ги откарат у Враца. Врачанете са добри ора, обичат рускини, молдовки, има и по некоя литовка, тореланция има голема. Они тиа дока ги настанат тиа дзверове и омрази, че стане реме да наизлезнат врачанете за вечерната расодка и рикия, и таман тиа че фукнат нагоре по скалите и че се изпозароват по дупките, до сабале нема да инги намерат ни чаршафете, ни пижамете, ни джапанкьете.
27
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Че какво е София,или Русе или Варна,Бургас и т.н.? И ние не искаме бежански лагери.Защо г-жата дели хората?Освен това в София е целия полицейски ресурс,и ако там не се справят,как ще се3 справим тук,в провинцията?Ида не се опитва да ни налага политиката на Е.С.,като ни прати полицаи в помощ.
26
2
 
36
 
! Отговори
Нациста преди 7 години
Предлагам да закараме бежанците на заточение в лагерите на остров Белене. К'во ще кажеш другарко Фандъкова?
25
0
 
48
 
! Отговори
23 преди 7 години
"Столицата не е подходящо място за бежански центрове, смята кметът на София Йорданка Фандъкова." Ми тя и провинцията не е. К'во праим ся?