"Овча купел" излиза: Бежанският център вън от квартала!

Хора от квартала: Бежанците уринират навсякъде, мърсят...
16 сеп 2016 13:37,
101
"Овча купел" излиза: Бежанският център вън от квартала!
Снимка: архив, Bulphoto

Жители на столичния квартал "Овча купел" заедно с представители на ВМРО, "Атака" и Националния фронт за Спасение на България излизат довечера на протест с искане за закриване на бежанския център в квартала.

Владимир Митов от ВМРО заяви, че все още нямат разрешение къде да се състои протестът, но няма да има безредици, които да застрашат живота и здравето на хората. От партията искат бежанските центрове да бъдат от закрит тип в рамките на три месеца, както и пълна екстрадация на нелегалните мигранти.

Още по темата

Станил Станилов от "Атака" коментира, че подкрепят протеста и също потвърди, че той ще бъде мирен и няма да няма да застрашава никой.

"Искаме обаче напрежението да бъде намалено и хората да живеят нормално в квартала", каза той пред bTV.

Живеещите в "Овча купел" изразиха притеснението си, че могат да бъдат засегнати от конфликтите на бежанците, и че мястото на центъра е в район, в който има две детски градини, две училища и университет.

Други жители също изразиха подкрепата си за затварянето на центъра, поясниха, че нямат общо с протеста, но вече са писали писма по въпроса. Четири месеца са чакали отговор от Министерския съвет, откъдето накрая са им казали, че евентуалното затваряне на бежанския център няма да е конкретно решение.

Според хората мястото на протеста е пред МС и пред общината. Те допълниха, че не усещат страх или напрежение, а отвращение от начина на живот на бежанците и от бездействието на институциите.

"Става въпрос за уриниране навсякъде, безразборно хвърляне на боклуци, блъскат се в магазините, родителите качват децата си по капаците на колите", оплакват се хората.

Според живущи в квартала има провокация към бежанците от страна на политически сили, които организират този протест.

Информацията за организирани нападения над мигранти потвърждават хора от квартала, които са ставали свидетели на подобни случки и дори са оказвали помощ на пострадали.

Според "Атака" и ВМРО обаче провокация няма, а хората настояват за закриване или преместване на центъра.

В центъра в столичния квартал "Овча купел" се настаняват семейства и непридружени малолетни и непълнолетни. Тези хора не са агресивни, заяви председателят на Агенцията за бежанците Петя Първанова.

Когато се подава молба за международна закрила, няма как да се установи какъв е характерът на лицето, посочи тя. Полагаме много усилия да им се обяснява, непрекъснато се провеждат беседи, обяснява им се, че са в друга културна среда, какво трябва да спазват, кое е нарушение, кое е престъпление, изтъкна Първанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Папище, погледни тия хормони на снимката, и каги на жени с дечица ли ти п риличат, на страдащи ли, на бедни ли, на милички ли. Няма какво да те убеждаваме, ти определено си провокатор, да дразниш хората.Но най-доброто наказание за такива платени лицемери ще бъде, да те хванат няколко от тия на по-тъмно, да те вкарат в "лагера" и да се позабавляват с теб. Ще научиш нещо без да ставаш травестит. Ха дано.
77
0
 
17
 
! Отговори
краен атакист преди 7 години
това е положението власта застана открито срещу българите какво чакате стреляите
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога нищо няма да излезе, защото се забелязва вече разделение по въпроса сред българите. Властта се стреми да замазва всичко и да взима парите само, но много други повтарят като ехо, че няма проблеми, че не знаят, че тези не са агресивни, че не минават от там и т.н...А те в центъра на София напълно необезпокоявани не само смущават и отвращавт по хиляди начини, но гледат предизвикателно и презрително, защото виждат че ние сме безпомощни овце. Агресията ескалира с всеки изминал ден, от 2г.е това
75
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как може по време на война всяка година да раждаш до 5 деца за 5 години. тези мислят само за секс и лежат цял ден.
74
0
 
18
 
! Отговори
мъка преди 7 години
където сА АЛЛАХАКБАРИТЕ ТАМ ПОЧВАТ ПРОБЛЕМИТЕ С ТЯХ -все някой им пречи и ги притеснява и т.н. , не ни се коментира повече
73
1
 
24
 
! Отговори
_Революционер_ преди 7 години
До Марина, ВарнаАми *** да живееш при тия ди.в.аци и ще разбереш с какво им пречат.....
72
33
 
1
 
! Отговори
Марина, Варна преди 7 години
Аз наистина не разбирам, какъв е проблема на живущите в квартали Овча купел с тези бежанци? С какво им пречат тези хора?
71
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 73Решението е ясно и просто: кой откъдето е - натам! И няма проблеми!
70
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги местят от място на място, докато омажат навсякъде? Ако ще протестират да се търси решение, а не отлагане и преместване на проблема.
69
1
 
19
 
! Отговори
зевзек преди 7 години
"Страдащи майки с малки деца от Сирия" ако видите - помогнете им. А цялата онази бродеща пас.мина от гамени, проникнали незаконно, да си ходи в къщи. Да проводиш някого в дома му от кога е насилие? Виж, да се натрапиш в нечий чужд дом май е по-голямо неудобство за ближния. А ако се впуснеш и в грабежи, побои, терор и насилия, си чист разбойник и нашественик. Бива ли домакина да те изгони? Къде му е гостоприемството на тоя бе?
68
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Папата 71И къде на снимката виждаш "майки с дечица"? Май нещо не си наред не само с главния мозък (знаеш ли какво е това?), но и с очите?Та все пак - *** се обеси!
67
9
 
2
 
! Отговори
Папата преди 7 години
А бе, папа, що не отидеш да се обесиш?Защото трябва да спася майките с дечица бягащи от война и да ви преча да ги малтретирате...
66
9
 
1
 
! Отговори
Папата преди 7 години
До РилскиО рилски чадо загубено... Хем ти говори наместника на бога хем рипаш.. Взимай няколко майки с дечица и бъди угоден....
65
0
 
24
 
! Отговори
Ели преди 7 години
Тези хора не били агресивни... Преди няколко години докато учех там един такъв неагресивен беше изнасилил една студентка близо до университета. За този случай почти не се писа тогава.
64
1
 
15
 
! Отговори
Рилски преди 7 години
До Папата Имай страх от Бога! Не говори лъжи, не клевети, не си измисляй, не бъди лукав. Опитай се също да не бъркаш името на Спасителя и не го пиши с малка буква. "Насилия над малки дечица, бягащи от война" в София, има само в болното ти съзнание. Евтин провокатор.
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
страдат горкичките..с бомби около кръста..особено бедните майки..защото за тях няма предвидени 72 девствени араби в рая. пък и да има..ще са им взривени топките и оная работа и нищо няма да свършат:)
62
24
 
2
 
! Отговори
Папата преди 7 години
Нацисти-ксенофоби-сатанисти опомнете се и помогнете на жалнит емайки с дечица бягащи от война и не ги малтретирайте .. приемете ги... исусу ще ви поживи.. аллх ще ви порсти.л.. йехова ще ви поживи... спрете с тази омраза вижте ги как страдат...
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
без спорове. майките с децата остават, ако са от сирия. всички останали - обратно. или да се борят за държавата си, или да си стоят, откъдето са дошли (икономическите нашественици).
60
1
 
18
 
! Отговори
до папата преди 7 години
къде точно видя 'нещастните деца' бягащи от война'? искаш да кажеш, че си видял как тези нещастни деца опипват батковци и какички и са влезли сами на нашата територия? и как точно са бягали от афганистан и сомалия дотук? то и хюсеин болт не може да се справи със задачата, а какво остава за 'нещастното болно детенце'? какво, 5 годишно измършавяло дете е взело 3-4 пустини на марш-скок? на всички ни е ясно, че тук влизат само терористи, изнасилвачи, необразовани и са 95% мъже!
59
15
 
2
 
! Отговори
Папата преди 7 години
До мюфтиятаНормално е долни нацисти които не желаята културно обогатяване да говорят така... Цяла Европ прием теиз клети майки и дечоцата им ... сао тук ги бием и малтретираме...