Жандармеристи влизат в "Овча купел", обеща шефът на СДВР

Много от сигналите от жители на квартала, не се потвърждават, съобщи той
17 сеп 2016 10:00, Петя Славова
75
Жандармеристи влизат в "Овча купел", обеща шефът на СДВР
Снимка: БТА

"Голяма част от сигналите, които получаваме за района на бежанския център в "Овча купел”, не се потвърждават. Най-вероятно живеещите там изпитват страшни неудобства, но те са свързани с поведенческите особености на настанените в центъра”, заяви  пред Нова тв директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

"Това, което правим е да имаме постоянно полицейско присъствие в района на центъра. След разговор с кмета на София Йорданка Фандъкова дори увеличихме това присъствие. Ще има и жандармерийски екип в района. Целта е да наблюдаваме настанените в центъра да не нарушават обществения ред и от друга страна – към тях да не се оказва насилие”, каза още той.

Още по темата

Комисар Младен Маринов коментира и нарастващото напрежение в квартала и вчерашния протест там. "Имаше заряд за насилствени действия и ние предприехме всички необходими мерки. Правихме многократни срещи и със Столична община, за да обсъдим проблема, тъй като той трябва да се реши от много институции”, заяви той.

"Вчера използвахме сериозен ресурс, но това беше с цел да не се допусне ескалация на напрежението, тъй като имаше голяма вероятност това да прерасне в саморазправа и груби нарушения на обществения ред”, обясни той и уточни: "Имахме информация, установихме и извадихме от анонимност лица, които подготвяха такива неща. Цялата тази работа се извърши зад завесите и протестът премина както трябва да премине по закон. Тези лица по принцип са склонни да извършват насилствени действия и не само по отношение на чужденци”.

"По-голямата част от чужденците, които стоят в центъра на столицата, в района на джамията са законно пребиваващи и имат съответните документи. Статистиката показва, че през последния месец средно на ден от този район при провеждане на операции хващаме между 20 и 30 нелегално пребиваващи”, съобщи старши комисар Младен Маринов.

"В началото имаше хостели, които се занимаваха с незаконно настаняване на лица, имаме изключително голям брой съставени актове за тази дейности. Тактиката се промени и нелегалните вече се настаняват в частни домове, особено в „Модерно предградие” и „Факултета”, коментира той.

В същото време мигрантите, живеещи в "Овча купел" коментираха протестът, който се състоя на 16 септември: "Не знаем защо не ни харесват. Ако хората имат проблем с нас, нека знаят, че ние няма къде да отидем. Сега живеем тук. Това е нашият дом. Ако сме престъпници, нека правителството да ни накаже и вкара в затвора. Нали имате прокурори и полицаи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много от сигналите не се потвърждавали! Айде де! Не се регистрират или се упражнява натиск върху свидетелите да си оттеглят сигналите.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
фашисти като сорос меркел оланд и марионетните им правителства в европа и другите масонноцонистки расисти фашисти искат подмяна на европейското население
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бре те при тях така ли по цял ден пред джамията стоят или се навъртват като,че ли чакат някой да ги вкара вътре като за концерт без билет или да зяпат нещо,я небето,ама те го зяпат на луна,а какво правят през деня,дремят и след дрямка се навъртват.
44
1
 
24
 
! Отговори
Стига демагогия.., преди 7 години
Това е подготвен сценарий за унищожаване и претопяване сърцето на Европа.Някои хора трябва да се простят със своята глупава наивност,че "хорицата" бягали от войната.Няма такова нещо.Много малко сирийци наистина бягат от войната,но останалите си остават в родината и се борят за нейното освобождение.Всичко останало е сбирщина,която се манипулира за осъществяване на пъкления план на определени световни прослойки.В ЕС има хора,които сляпо се подчиняват на този сценарий.Пази се Европа!Загиваш!
43
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 7 години
До Анонимен 54Вашето място (на такива като теб) май наистина не е в Европа, добре че си го осъзнал !
42
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 7 години
"Много от сигналите от жители на квартала, не се потвърждават,".Живеещите там да не би да си измислят историйки, за да им минава времето ?!
41
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Техният дом е в Афганистан не в България.Български не знаят,не работят,нямат бг гражданство.Има къде да отидат как да няма.Сирия,Турция,Индия,Пакистан Северна Корея,Китай ,Сибир.Ама там като мързелуват ще изпукат от глад и няма социална помощ хехее.И те са хитри мишоци.А иначе е нормално полицайте да казват,че сигналите са фалшиви.Средното време за появяване в далечината на патрулка е няколко часа.Най добре протестиращите да почват да събират кинти за частна охрана.От тия дето много бият.
40
1
 
26
 
! Отговори
Дезинформация преди 7 години
Първо ни лъжеха, че нямало нищо- само кьорфишеци. После, че лоши българи нападнали kleti dzhihadisti, но без да споменават защо. И като решиха хората да се вдигнат на протест, чак тогава полицейски шеф успокоява с жандармерия. Само че кого успокоява? Докато вилнееха клетите брадати дечица имаше информационно затъмнение, сега като излязоха лошите, нетолерантни българи полицията, дето се издържа с парите на последните се сети.
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ура след 10 години на секи мигрант по две български девойки за жени . И някакъв Амет ще ни е президант ,накрая ще стане като в немския виц : спират две ченгета кола за проверка : Как се казвате - Георги отговаря шофьорът,Я, Махмуд ,абе тоя има много смешно име,казва единия полицай ......
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
PAK POVTARIAM CHE V EVROPA SHE ZAPOCHNE VOINA NA ETNICHESKA OSNOVA AFROAZIATZITE VECHE SA MNOZINSTVA V MNOGO EVROPEISKI GRADOVE V EVROPA VOINATA E NA PRAGA NA EVROPA
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
nerazbiram zashto nie triabva da se prigajdame kym tiah, a ne te kym nas. nie ako pravime syshtoto v tehnite strani shte ni linchuvat. politizite sliapi li sa, a zakonite ili za tia niama takiva.
36
1
 
22
 
! Отговори
маг преди 7 години
Другарката Фандъкова и другарите от герб се държът като щрауса нито чуват нито признават.Страшно нахални ко*елета.Не са виновни бежанците.Избираите ги пак тия нахалници що ревете.80% печели фандъкова и герб в софия.Затова си траите и нагодина още един център в *** купи подхожда си му името
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До софия джунглаСветим бе, и правителство, и народно събрание и банкери,и..мафия - светим.Но "страшните неудобства" мигновено ще изчезнат, ако комисар Младенов и кметицата, а особено ония над тях, истински виновните - тези само са изпълнители и проводници на "идеи и стратегии", изпратят съпругите си, децата и внуците/внучките, особено по-акселериралите, в "Овча купел" да поживеят, ама без охрана и те ще докладват на "мом" и "деди" дали се ПОТВЪРЖДАВАТ СИГНАЛИТЕ и "поведенческите особености"
34
9
 
2
 
! Отговори
Gras преди 7 години
Bejancite s statut sa zdravi, mladi, energichni, inteligentni choveshi sastestva v not, te imat nujda ot socialen aktiven jivot, trudova smislena deinost, semeistvo, priateli, ukrepvane na cennostnata systema, raznoobrazno fizichesko dvijenie i natovarvane na muskulite...imat nujda da uchat bg ezik, bg prava i zadaljenia za jivot v rbg, profesii...Te si misliat che sa v civiizovana darjava...a to ovcha kupel...
33
8
 
4
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
и като *** повтаряха "жо суи това, жо суи онова...."..... Така се случва и в България... Най-опасното и най-лошо нещо е насъскването на обикновените хора на религиозен принцип, като и двете насъскани страни ще бъдат губещи при всички положения,....докато някой някъде ще брои кинтите!!! Мислете с главите си, не позволявайте да бъдете марионетки и обработени кухи ***!!!! Мехмед от село Мехмедали....Хубав ден!!!
32
1
 
11
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
И тогава се пита, не е ли редно тези момченца с дебелите вратове, дето протестират в овча купел, ако наистина са родолюбци, патриоти и мислещи хора, мислещи против скапаната система и медийна дезинформация и автоцензура, къде трябва да протестират и на кого следва да са гневни... Но мислене дори и при западноевропейците няма...след всичките чудовищни атентати във Франция, никой не поиска сметка на Оланд, на Саркози за престъпното им поведение, анапротив, като овце ги следваха на шествията и
31
2
 
4
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
При тези нечувани жестокости, извършвани в 21 век, няма как да няма милиони хора, които с една риза на гърба си ще тръгнат да търсят спасение за себе си и семействата си... От своя страна фанатиците извършват междувременно атентати в Европа, защото чисто идеологически тези кукли на конци мразят кукловодите си, мразят светската цивилизация... А в отговор същите тези кукловоди правят многохилядни манифестации, като тези в Париж...против тероризма...
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да не стане като по селата с жандармерията. Вкараха ги там и набезите намаляха. Тръгнаха са и ромеите се нахвърлиха на хората като обезумели кучета.
29
1
 
12
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Тези фанатици, които са едни кукли на конци, обезглавяват хора, хвърлят ги от от високи сгради, давят ги в клетки, горят живи хора, а някои ядат и сърцата на убити войници....освен това се заробват деца, жени се изнасилват и продават на пазари, като няма почти никаква разлика в идеологията и поведението на тези от ИД, Ал Кайда и т.н. умерени бунтовници...просто т.н. умерени получават модерно оръжие, което директно се подарява на *** от Ал Кайда и ИД и това е пределно ясно на доставящите...
28
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сега живеем тук. Това е нашият дом"... Не, наш е! Все още! Не са малко нахални, а 90 % от тях не са бежанци от смърт. Заливат ни, удавят ни - с нравите си, с нежеланието си да се цивилизоват, с първобитност, с разходите за тях! Съжалявам, това е истината, стига лицемерие. А за да не гладувам в нашите зверски условия, учех непрекъснато, работех по 12 часа на ден, не пиех, не пушех, не развратничех, не създавах по 15 деца (още в древността е имало естествени контрацептиви, а и въздържане). Това е