Броят на колите със софийска регистрация нараства

Трафикът става все по-натоварен
22 сеп 2016 20:44, Петя Славова
38
Броят на колите със софийска регистрация нараства
Снимка: архив, Булфото

Моторните превозни средства с регистрация София-град се увеличават с около 4 хиляди всяка година, като половината от тях са леки коли.

Това показва статистиката на Националния статистически институт, съобщава БНТ. Въпреки че трафикът в София става все по-натоварен, броят на автомобилите продължава да расте.

Прогнозите са че през 2016 година са, че колите със софийска регистрация ще минат 700 хиляди. Не е по-оптимистична и цифрата за страната - към юни тази година регистрираните моторни превозни средства в България са били 4 130 195, като до края на 2016-а най-вероятно техният брой ще се увеличи.

Реално обаче автомобилите, които се движат по софийските улици, са много повече от регистрираните в София. По неофициална информация броят им вече е около милион и половина.

Според данни на Агенция пътна инфраструктура, само за едно денонощие през Южната дъга на околовръстният път между квартал "Симеоново" и бул. "България", преминават по около 55 хиляди автомобили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
2
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Ето ви предложение: ние ток не внасяме,коли внасяме-щом искаме да угодим на Москва 'да строи нещо'тук_да договорим завод за автомобили! И име съм измислил на модела-"Запорожец_А К" /А_автоматик-от Москва се управлява;К-като Корнелия/.Ама ние не само коли_от нещата които всеки има/и пари навън изтичат/и компютри внасяме,и телефони и всякаквите подбни потреби.Ало,къде е згрижената държава..?!
33
1
 
3
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Нека се замислим - колко авто_мото возила има в България_2,3,4 м и л и о н а! Какъв ресурс е изъекъл и продължава да изтича? С колкп се натовара външнотърговския баланс? За собствена марка не можем да мислим,но държавата е длъжна дори програма да направи в посоката. Да не изреждам възможностите. Ето къде трябва да се вкара внимание,а не за аецове/при излишък на ел.енергия/и 'потоци'(при никакви обеми)!
32
1
 
3
 
! Отговори
вергил преди 7 години
Населението на София е 18 процента от цяла България.Ето и автомобилите в София са приблизително 18 процента от всички.И пак се опитват да ги изкарат двойно повече.Има и коли с номера от други области, но и в тях има коли със софийска регистрация.
31
4
 
4
 
! Отговори
Дир преди 7 години
Идвайте всички по морето след време ще вземем и администрациите и да видим после големите софийски кореняци...какво ще правят..както са и мързеливи. Какво се обяснявате България е на всички 70% от приходите на летния туризъм отиват в бюджета?!? Не съм чул от софийския туризъм да влизат пари за нещо ?! Левации.
30
2
 
5
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
Официално 700 хил пък неофициално 1.5 мил? Това значи че до всяка софиийска кола има и една с провинциален номер което не е вярно. На 7-8 софийски коли се пада по една от провинцията.
29
2
 
4
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Скъпи софиянци гледам няма и 1\3 от колите са регистрирани в София от тях половината са на лизиг на хора и фирми извън Софето така че къв трафик ви гони.В момента съм в Солун хотела ми е на игнасия е тук има трафик .В Сфия трафика е като в Съединения но със умни светофари да могат да се събират повече коли по кръстовищата.
28
1
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 7 години
Какво има да не разбираш!? Прочети този преди теб и може би ще разбереш.Каквото повикало, такова се обадило.
27
8
 
16
 
! Отговори
селянин преди 7 години
Всеки ден ли ще ни занимавате с тоя скапан град ?
26
0
 
16
 
! Отговори
edno преди 7 години
Това е ефекта от билетчето от 1'60 което всъщност е 2лв защото няма ресто
25
2
 
8
 
! Отговори
калимера преди 7 години
Колите с СО да плащат данък риск когато влизат в СофияЗащото са истински каруцари
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елате от цяла България тука. Ще стане супер.
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София става все по-пренаселена, градският транспорт става все по-зле, въпреки метрото, което обслужва може би 10% от пътуващите. Естествено е колите да се увеличават - просто хората нямат друг избор, освен да пътуват с кола.
22
1
 
6
 
! Отговори
Неграмотност преди 7 години
Поредната неграмотност - научете разликата между цифра и число. " Не е по-оптимистична и цифрата за страната - към юни тази година ....."Коя от цифрите не е оптимистична? 0, 1, 2, ..., 8 или 9
21
0
 
7
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Е да така ще е като вече всеки втори селянин е софиянец а също така имигранти,араби ***,афганистанци и др. Са софиянци нормално е
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Периодично по испанските новини дават статистика за броя нови регистрани коли. Казват го с гордост, не като нещо лошо. Странно ми е, че някой си мисли, че да имаш кола е лукс. Вие извинете от миналия век ли идвате? Очевидно. В днешно време да имаш кола е необходимост. Особено пък ако живееш извън София, в град който няма метро. Така че тонът на статията ми е много странен. Вместо да се радват, че хората имат пари да карат коли, те драматизират. Големите градове имат трафик, примирете се.
19
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Постоянно се купуват и регистрират разни бараки. Пред блоковете е пълно с гробници, които само кран може да премести. Старите коли плащат смешни данъци. Докато го има това безумие ще е така. Натоварете старите коли с данъци, да видите как лека полека ще се разкарат. Да имаш кола е лукс! Или плащаш или ходиш с метро. Стига с тия социални експерименти на територията България!
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората не мислят разумно и не си купуват малки автомобили.Другото е че като се ударят някъде особено когато е мокро и хлъзгаво стават големите задръствания.Има сума ти хора които отиват до близкият магазин с автомобил.А той е на 200 метра.И въпреки всичко София е добре.Има доста градове по светът където задръстванията по пътя са къде къде по ужасни.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само колите се увеличават. Нарастват и броят на строежите, и боевете между примитивните наши "съграждани", в името на които се случва всичко, и замърсяването, и шумът. И е крайно време управляващите да проумеят, че трябва да се намесят, преди да сме се избили помежду си. Малко повече дисциплина е необходима.
16
1
 
25
 
! Отговори
софиянец от Перник преди 7 години
От 1944 до сега се работи в тази насока.Особено сега.Всички инвестиции в София и ето го резултата.В провинцията вече няма градове под 100 хил. жители,които да имат читава болница,училища,кина,театър,даже вода и ток са несигурни.Кой нормален човек ще живее така и ще обрече децата си на мизерия?.Какво още идва,бедна ви е фантазията!
15
0
 
8
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Нищо не се планира като хората. В Испания като спряха да строят заради кризата и останаха полета(ниви) разграфени от асфалтирани улици с тротоари , светофари и пътни знаци.