София – толерантна към религиите... Фандъкова го твърди

Тази ценност сме длъжни да съхраним ние всички, настоя кметицата
25 сеп 2016 17:45,
106
София – толерантна към религиите... Фандъкова го твърди
Снимка: архив, Булфото

София продължава да бъде пример за толерантност, място, където в добросъседство живеят представители на различни религии, каза в приветствието си пред участниците във Фестивала на религиите кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя поздрави участниците във фестивала, който се провежда на площад "Бански" и се организира за трета поредна година от Националния съвет на религиозните общности в България под мотото "Заедно за един по-добър свят".

"София продължава да бъде това, което е била хилядолетия наред – пример за толерантност, място, където заедно в добросъседство продължават да живеят представители на различни религии. Тази ценност сме длъжни да съхраним ние всички", заяви Фандъкова.

По думите й това можем да направим заедно."Днес бежанската вълна е предизвикателство пред този утвърден модел на добросъседство и взаимно уважение, за това е важно заедно да продължим да живеем за мирен и по-добър свят", каза още кметът Фандъкова.

Фестивалът е част от календара на културните събития на Столичната община. На площада в момента има концерт, който се провежда с участието на представители на различните религии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
6
 
! Отговори
Стоян Христов преди 7 години
До Един от Овча КупелБРАВО!!!!!!!!!!
73
0
 
13
 
! Отговори
Един от Овча Купел преди 7 години
Бойко, живееме във Време Разделно, колкото и изтъркано да звучи! Исляма е на мисия да ни потурчи или убие. Съмнения няма! В тези времена е от императивно значение да назначиш читави мъже за кмет на София и за Вътрешен Министър. Жените са си жени, с цялото ми уважение към тях, но в такива времена е по-добре мъже да ръководят нацията - така ни е създала природата! Справка - Меркел, след като прие 2.5 милиона крале на социала, изнасилвачи, убийци, и потенциални камикадзета, сега се секна и проумя!
72
0
 
5
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Страхливата ни кметица загуби апсолютното мнозинство за ГЕРБ в Столичниа Съвет Прес деня слуша ББ прес нощта съпруга Издигнат ли а за президент щте има балотаж ГЕРБ-Т Траиков и о изненада !!!
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Новините:ТОЗИ ХРИСТИЯНИН ОТИВА ПРАВО В РАЯ !!!
70
2
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Вие сте си я избирали-търпете си я. Вие си избрахте и Баце, по-скоро-самоизбрла се чрез купуване и фалшификации, а ние търпим.Сега ще потърпите и вие, да ви обарват жените, и изнасилват щерките ако случайно закъснеят.Това ще е цената, която трябва да платите, че всичко беше насочено към София, последните години-Магистрали , за да стигате по-бързо до морето и Гърция, Метро, зала, за да слушате Цеца-любимката на Баце, и какво ли още не.Не ни ги пробутвайте сега на нас емигрантите, отглеждайте си г
69
1
 
11
 
! Отговори
край преди 7 години
Няма никакво значение какво е казала Данчето. Тя казва ама нищо не говори. В тази "партия" има една личност- Борисов и всички други са креатури дето си държат негова снимка на бюрата. За това и не могат да издигнат печеливш кандидат за президентските избори - варианта с назначаване на мижитурка вече е игран.
68
0
 
5
 
! Отговори
Пипипи преди 7 години
до 83Съобщена е вече .
67
0
 
26
 
! Отговори
Новините преди 7 години
Преди около 3 часа пред сградата на съда в Аман, Йордания беше убит с крясъци "аллаху екбер" съвременния йордански писател - православен християнин (един от малкото останали в Йордания) Нахид Хатар. Днес е трябвало да се гледа делото му за "обида към исляма" заведено срещу него заради една негова илюстрация - напълно безобидна на пръв поглед - показваща Господ (не алах) как сервира питие на мюсюлманин, излегнал се с две голи жени. Това не се хареса на мохамеданите и го заклаха като пиле!
66
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази превърна София в Бангладеж.
65
0
 
23
 
! Отговори
Пипипи преди 7 години
София винаги е била толерантна към религиите , но не и към незаконните емигранти с които я пълните. Проблема не е религията - тук в центъра джамия , синагога и църква са съвсем близо една до друга и допреди 4-5 години нямаше никакви проблеми. Сега покрай джамията от " бежанци " е по-добре да не минаваш.
64
0
 
22
 
! Отговори
Далновиден преди 7 години
А сега софиянци изберете Фандъчка за президент,та да видите хаир(полза)!Колкото ви оправи София*,толкова ще направи и като президент!И ако си мислите,че ще прати "бежанците" в провинцията.....*Потресен бях да видя какво представлява София въпреки милиардите изсипани там!С оглед на резултатите-явно поне половината пари са откраднати....
63
0
 
21
 
! Отговори
gsgsdgvs преди 7 години
аз като българин категорично не искам разхождайки се из центъра да слушам арабски вой, нека си ходят на джамия, но не е длъжна цял център да им слуша молитвите.
62
0
 
23
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Страхливата ни кметица говори каквото и е казано Никаква самостоятелност Откровенна PR-акция
61
0
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 7 години
...nashite ialovi polititsi ne razbraha li , dumata "tolerantnost" se iztarka sashto kato dumata "demokratsia" ! I dvete sa ednakvo ne prilojimi kam fanatizirani isliamisti !!! Koito iska isliam i sheriat da otiva v stranite deto tova e osnoven zakon! Ako doide v stranata mi zaiaviavam ,che az shte sam poslednata ,koiato shte e tolerantna i demokratichna s isliamskiat nashestvenik!!! ..Ne jelaia da slusham poveche ot ustite na nashite polititsi ..dumite "tolerantnost" i "demokratsia" !
60
0
 
32
 
! Отговори
Левъ преди 7 години
"София толерантна към религиите... Фандъкова го твърди"Права е кметицата! Софиянци, както и всички нормални българи са били винаги толерантни към религиите по света - и католици, и протестанти, и дъновисти, и евреи и будисти са добре дошли в града ни! Проблема е, че Данчето се опитва да ни пробута и военно-политическия култ към Сатаната, наречен "ислям" за "религия", а той просто не е! Нека да се уточним!
59
0
 
11
 
! Отговори
Ай сик... преди 7 години
7.40 за да отида от точка А до точка Б в София с 2 превозни средства......
58
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямските държави избиват християни или ги потурчват.
57
0
 
31
 
! Отговори
681 преди 7 години
Предците ни са воювали и умирали за България и семействата си!!! Сега тази гранто-зависима групировка герб послушно и раболепно ни затриват!!! Крадци на съдби и пари!!! Фандъкова и останалата шайка да нахлузват арабските одежди и да заминават за Сирия или Германия ... вече почти няма разлика!!!
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От религиозни хора полза няма. Още по-малко от религиозни фашисти като мюсюлманите. Имаме да решаваме купища проблеми, решението на които изисква абсолютно бистър мозък и мислене без ограничения. Учителницата по руски явно обича немислещи, но все един ден някой трябва да почне да мисли за оправяне на цялото това блато, в което сме.
55
31
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, Фандъкова, ти показа, че знаеш, можеш и действаш! Победа! Дано Вие да се кандидатирате за Президент, вие ще сте достойна за тази представитлна позиция! Целият български трезвомислещ народ стой с вот зад Вас!!