Обществени велосипеди в София? От пролетта!

Зам.-кметът по транспорта обеща още стоянки и велоалеи
Обновена: 26 сеп 2016 10:52 | 26 сеп 2016 10:44,
20
 Обществени велосипеди в София? От пролетта!
Снимка: архив Bulphoto

В София се очаква средата за велосипедистите да стане все по-удобна и приветлива.

 Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта, обеща на софиянци нови стоянки и велоалеи. Освен това, можем да очакваме обществени велосипеди още от следващата пролет.
 
"Tова, което ние правим като Столична община, е да изграждаме велоалеи, да ги свържем в една обща мрежа. Така, че да позволим наистина да направим едни добри условия за каране на велосипед в града. Като предвиждаме да изградим система за обществени велосипеди така, че дори хората, които нямат велосипеди, да могат да използват предимствата на този вид транспорт", обяви Крусев пред БНТ.
 
"Стартираме с 33 стоянки и 400 велосипеда, което ще осигури качествена услуга. Като допълним и велоалеите, които смятаме да изградим – бул. "Патриарх Евтимий". И се надявам този транспорт да стане предпочитан от софиянци", допълни зам.-кметът по транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
4
 
! Отговори
do Друго трябва преди 7 години
Ако към това направят целия център на София пешеходна зона, т.е. автомобил да не припарва - още по добре. Нали ?!? Велосипедистите далеч не са безобидни ангелчета, ама автомобилния трафик в София е ужасен, автомобилите много по-опасни и силно замърсяващи въздуха. Аз лично гледам на достъпните велосипеди като средство, което потенцялно намалява авто трафика в града.
18
4
 
6
 
! Отговори
Друго трябва преди 7 години
Не велоалеи и обществени велосипеди, а забрана на велосипедите в София трябва. Писна ми от велосипедисти на тротоара, в насрещното, по забранени за тях улици. Писна ми да минават на червено, не спират ако има пешеходна пътека и т.н. Велосипедистите нарушават правилата повече и от мотористите, само дето не могат да развият такава скорост, та ги подминаваме, а не трябва.
17
3
 
6
 
! Отговори
До Анонмеин 16 преди 7 години
Вчера ме блъсна един на тесен тротоар, по който хвърчеше без да се съобразява с пешеходците. Блъсна ме и отмина. Това в Центъра на София и естествено на тротоара няма никаква велоалея. Трябва да ги забранят велосипедите в София, докато умственото развитие на велосипедистите не достигне някакво поносимо ниво.
16
4
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
Да, пречат. Пречат, защото са нагли и не си карат колелото, където им е разрешено, а го карат по тротоарите, а Фандъкова малко по-малко започна да узаконява това безумие, като отнема тротоарите от пешеходците, за да се похвали, че била направила велоалеи. Казано накратко, велосипедистите пречат защото са нагли и не спазват никакви правила.
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ъ-ъ-ъ нетипично силно представен в долните коментари контингент "пешеходци" в страна, където масово се виждат коли с по един човек вътре. Толкова ли пречат велосипедите на пешеходците? Защо в куп градове по земята не пречат, но тук има изключение? А и в статията пише най-вече за стоянки за обществени велосипеди, велоалеите са съпътстващи. Впрочем вчера в новините слушах за блъснато дете от шофьор на АВТОМОБИЛ без книжка, велосипедистите ви попречиха...
14
0
 
8
 
! Отговори
Некадърност преди 7 години
За да направят велоалеи на улиците, където им е мястото, трябва да махнат паркиралите коли, което няма да стане, защото преди това трябва да направят паркинги, а никой не си мръдва пръста за това. Остава да отнемат тротоарите от пешеходците, както правят и досега, а пешеходците кучетата ги яли.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно, братята шведи за един месец ще им видят сметката.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реалността в София е такава, че най-доброто решение е да се забранят велосипедите. Това се дължи на две неща - наглостта на велосипедистите и начина, по който Фандъкова и ГЕРБ правят велоалеите.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради един човек на 1000 ползващ колело, дайте да направим ад живота на останалите.Хубаво, да правят велоалеи, но не като не оставят място за пешеходците. Навсякъде, където Фандъкова направи велоалеи, по тротоарите не остана място да се разминат две детски колички.
10
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много злобни човечета бродят из форумите.
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Бургас ги има от пет години и си ги ползват с удоволствие.
8
2
 
5
 
! Отговори
NACO преди 7 години
А,колко ще УСВОИМ от ДАЛАВЕРАТА
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След поредните велоалеи на Фандъкова, къде да вървят пешеходците? По уличното платно ли или по велоалеята?
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лоша идея, изглеждаща като хубава.Велоалея не се прави с една боя на тротоара, както прави Фандъкова и сблъсква пешеходци с велосипедисти. Велоалеята трябва да бъде отделен с бордюр, зелена ивица или парапет от тротоарите и от уличното платно. Всичко останало трябва да го забранят с закон. От няколко години всички тротоари в София се използват от велосипедистите като велоалеи. Отделно колело се кара и на забранени места, като пешеходната зона на бул. Витоша, където има знак забраняващ колелета
5
4
 
5
 
! Отговори
Бацето Б преди 7 години
Браво,София ще нсе превърне в малкия Ханой!
4
2
 
4
 
! Отговори
Казанчо преди 7 години
Лесно е решението на проблема с открадването, измислили са го по света. Поименен (годишен) абонамент или временно блокиране на 100-200 лева от банковата сметка до закачането на колелото на стоянка. Електронната система работи в реално време и отчита кое колело кога е взето и кога е върнато. давам ти пример с плащането за хотел - измислили са го така, че злонамерените потребители да не пържат.
3
7
 
8
 
! Отговори
Канчо преди 7 години
След като се окрадат за 1 седмица, ще разберат колко безумна е била идеята им.
2
6
 
10
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Добра идея, дано и реализацията да се получи...
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има да се возят мигрантите от Лъвов мост до НДК по цял ден:) Трябва и да ги пазим от братоците, да не си ги наберат:)