Пропадналият асансьор се тресял и скърцал от месеци

Дали обаче са се обаждали на техници, живущите не знаят
Обновена: 29 сеп 2016 09:00 | 29 сеп 2016 08:37,
14
Пропадналият асансьор се тресял и скърцал от месеци
Снимка: архив, Bulphoto

Пропадналият в София асансьор, в който пострадаха петима души, сред които и малко дете, се тресял от месеци. Това разказа живееща в блока в столичния квартал "Свобода" жена, пред в. "Монитор".

Още по темата

Кооперацията била нова – построена през 2009 година, но съоръжението често създавало проблеми.

"От няколко месеца постоянно се тресеше. Избягвахме и да го ползваме. Не знам дали сме се обаждали и на техниците. За кратко спираше да издава стържещи звуци, но после пак продължаваше", обясни още жената.

Оказва се, че причината съоръжението да полети три етажа надолу е скъсана планка. Каква точно фунцкия е изпълнявала тя и дали е била дефектна тепърва ще се изяснява с назначените технически експертизи.

Асансьорът е нов, хидравличен, произведен в България през 2008 г. и е въведен в експлоатация през 2011 г.

Всички прегледи са извършвани в срок, като последният технически преглед е бил на 17 май 2016 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: асансьорСофиясвобода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
Ст преди 7 години
Асансьорите със застраховка като колите !
13
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 7 години
Типичната ни мърлящина и безхаберност. Живущите не знаели, фирмата не знаела. Ми аз ли да знам. Македонска ни работа. Дайте да признаем че българите сме македонци да им олекна на ония гламчовци.
12
0
 
2
 
! Отговори
бла преди 7 години
Айде стига глупости, какво обвинявате живущите. Асансьора е поддържан от фирма, която му е издала сертификат за направен технически прегледи и че е е годен за експлоатация на 17.май.2016. А оплакванията от този асансьор са не от няколко месеца, а общо взето откак е пуснат в експлоатация. Още когато е пусната сградата за ползване този асансьор е бил недовършен с проблем. С проблем си е останал и до деня, в който пропада. В бившата ми работа имахме 2 Изамет - почти не работеха от проблеми.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тетро за простите. Скърцал бил. Абе хора, ако този асансьор е бил подържан, то тогава няма да пада. Не зависимо дали скърца или не. Казусът е елементарен: Плащал ли е входът за подръжка? Ако не, сами са си виновни!!! Ако да, тогава да проверят какво е правила съответно не е правила фирмата и кой е бил техника и да ги съдят. Да се започне с техника! Ако той каже, че му е било наредено да работи по определен начин, да осъдят шефа му и в затвора за убийство!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БабаПосле премахнаха социализЪма.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време са карали строителите на мостове да стоят под тях, докато мостовете се пробват. Май ще трябва да почнат да прилагат този метод при производителите на асансьори.
8
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 7 години
Бих имал повече доверие на асансьор, на който пише Виена 1939.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да потвърдя и аз, асансьорите на Изамет са абсолютни ***. В нова сграда с акт 16 от април тази година, асансьора не може да направи 5 поредни дни работа. Нон стоп спира, засяда, блокира, забива и т.н. С товароносимост от 650кг е....
6
0
 
8
 
! Отговори
Личен опит преди 7 години
Честно казано с нащия *** / Изамет / сме засядали няколко пъти. Въведен е в експлоатация през 2007г. И редовно прави някакви проблеми. Притесняват ме българското производство на асансъори. Сега си купихме ново жилище и там асансъорът е швейцарски на Schindler. Искрено се надявам да е по-надежден и сигурен.
5
0
 
17
 
! Отговори
байх преди 7 години
Че то 90% от новото строителство е с по-ниско качество от панелките ... Живях по едно време в нов блок в затвпрен комплекс над лифта на Симеоново, при всеки малко по-голям дъжд в асансьорната шахта се събираше около метър вода. Освен това , стените бях тънки като станиол.
4
3
 
22
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
После си давайте парите за ново строителство.Те само се чудят какви икономии да правят и накрая ви набутват с кредити и космически цени.Резултата се вижда какъв е.Продават ви картинки и миризма на ново само.
3
5
 
5
 
! Отговори
Баба преди 7 години
Един лозунг от социализЪма - "Българско значи висококачествено". После премахнаха лозунгите.
2
1
 
14
 
! Отговори
гост преди 7 години
Ето това е безхаберието на живущите. Всеки си казва , че не е негова работа да звъни на техниците и резултата е налице....."От няколко месеца постоянно се тресеше. Избягвахме и да го ползваме. Не знам дали сме се обаждали и на техниците. За кратко спираше да издава стържещи звуци, но после пак продължаваше", обясни още жената."
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е въпросът да скърца, да си скърца колкото ще, въпросът е да е здрав и с надеждни носещи части. Касае се за човешки живот! Уважаеми производители, вие бихте ли се качили в асансьорите, които правите?