Роми пишат на Фандъкова: Живеем в мръсотия...

Нямали нормална канализация, улиците им били разбити
29 сеп 2016 16:30,
76
Роми пишат на Фандъкова: Живеем в мръсотия...
Снимка: архив "Булфото"
Ромите в София се жалват на столичния кмет Йорданка Фандъкова от лошите условия, в които живеят. 
 
Сигнал от тяхно име в общината внесе лидерът на ромската партия ДРОМ и депутат от ДПС Илия Илиев.
 
Причината са оплакванията на ромите, че живеят в много тежки хигиенни условия, без нормална канализация, на разбити и неасфалтирани улици. 
 
"Липсват кофи за смет, което води до създаването на големи епидемии и зарази. Къщи в близост до ЖП линии са пред пропадане и всеки момент, при обилни валежи, могат да бъдат срутени", обясни Илиев.
 
Той е внесъл сигнала и до председателя на комисията по бюджет и финанси в Столичната община Орлин Алексиев. 
 
"Необходимо е незабавно да бъде свикана Комисия, която да направи анализ на най-критичните проблеми и да се осигури финансиране за разрешаването им", обясни още лидерът на ДРОМ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Все тая коя преди 7 години
До EVROPAАко бях толкова неграмотна,щеше да ме е срам да пиша коментари!Спри !
44
0
 
5
 
! Отговори
Все тая коя преди 7 години
За пореден път се убеждавам,че това е ромски сайт! Престанете да занимавате хората,които се трудят,учат и са грамотни,хората,които плащат такси,данъци и сметки, с тези създания!
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова не знае, че е длъжна да събори незаконните постройкиКалинка Фандъковна се цели нависокоСега е модерно да слагат пионки във властта
42
12
 
1
 
! Отговори
EVROPA преди 7 години
da vzemete da si smenite snimkata na zaglaviata s romi se edna i sashta ot 2 godini -nemateli po ynizitelna ot tazi ; tolkova krasivi romi i kashti te mi pokazvat mizernata s cel ynizenie na edin narot - e kazete mi ot giayrina imali po skapan i kompleksiran narod................
41
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо са си струпали ъщите около жп линия? За да крадат релси! Като няма добри условия, да заминават - Меркел ще ги подслони, но преди това да научат по някой лаф на арабски. Ромские клонове, които се турчеят, са с предимство..
40
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незаконни жилища; не плащат никакви такси и данъци; източват социалната система,.те. нашите пари; не искат да учат и да работят; където и да идат ,правят клоака !!!! Стига сме позволявали на държавата да взима от нас и от децата ни, за да храни тези !
39
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1. Плащат ли данъци, та имат претенции спрямо Общината?2. Кой ги е карал да строят къщи-коптори непосредствено до ж.п. линията? Да не говорим пък за външните тоалетни, които са буквално над преминаващите влакове!3. Ако в махалата им е мръсно, кой ли е направил *** там? И кой да иде да го почисти?
38
1
 
17
 
! Отговори
я...ааа... преди 7 години
Тези можали и да пишат ама на къв език,явно на ромски?
37
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бежански център от затворен тип е решението ,, и под карантина и да им се слага бром в чая
36
2
 
44
 
! Отговори
леле преди 7 години
жалват се от мръсотията, която сами създават. инете по влаковата линия за Перник и вижте какви грамади *** се сипят от накацалите покрай релсите коптори. Аз питам до кога СОС и Фандъкова ще се правят, че не виждат и торомоза, който създават същите тези "чистници " за жителите на Люлин, които всекидневно с импровизирани ръчни талиги или конски каруци ки каруци преравяйки кофите за *** или обръщайки "иглутата" ни засипват с мръсотия и зловоние. Законни ли са им къщитеш-въпрос към кметицата
35
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и сега какво, прислуга да им почиства и разтребва ли искат! Да-а, време е да им се осигури и това. То само с ток, отопление и вода безплатно, социални и детски надбавки и без плащане на данъци живее ли се? Айде Фандъкова, по-чевръсто го давай!
34
2
 
38
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Гуцетата живеят в кочини по чужда воля ,но и при тях е по-чисто докато тези двукраки създания живеят в незаконни и създадени от тях помийни ями по своя воля поради което никой не им е виновен и длъжен за каквото и да е било.
33
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромите имат ли право да живеят там първо? Ако нямат веднага в някой бежански център от затворен тип да бъдат настанени.
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не мисля,че някой друг им мърси,не мисля че им дължим нещо,мисля че те ни дължат много,да имат претенции някой друг да оправя кашите които сами създават си е нагло ,като живота им сред нас.Защо тези не могат да се научат да бъдат хора,за да получат уважението което искат.Не може да твърдят аз съм човек ,отнасяй се с мен като такъв и да се държат като излезли от джунглата
31
1
 
50
 
! Отговори
Общинар преди 7 години
Кофи за смет липсват, защото са откраднати или потрошени. Другата причина е - кофи за смет не се слагат там, където по план не трябва да има никакви неразрешени жилищни постройки (а те пък изневиделица изникват и веднага се напълват с по 10+ бхк защитени елемента). С вас оправия няма.
30
3
 
33
 
! Отговори
ЕВРОГРАЖДАНИН преди 7 години
АМИ ВЗЕМЕТЕ СИ ПОЧИСТЕТЕ! НЕ СТИГА , ЧЕ ПОЧТИ НИЩО НЕ ПЛАЩАТЕ , ВИ МЪРЗИ И ДА СИ ПОЧИСТИТЕ! ЗА НИКОЙ БЪЛГАРИН НЯМА НИЩО БЕЗПЛАТНО , А ЗА ВАС ИМА И ИСКАТЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ !ОБЩЕСТВОТО ПЛАЩА ЗА ВАС ОТ ДАНЪЦИТЕ СИ И ВИ НОСИ НА ГЪРБА СИ, А ТЪРПИ МЪРСОТИЯТА ВИ И ВАШИ КРАЖБИ И НАПАДЕНИЯ! СТИГА, ЗАСРАМЕТЕ СЕ И СВЪРШЕТЕ НЕЩО ПОНЕ ЗА СЕБЕ СИ!
29
2
 
30
 
! Отговори
1 преди 7 години
Предлагам да съборим всички маали и да им обещаем по хубави къщи. Ама да им обещаем....
28
1
 
39
 
! Отговори
Кълвач преди 7 години
> Къщи в близост до ЖП линии са пред пропадане...Къщите законни ли са?
27
0
 
26
 
! Отговори
sport преди 7 години
Егати и новината. Това е пак в стил "нагнетяване" на напрежение. Скапани политици, продажни медии.
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Столична община трябва да провери,законни ли са жилищата им, ако са платени ли са им данъците и такса смет. В случай, че има нарушаване на закона същата да изчисти до камък цялото гето от незаконните постройки, а жителите им да настани на чисто място например на някой чист и необитаем остров извън пределите на България.