Фандъкова хареса и прие къртицата "Витоша"

Кметът прие тунелопробивната машина за третия лъч на метрото
19
Фандъкова хареса и прие къртицата "Витоша"
Снимка: Столична община

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети завода, в който е произведена тунелопробивната машина за третия метродиаметър, съобщиха от Столичната община.

Още по темата

Градоначалникът присъства на церемонията по приемането й в Швангау, Бавария. Машината е произведена в германския завод "Herrenknech", тежи 1600 тона и носи името Витоша.

Тунелопробивната машина ще пристигне в София в края на месеца и ще започне работа през февруари следващата година. Очаква се с нея да бъдат прокопани 7 км тунели от Земляне до "Малък градски театър зад канала".

Третата линия на метрото в София пресича града в направлението от бул. "Ботевградско шосе" през бул. "Владимир Вазов", централната градска част, кв. "Красно село" до ж.к. "Овча Купел" . Тя е с дължина 16 км и има 16 метростанции. Очаква се да бъде готова през средата на 2019 година.

Германската "къртица", която ще прокопава третия лъч на метрото, бе поръчана специално за терена на трасето, което е сочено най-трудно от началото на строителството.

"3 километра от тунелите минават под реки, подземни води, колектори и под изградените вече трасета, така че машината е направена точно за това", обясни преди време шефът на столичния метрополитен Стоян Братоев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Подавам жокер. Тази къртица може да прокопае тунел под Шипка. Къде спят кандидат президентите? Преди всички избори това дежурно обещание. И язовир за Севлиевци е добра стръв. Дерзайте драги кандидати. След пет години пак ще си хортуваме по тези въпроси.
17
2
 
1
 
! Отговори
туКмакоф преди 7 години
Правилно би било за Троян,защото във всяка нормална държава правят първо магистрали "на кръст" ,а тук вместо да довършат "пловдивската" до морето почнаха Хемус струваща милиярди за да водяг японците да видят ,колко скромно е живял "човека от народа".....анатема!!!Евала на Кметицата ,че прави наистина нещо ,което другите не направиха за десетилетия!!
16
0
 
4
 
! Отговори
екстра преди 7 години
След метрото машината ще трябва да пробие тунела под връх Беклемето -Кърнаре -Троян -така ще се спестят 50-60км пез Балкана и постоянно затворения зимно време път Троян Кърнаре няма да е пречка. Хиляди българи чакат!
15
0
 
4
 
! Отговори
Калин преди 7 години
До Анонименпродадена е, което е напълно нормално. Ако прочетеш по-внимателно статията и/или си се интересувал преди по темата, би било ясно, че това трасе е доста различно и старата машина не може да бъде използвана за него. Разликите са и в размерите (все пак е за Siemens влакове, не за руските), и в сложността, и в изпълнението.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей, тая Фъндъкова, разбира и от землекопни машини! Всестранно развит гений!14, В Русия има няколкостотин километра метро. Минава под реки като Москва и Нева, под исторически сгради. Дълбочината на Нева при Дворцовия мост е 24 м. Метро има и под Дунава, под Влтава, под Шпрее, под Темза.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хъм, тая тунелопробивна машина не става за нищо. Фандъкова направи голяма грешка. Трябваше да бъде поръчана в Русия, руснаците естествено нямаше да я произведат, но софиянци щяха да я платят, а кметицата щеше да си сложи няколко милиона евро в джоба. Фандъкова има още много да се учи от дългите енергетици на БСП.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко нали купи пробивна машина за втората линия, тя къде е????
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПредишната я взехме назаем, а сега на тази й взехме комисионните ... А след метрото какво ще копа ли? Ами компирите в Самоковско ...
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Фандъкова хареса и прие къртицата "Витоша"---Ама, моля Ви се! Как да не разбира от техника!Нали в час по РУСКА ФИЛОЛОГИЯ се изучават НЕМСКИ КЪРТИЦИ!Обиждате Данчето, в Самоковско разбират от копаене ... на компири.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цена? Предишната къртица (за втория лъч) я взехме назаем, защо сега да си поръчваме, какво ще копа после?
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕРМного си умен, чак можеш да спориш със себе си.
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харесвам кметицата. За разлика от досегашните кьорсурати поне свърши нещо.И не защото е от някаква си партия.Ако зависеше от мен - партиите трябва да съществуват само с контролни функции - да се конкурират в контрола на избраните да вършат работа в държавата.Докато ПЕЧЕЛЯТ от политиканстване - все ще сме на това детедже.Иначе се замееряме с лозунги само.
6
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира кметицата, нали е вадила картофи в Самоков.
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да,прегледала е документацията,анализирала ТТ-даните,съпоставила ги е с цената,преценила е ефективността и след като се е запознала и с офертите на конcurенцията...се снимала за спомен.Скъпи журналисти,не правите добра услуга нито на Кмета,нито на читателите и още по-малко на вас самите. Моля,надявам се да сте чели и нещо друго,освен "Винету".
4
10
 
10
 
! Отговори
абе там еднии париии преди 7 години
Колко струва тази машина и нужно ли е да е толкова голяма тази къртица бре наколенки ако бях журна щях първо да задам тези въпроси!
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия двете момиченца на снимката, как си личат че са от турецкая народност!
2
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Akо бяхме избрали партия бсп, комунистите щяха да питат русите дали може да купят немската кьртуца!
1
9
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Поредното смешно заглавие кметицата която хал хабер си нЕма от техника била харесала и приела една земекопна машина .Драги писачи на тАпи статии тя кметицата нЕма къде да ходи това е поръчала това ще руча ,а и ние покрай нея само ,че ние ручаме жабетата ,а тя църнио хайвер .