Първи хлад и "Топлофикация" готова да пуска парното

Абонатите могат да поискат предсрочното му включване
4 окт 2016 16:00,
13
Първи хлад и "Топлофикация" готова да пуска парното
Снимка: Архив, Булфото

"Топлофикация София" е готова да започне новия отоплителен сезон, съобщават от дружеството. Столичани имат възможност да поискат предсрочно включване на отоплението.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София ще започне, когато бъдат изпълнени двете изисквания - три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12 градуса и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване, се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че дружеството дава възможност при изразено желание от страна на клиентите в сграда-етажна собственост парното да бъде пуснато предварително. За целта е необходимо да се представи в деловодството на обслужващия топлорайон заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на отоплението.

Детските градини, училищата и здравните заведения също могат да поискат включване на отоплението преди общото пускане на парното в столицата, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които инсталацията не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Необходимо е също абонатите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят уредите си за дялово разпределение.

В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител, посочват от "Топлофикация София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
е са преди 7 години
ми айде вече да ги осъдят за незаконната такса 'мощност', да връщат яко взетите за това пари и да фалират безпрекословно :)разликата да си я търсят от вал невинното топло, поради безкрайна тъпотия
11
2
 
2
 
! Отговори
Все ми е през... преди 7 години
Няма угодия ,на тоя народ
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия кръвопийци, за да взимат пари, ако можеше и лятото щяха да го държат пуснато.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само в бойколандия и СССР парното се пуска и спира всяка година. В нормалните страни парно се пуска като се построи сградата и всеки си го регулира.
8
0
 
8
 
! Отговори
256 преди 7 години
нямат време.... идва Коледа.... трябват бонуси за робите .... разпределение на печалба за борда на директорите и акционерите....
7
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Къде ли им е бота да обясни че ако и през лятото ползвахме парно ще плащаме по-малко (ако рабира се съседите не крадяха) :)
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гладни са
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вальо Топлото е попривършил парите.А и последните модели джакузита са на сериозни цени.Топлофикация е една от най големите МУТРИ в страната.
4
2
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 години
Отдавна не чакам Топлофикция да ми пуска отопление.Мога да си пусна сам и без особено усилия три отопления - инфрачервеното, климатика и конвектора. Избор голям. Топлофикцията отдавна не е сред тях!
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О, неееее! Пак ли дойде време за началото на Големия обир?! :((
2
2
 
12
 
! Отговори
ДС преди 7 години
А е "вчера бг" вземете да смените снимката за статиите свързани с Топлофикация.
1
3
 
27
 
! Отговори
бг преди 7 години
А сакън!Топлофикация да не бърза с рекета!