Столичният бул. "Черни връх" – готов до Коледа

В средата на ноември пускат движението и по ул. "Козлодуй"
5 окт 2016 15:52, Анисия Иванова
12
Столичният бул. "Черни връх" – готов до Коледа
Архив: Булфото

До Коледните празници движението по бул. "Черни връх" ще бъде изцяло възстановено, обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтните дейности в участъка между ул. "Джон Атанасов" и ул. "Арарат". Тя обясни, че въпросната отсечка вече се завършва и ще бъде пусната за движение най-късно до началото на ноември.

По думите й това е едно от най-тежките трасета в София: "Обектът е тежък, не само защото тук имаше отчуждение и се разширява, а и защото тук се изграждаха и канализация, и водопроводи, преместваха се инженерни мрежи, което винаги става много бавно".

Кметът увери, че се работи се по график. "Правят се и тротоарите и очаквам най-късно до началото на месец ноември тази отсечка да бъде пусната за движение, без полагане на износващия слой асфалт", обясни Фандъкова.

По думите ѝ така е пуснат и първият участък от бул. "Черни връх". Тя уточни, че след това ще продължи изграждането на третия, последен участък от булеварда. В момента движението там е спряно, шофьорите използват обходни маршрути и само живеещите могат да използват улиците в този район.

"Знаем, че е много тежко, но най-късно до Коледа трябва да приключи целият ремонт. Срокът му е до края на годината, но се надявам строителите да направят всичко възможно, без компромиси в качеството да освободят движението възможно най-бързо", обясни кметът.

Тя отново повтори, че срокът, за който настоява да се възстанови движението по булеварда, е до Коледните празници.

"Отново ще подчертая, че е възможно това да стане без полагане на износващия асфалт, защото за него е необходимо специално време. Ако времето не позволява, по-добре автомобилите да се движат до пролетта и след това износващият асфалт да се полага", обясни Фандъкова.

Изпълнението на ремонта на ул. "Козлодуй" също върви по график, каза тя. "Там пуснахме тролейбуса и движението в участъците - където беше възможно. В средата на ноември очаквам ремонтът да бъде напълно завършен", каза тя.

Относно ремонта на ул. "Богатица" Фандъкова изрази надежда, че ремонтът ще приключи до Коледа, когато е и крайният срок за приключване на ремонтните дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЯГенерирах някаква официална кореспонденция и доказателство за недобре вършещата се работа, но за сега не вярвам, че ще последват реални санкции. Тук можете да се присъедините към последния ми сигнал, както и да прочете любезностите, които съм си разменила до момента с общината и с Топлофикация - call.sofia.bg/bg/Signal/Details/35131. Мисля, че е време да се вдигне малко шум и да спрат да се подиграват с нас
7
1
 
2
 
! Отговори
Я преди 7 години
До ВасилНапълно съм съгласна и се радвам, че има и други, които забелязват, че ни взимат за твърде наивни. Много ми се иска да възтържествува някаква справедливост, за да стане ясно,че така не може и това няма да остава вечно безнаказано. За съжаление една птичка пролет не прави, аз още от лятото се опитвам да сигнализирам "отговорните" лица, че нещата на този обект не се случват както е редно, а това е видно и за напълно незапознати със спецификата на работата. Генерирах някаква официална кореспонденция и доказателство за недобре вършещата се работа, но за сега не вярвам, че ще последват ре
6
2
 
3
 
! Отговори
да сте точни! преди 7 години
Срока не е до края на годината. Срока за пускането на бул. Черни връх е 24 часа на 19.12.2016 г. т.е. на 20.12. сутринта трябваше вече да е в експлоатация. Така че няма да стане по-рано, а явно ще закъснее. Дано наистина е само с 4-5 дни, само дето не им вярвам. Оня ден минах наблизо и са до никъде .... А положението наистина е много зле без този булевард.
5
1
 
5
 
! Отговори
figo преди 7 години
До И...До 1 месец ще е готово,ти какво очакваш???С магическа пръчка не става
4
4
 
2
 
! Отговори
Оззи преди 7 години
А Цариградско вече се напука . Вижте участъка при окръжна болница
3
6
 
8
 
! Отговори
Васил преди 7 години
Иска ми се да попитам Г-жа Кмета, защо пак ще се спира топлата вода на живущите в района на Богатица, при положение, че беше спряна в продължение на 2 месеца и 10 дни това лято???Топлофикация "разчита на разбиране от страна на клиентите си"Съжалявам, но моето търпение се изчерпа с двата месеца това лято.
2
3
 
12
 
! Отговори
? преди 7 години
А пробива на Красно село!?Нали щеше да е готов до септември,ама коя година?
1
9
 
10
 
! Отговори
И... преди 7 години
до коя точно Коледа?