Ало апаши взеха 20 бона след брутални заплахи от жена

Престъпниците разполагали дори с личните данни на жертвата
6 окт 2016 08:52,
14
Ало апаши взеха 20 бона след брутални заплахи от жена
Снимка: архив, Булфото

Жена даде близо 20 000 лева на телефонни измамници в София. Те са действали по схемата, че жертвата "съдейства на полицията за залавяне на престъпна банда".

Интересното е обаче, че те са разполагали с личните данни на жената и съпруга й и дори са имали информация в коя банка са спестяванията им.

На мобилния телефон на 64-годишната Анелия Вълкова се звъни и така телефонните измамници я въвличат в сценарий като на филм. Те са се представили за служители на криминална полиция, които искат да заловят такива измамници.

Съпругът й Николай Вълков разказа пред Нова тв, че са отправили брутални заплахи. Притеснена Анелия Вълкова бърза към банковия клон в квартал "Надежда" и тегли 8000 лева и валута в размер на 5000 лева. Останалите пари изтегля от клона в "Люлин".

Образувано е досъдебно производство, все още няма задържани лица по този случай", обясни Ивайло Величков от "Криминална полиция" към СДВР.

"Този случай не е уникален. Измамниците използват известни имена в медиите, като тези на главния прокурор и дори на премиера Борисов. Те се стремят по всякакъв начин да бъдат убедителни и да заблудят потенциалните си жертви", обясни Величков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
Некадърен журналяст преди 7 години
Като чета заглавието си представям как жената им е казала:-Вземете тия 20 бона иначе ще ви разбия мутрите от бой.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросът е ОТКЪДЕ тия разполагат с личните данни на хората, че и знаят в коя банка са им парите. Май в схемата е замесен и вътрешен човек. Иначе просто няма начин да разполагат с такава информация.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен, преди години, на дом. телефон ми се обадиха уж от Второ районно (в София). Търсеха племенника ми, а той е дете и цялото семейство живеят в чужбина. Пак познатата история - следовател еди кой си, трябвало да разпита баща му и щели да изпратят кола да ме вземе. Дрънкаха десетина минути глупости, в началото не загрях, но после им теглих една. Този тел. номер е свързан с детето единствено като тел. за връзка в МВР Задгранични паспорти, когато му подменяха паспорта. Изводи??? КОЙ!?
7
1
 
17
 
! Отговори
Става прекалено преди 7 години
Лични данни, информация относно банковите сметки.Значи, или става въпрос за много близък човек, който е в дъното на измамата, или наистина са замесени хора, чието служебно положение им дава възможност да разполагат с такива сведения. Дали са банкови служители или са от някое друго ведомство, това трябва да се установи и не е невъзможно случаят да бъде изяснен.Бъчварова е на ход!
6
1
 
30
 
! Отговори
Бай минчо преди 7 години
Служителите в банката трябва да са инструктирани - като видят някое бабе притеснено да изпразва сметката да я питат: "на почивка ли ще ходите или ви се обадиха по телефона?"
5
1
 
23
 
! Отговори
разбира се преди 7 години
затова си държте парите в наколко банки, Защото самите служители продават инфо за възрастни хора с големи влогове или кокато получат преводи след продажба на имоти.
4
2
 
30
 
! Отговори
:) преди 7 години
е, хайде сега.. голямото чудо.. когато работят в далаверата заедно с полицаи, които ги закрилят.. какъв е проблема
3
1
 
28
 
! Отговори
Ani преди 7 години
Неграмотно написано заглавие....
2
0
 
41
 
! Отговори
анонимна преди 7 години
От заглавието разбрах, че жената ги е заплашила брутално и после са взели 20 бона.
1
0
 
35
 
! Отговори
... преди 7 години
Не е ли по-логично,заглавието да изглежда така:Ало апаши взеха 20 бона от жена,след брутални заплахи Във Вашият случай не разбира,жената ли е отправила брутални заплахи...кой..?