Фандъкова посочи: Столичани са съпричастни с бежанците

Трябва да преодолеем страха, смята градоначалникът
200
Фандъкова посочи: Столичани са съпричастни с бежанците
Йорданка Фандъкова. Снимка: БТА

Гражданите в София проявяват съпричастност към бежанците от Сирия, към семействата и децата, смята кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на конгрес "Миграция и интеграция: влиянието върху жените", организиран от ЕНП.

По думите й вече около 30 деца на бежанци учат в общински училища и детски градини, "приемат се със съпричастност и се оказва помощ".

"В тази ситуация най-важната задача на политиците е да говорим максимално с гражданите на тези теми открито и честно, за да преодолеем страха, да призовем гражданите към съпричастност, но и да отговорим на техните страхове с повече гаранция за сигурност", заяви още Фандъкова.

По думите й сред обществото има притеснения сред гражданите по отношение на "тези групи млади хора, мигранти, които имат други цели, предимно икономически емигранти и се стремят към Европа. Затова ситуацията е трудна и сме изправени пред много предизвикателства", коментира кметът.

"Осигуряваме видеонаблюдение, осветление и постоянни полицейски патрули в районите с бежански центрове и струпване на мигранти за повече сигурност на българските граждани. Българите са съпричастни към хората и семейства с деца, които бягат от война, но се притесняват от мигрантите с агресивно поведение. Напрежение и страх пораждат групите от млади мъже, основно от Афганистан, които отказват да се съобразяват с общоприетия ред", каза още кметът.

Фандъкова е посочила още че е поискала от Държавната агенция за бежанците да започне поетапно извеждане от центровете във "Военна рампа" и в "Овча купел" на афганистанските граждани, които имат рисково поведение. За кмета е изключително важно постигнато споразумение между ЕС и Афганистан за връщане на мигрантите, на които е отказан статут.

"Подкрепяме усилията на Държавната агенция за бежанците за създаване на центрове от затворен тип за хората, които нарушават обществения ред, както и предложението за зониране на свободното движение на мигрантите, които са в процедура по получаване на статут", е казала Фандъкова.

Тя е подчертала, че благодарение на политиката на българското правителство и личните усилия на министър-председателя Борисов, България получава 160 млн. евро за осигуряване на българската граница. "Надявам се, че от тези средства, ще бъдат отделени и за техническо обезпечаване на столичната дирекция на полицията, която реално отговаря за огромен брой мигранти, които идват в столицата", е отбелязала Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
1
 
! Отговори
H7-21 преди 7 години
На мястото на звездичките съм обозначил ромите защото другата дума са я цензурирали
124
1
 
6
 
! Отговори
H7-21 преди 7 години
Вие софиянците може и да не искате бежанците за това ви предлагам да ги настаните в жилището на кметицата ви защото тя явно много ги иска пък и няма да им направите лошо. В моя град няма бежанци, но пък *по улиците са ми достатъчни, а те знаете ли как си почиват лятото - хващат първия влак за Бургас от подбалканската линия рано сутрин и отиват на море и със същия влак вечерта се прибират, а цената на билета е едноцифрена сума, километрите са 120 в едната посока.
123
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова защо не си ги закара тия " мили хора" в родния Самоков да копаят картофите, ами се бърка в живота на софиянци.Много се заседя на кметския стол и почна " да си верва".
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето тия думички вече трайно смущават: личните усилия. Верно, човекът ви е миропома,ал с голям залък, ама с фуния не може да налива и акъл. Понапълнете ги малко от малко тия глави, проваляте човека с подмазваческата си посредственост. Една капка катран съсипва тонове вино. Изтървана ли е капката или търсена?
121
0
 
26
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
А аз съм съпричастен с хората в София, които са принудени да живеят с тая "бежанска" и.з.ме.т.
120
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе хора за тези ли *** от ГЕРБ пак ще гласувате? Всички говорят фрази написани им от щатския посланик. Само кметицата ли не разбра че евро парите са да задомяваме и храниме ислямисти не и за огради. Време е хората да се събудят и да изберат Каракачанов и Нотев за президентска двойка. Ако това се получи цяла България ще тръгне по независимия път на развитие , а не в колоноиалното робство на Брюксел. Ще бъдат развалени концесиите за тока и златото. Всички други са Еврогейориентирани.
119
0
 
13
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Естествено е да лансира тази версия. Нали и тя ще лапне част от онези 108 милиона, за които Бойко ни продаде.
118
0
 
28
 
! Отговори
Още една жена преди 7 години
Предлагам на кметицата да се разходи без придружители и охрана по Пиродска или ,,Мария Луиза,, и тогава пак ,но честно да каже колко много е съпричастна!!!
117
0
 
20
 
! Отговори
Will Black преди 7 години
А стига бе? Тамън снощи гледах колко съпричастни към *** хора вървяхме по "Мария Луиза". И съвсем не искаха оставката на правителството. За това как нарекоха Н. Високопремиерство даже не ми се говори.В заключение : Само факта, че жената е болна от тежко заболяване ме спира да й опиша какво точно е и да й пожелая какво точно искам да й се случи. Второто включва група *** и тъмна стая.
116
0
 
31
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Красивите ми приятелки от съпричастните квартали се изнасят на орди от тях. Всички жени сме ви много благодарни за идеята! Отивам да си купя един китеник, за да бъда съпричастна с покриването на всички проблеми. И за да не се окаже, че съблазнявам с наглото си съществуване някой пакистанец, сомалиец или друг ***, пребил много отдавна нуждаещия се сириец по пътя си за паспорт.
115
0
 
28
 
! Отговори
Столичанин преди 7 години
Аз НЕ Съм съпричастен с бежанците .Не ги искам в моя град.ГЕРБ имам чувството че вече не искат да управляват!!!
114
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Психологическа евроатлантическа обработка на балъците гербери....
113
1
 
30
 
! Отговори
niki преди 7 години
Не ни вкарвай неверни неща в устите....Кмете
112
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Lajesh. Ne iskame
111
0
 
36
 
! Отговори
Ели преди 7 години
Това, което твърди кметицата на София, не е вярно. Ние, не искаме мигранти. Снощи бях на протестното шествие срещу приемане на мигранти в България в центъра на София. Ще отида и на следващото. Колкото и да се опитвате да ни плашите и да ни карате да замълчим, колкото и да забранявате на медиите да популяризират тези протести, ни е ще се борим и ще ставаме все повече и повече. Вие управляващите сте престъпници, използващи цялата сила на властта и държавната машина, само заради пари и власт.
110
0
 
33
 
! Отговори
АННА преди 7 години
ГОСПОЖО ФАНДЪКОВА, НЕ НИ ВКАРВАЙТЕ ЛЪЖИ В УСТАТА.ТОВА Е ВАШЕ МНЕНИЕ.НИКОЙ ОТ СОФИЯНЦИ НЕ ИСКА ... НЕ БЕЖАНЦИ, А БАНДИТИ ОТ АРАБСКИ ПРОИЗХОД. ДЪРЖАВАТА / АКО ИМА ВЪОБЩЕ ТАКАВА / ДАЖЕ НЕ ЗНАЕ КОЛКО СА И КАКВИ СА ?!?! МАНИПУЛАЦИЙТЕ ВИ СА ЕЛЕМЕНТАРНИ И КОЛКОТО ПО БЪРЗО СЕ ОСЪЗНАЕТЕ, ТОЛКОВА ПО БЪРЗО ЩЕ СЕ УСПОКОЯТ СЪФИЯНЦИ....ДОБРЕ ЛИ МЕ РАЗБРАХТЕ...АКО " КАРУЦАТА СЕ ОБЪРНЕ " ДА НЕ СЕ ИЗНЕНАДАТЕ....КАКТО ВИНАГИ С ...БЛАГ ТОН !
109
0
 
30
 
! Отговори
До надолу преди 7 години
Не искаме пришълци от анадола а пък като има протести никакви ни няма!Нали от нас зависи това! Ние ако излезем и им наложим волята си , няма къде да ходят а ще се съобразят!Тук с писане във форума няма да стане! Тиквата въобще не го интересува Народа , важното е в Брюксел да го потупат по главата и баба Меркел да го прегърне!Трябва да се направи нещо ако не за нас поне за децата ни! Един ден като пораснат ще ни обвинят , че не сме си защитили държавата а сме се оставили на тези нашественици!
108
2
 
20
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Да е жива и здрава ! Както се е натъпкала с евро-атлантически ценности , тя ще остане в историята като най-великият кмет на Столицата !!
107
1
 
4
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Да е жива и здрава ! Както се е натъпкала с евро-атлантически ценности , тя ще остане в историята като най-великият кмет на Столицата !!
106
1
 
6
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Да е жива и здрава ! Както се е натъпкала с евро-атлантически ценности , тя ще остане в историята като най-великият кмет на Столицата !!