Съседка остави вход без топла вода, наводни 7 етажа

Жената отказва да пусне майстори да поправят теча
7 окт 2016 15:00,
12
Съседка остави вход без топла вода, наводни 7 етажа
Снимка: BTV

Съседка остави цял столичен вход без топла вода. Тя отказва да пусне техници в дома си в Зона Б5, които да ремонтират теч, наводнил седем етажа и оставил всички 250 души без отопление.

Домоуправителят Пена Аврамова коментира, че никоя държавна институция не се отзовава на сигналите им.

Достъпът до апартаменти на Розали Вирчева е ограничен не само от нея, но и от купища боклуци във входа на жилищна кооперация в София.

Тя на своя страна твърди, че я крадат. Категорична е, че няма да пусне техници, а ще организира ремонта сама.

Съседи разказват пред bTV, че отпадъците са натрупани за няколко дни и се страхуват, че от тях може да тръгне зараза или дори да стане пожар.

Тъй като казусът не е единствен, съветът на юристите е съседите да се възползват от големите правомощия на общото събрание, но да следват внимателно процедурите.

Адвокат Антони Стефанов коментира, че ако не отваря апартамента, трябва да се викне ключар. Но тя трябва да знае предварително, че на следващият ден ще дойдат майстори и това да бъде протоколирано.

Ако 2/3 от собствениците преценят, че съседът им е заплаха за околните имоти, могат с решение да го заставят да напусне жилището за срок до 3 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
А при нас *** наводни два етажа под нея. Баща й , я е изоставил сама в жилището и си живее на село. Като дойде време за пенсията пристига. Тя е лишена от всичко необходимо.За нас живущите той не полага грижи за жената, която е на 46 г. От полицията дори нямат право да разбият вратата.А ние живущите около нея какво да правим.Тя няма определен човек, който да се грижи за нея.Ако има такъв, който да и дава хапчетата , то тя ще живее по- сносен живот.Баща й се явява само когато ...
10
2
 
15
 
! Отговори
Врачанин преди 7 години
Ето защо жилищата трябва да се застраховат.Застрахователите изплащат обещетение на пострадалите и си търси парите от виновника.И няма мърдане. Може да се стигне и до съдия изпълнител.И на мърлата ще и дойде акъла за винаги.
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не ме интересуват софийските ***, на който не му оттърва да ходи на село, а не да се натиска в панелката и да се оплаква по медиите. И без това тия "столичани" от зона Б5 са си чисти селяни - те.е столичани в повече
8
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вие луди ли сте? Да защитавате някаква откачена бабичка-стара мома, вещоманка. Да си ходи на село.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До judgeТочно го каза, важи за белите държави.Преди години заведохме дело за зле свършена работа от строителна фирма, наехме лицензиран оценител. Делото се проточи няколко години. Осъдихме ги. После още няколко години се мъчим да си вземем парите, като за целта пак сме наели адвокат.И протакането на делото, и непрекъснатото отлагане на изплащането на дължимите пари, е възможно само благодарение на най-различните вратички, предвидени в законите ни така, че да закрилят правата на виновния.
6
3
 
21
 
! Отговори
judge преди 7 години
Е какво толкова, потърпевшите наемат лицензиран оценител на щетите, завежда се колективно дело, след една седмица се решава в полза на претърпелите щети. Отсъжда се те да бъдат заплатени от причинителя. В случай че няма пари и продават апартамента за още една седмица претърпелите щети получават парично обезщетение.Така за около 2 седмици въпросът е решен. Само че това важи за белите държави по света. Не за България.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неведнъж разбрахме от медиите, че лица, самонастанили се в чужд дом или вила, не само че съсипват сградата /или апартамента/ и чак тогава я напускат, но често пъти такива започват да вредят и на съседите. Законът обаче ги защитава.А когато странна жена наводнява седем етажа и ги оставя без отопление, отново институциите са озадачени и не реагират своевременно.Е, как да не се стигне до самоуправство?
4
1
 
12
 
! Отговори
Странните ни закони преди 7 години
Според нашите закони, ако някой се самонастани в дома ти, ти нямаш право да го изгониш оттам, защото това се счита за самоуправство. Това важи и за случаите, при които шведи се настаняват в нечия вила, използвайки отсъствието на собственика, и в случаите, при които некоректен наемател просто престава да плаща наем.Ако обаче някой е "заплаха за околните имоти", може да бъде отстранен за 3 г. от СОБСТВЕНОТО СИ жилище. Редно е такъв да бъде санкционира, но не знам как ще стане това в България.
3
14
 
6
 
! Отговори
Баце преди 7 години
Ако бяха санирали блока такова нещо нямаше да се случи!
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тъй като казусът не е единствен, съветът на юристите е съседите да се възползват от големите правомощия на общото събрание, но да следват внимателно процедурите."А какво стана с фирмата в перник която е в жилищен блок и от 5 години я гонят? всичкото е парлама с етажната собственост, да има хората какво да си правят.Един крак на вратата и се влиза, видяло се е че жената е изперкала вече.
1
0
 
40
 
! Отговори
пепе преди 7 години
***! София, Европа 2016!Всяка кооперация си има по едно такова зрънце.